Pienoismallit.net

Spitfire MK XVI

Spitfiren tyyppi on vähän epäselvä mutta veikkaan tuota MK XVI

Kommentit

Aika hienosti onnistunut Spitfire.Kyseessä taitaa olla Revellin 1:48 sarjan kone,Mk IX.Tunnusten perusteella XVI,mutta siinä oli siipien kärkipalat poistettu,sekä suippo korkeusperäsin näkyvimpänä erona.Moottorin alla maali paikoin paksua,yläpuoli näyttää hyvältä.Lakkaa voisi kokeilla siirtokuviin ja miksei koko koneeseenkin.Itse olen käyttänyt spray lakkaa matta versiota.Vähentää huomattavasti siirtokuvien hopeointia.Jotkut ovat antaneet ohjeeksi laittaa myös kirkaslakkaa siirtokuvien alle ja matta lakkaa päälle.Ei muuta kuin seuraavaa projektia kehiin.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Lakkaa voisi kokeilla siirtokuviin ja miksei koko koneeseenkin.Itse olen käyttänyt spray lakkaa matta versiota.Vähentää huomattavasti siirtokuvien hopeointia.Jotkut ovat antaneet ohjeeksi laittaa myös kirkaslakkaa siirtokuvien alle ja matta lakkaa päälle.Ei muuta kuin seuraavaa projektia kehiin.
Kiitos Teppo palutteesta!

Tämä on ensimmäinen tällainen "isäpoika projekti". Tuo lakkaaminen rupesi kiinnostamaan. Voisitko vielä antaa vinkin millaisesta lakasta on kyse? Olisiko tuohon spray-lakkaan esim. antaa joku valmistaja ja lakan nimi? Mistä lakkaa olet hankkinut?

ak
Tepon kommentteihin maalauksesta yms yhtyen, TB890 oli LF Mk XVI, eli voisi olettaa että lyhyet siivenkärjet kuuluisi ko yksilöön. Lakkoja kanttaa kysellä alan kotimaisista erikoisliikeistä, kts kaupat, varmaan kaikilta löytyy suoraan valikoimista. Uutta rohkeesti kehiin, alku on lupaava.
Saku ja Antti K kirjoitti:
Kiitos Teppo palutteesta!
Olisiko tuohon spray-lakkaan esim. antaa joku valmistaja ja lakan nimi? Mistä lakkaa olet hankkinut?

ak
Hei, itse ostin spray matta-lakkaa Motonetista,Sipoolaista,Color merkkiä.Varmaan monet liikkeet ,joissa on maalituotteita sama juttu.Infossa on myös Fiksatiivi sprayta,joka sopii koneisiin,se tekee jonkinverran kiiltopintaakin,joka saattaa häiritä,tai sitten elävöittää,riippuen koneesta.Edellisten suhteen kannattaa olla maltillinen ja kokeilla johonkin vaikkapa ylimääräisillä merkeillä ja muovinpalalla,jottei tule ikävää yllätystä.Fiksatiivin kanssa saattaa käydä niin,että siirtokuva repeilee,eli vähän kerrallaan.Sitten ihan purkkikamaa, Revellin ja Humbrollin lakat on ok.