Pienoismallit.net

Assegai Metsästäjä

Tuollainen työnimenä

Hawker Hunter ei ole koskaan kuulunut mielestäni maailman kiinnostavimpiin konetyyppeihin. Kuitenkin siitä on tullut muutama kirja hyllyyn hankittua ja kun Revell jokunen vuosi sitten Hunterista julkaisi lähes jokaisesta suurmarketista saatavan asiallisen 1:72 mallinsa, tuli sellainen hankittua ja nyt pitkien pyhien innoittamana jopa aloitettuakin. Valitettavasti en ole useampaan kuukauteen (RR Spittiä ei lasketa, se oli hupia vaan…) polystyreenimuovia viilannut, mutta aivan yhtä mukavaltahan tuo tuntuu kuin aina ennenkin:-)

Uhrina on maataisteluversio FGA.9 / Mk.58. Hävittäjäversiota on saanut alelaareista alle kympillä mutta jostakin syystä tämä runsaammilla tarvekaluilla varustettu versio näkyy hyllyiltä nykyään puuttuvan. Kehittelen kertomusta pidemmälle jos joskus jotain valmista saan tästä aikaiseksi. Toivottavasti tästä ensimmäisestä rakennusblogistani jotain hyötyä joku kokee saavansa.

Vielä suuret kiitokset Heikille minulta puuttuneen Air Enthusiastin- artikkelin toimittamisesta!

merkinnät

Kesäkiireiden vaihduttua syyskiireisiin olen tämän projektin saanut kaivettua esiin. Hunter alkaa muistuttaa esikuvaansa kun siivet ja korkeusvakaajat on liimattu runkoon. Siipi-runkoliitos oli luvattoman huono, rakoa jäi paikoitellen reilu puoli milliä. Hetken ihmeteltyäni kokeilin itselleni uutta metodia ja täytin sauman Tamiyan epoksikitistä rullaamallani noin 1 mm nauhalla. Viimeistely onnistui helposti veteen kostutetulla luomivärin (?) levittämiseen tarkoitetulla pienellä soikealla varrellisella sienellä. Kannattaa sitten hymyillä jos naapurin rouva (tai varsinkin neiti) sattuu ostoksille samaan aikaan meikkihyllylle :) Sauma joka…
Pikkuisen on taas löytynyt aikaa tähänkin askareeseen ja Hunter alkaa kohta muistuttaa lentokonetta kun siivet pääsee liimaamaan runkoon. Olen edennyt alkuperäisfilosofiani mukaisesti ilman valmiita tarvikeosia ja kohtuullista detaljointia tavoitellen.
Sisätilojen mustan maalin kuivuessa kävin siipien kimppuun. Niissä työllistävät sarjan näkyvimmän virheen eli siiven etureunan liian lyhyen ulokkeen pidennys ja moottorin imuaukkojen parantelu. Käytössäni on kolmet 1:72 piirrokset Hunterista ja tuo siiven etureuna ja päämuodot ovat ainoat missä ne yhtenevät. Esim laskutelinekuilujen paikka ja siivekkeiden koko hieman vaihtelee piirroksesta toiseen. Oma filosofiani näihin muoto- ja mittavirheiden korjauksiin on, etten korjaa pelkkien piirrosten perusteella ellei sama asia ole todennettavissa valokuviin verrattaessa. Tuo siiven etureunan virhe on melko suuri ja kolmesta suoraan päältä tai alta…
Eli tarkoitus olisi rakentaa Rhodesian ilmavoimien (joko kuninkaallisten tai ei-kuninkaallisten tai jopa Zimbabwen ilmavoimien) Hunter. Lopullinen maalauskaavio toivottavasti kirkastuu projektin myötä.