Pienoismallit.net

Trabant 601S

Itä-Saksan lahja maailmalle. Aikonaan DDR:ssä ajateltiin, että tarvitaan halpa auto, joka olisi toimiva ja visuaalisesti mielyttävä. Sellaista ei saatu. Saatin trabant.

Sarja oli harvinaisen hyvälaatuinen, ja sisälsi mukavasti yksityiskohtia. Tämä on tässä pikkuhiljaa valmistunut muiden projektien ohessa hitaasti mutta epävarmasti.

Kommentit

Mukavan näköinen menopeli.
Säistys vaan kaipaisi ruostetta. (Hymiö,hymiö,hymiö,hymiö…)
Jep, ei taida trabit pahemmin ruostua… (Katos, olihan niissäkin sitten jotain hyvää!)
Tällaisista automalleista pidän. Vielä kun joku toisi Saab 99:n ja 900:n mallit markkinoille, niin sitten olisi hymy leveä. Onneksi Trabant ja muutama muu, kuten rätti-sitikka jne. tunkevat kaikkien jenkkiautojen ja Mersujen lomaan mallirintamalle, niin saa ihailla välillä niitäkin autoja joita tavalliset pulliaiset ajelevat.
Minä en Trabantteja ole pahemmin nähnyt. Yksi taisi olla Espoon automuseossa (suosittelen). Tästä johtuen en osaa oikeellisuuteen ottaa kantaa, mutta sanotaan vaikka niin että tämä näyttää uskottavalta ja työn jälki miellyttää silmää, joten ilokseni tätä katselen.
Kiitosta vaan!
Ihan mukavan näköinen Trabi. Maalipinta voisi olla muutaman asteen kiiltävämpi, ei sii ihan täysin kiiltävä, mutta satiini. Tällainenhan oli n. 10 vuotta sitten Kuusankoskella poliisiautona.

Meikäläisellekin kelpaisi 99/96 Saabin malli, tai vaikka joku Volvo 142/242. Harmillisen vähän tehdään tällaisista kansanautoista mallisarjoja.
Ohjauspyörä luonnottoman ylhäällä ja jotenkin isokehäisen näköinenkin… onko se sarjan oma?
Ihan kivan näköisen olet saanut aikaan. Mulla on sivuillana sama malli. Kasaushan oli simppeliä, mutta sarjassa on aika paljon puutteita aitoon kulkuneuvoon. Mm. jousitus ei täsmää. Sarjassa on edessä yhtenäinen paraabelijousi ja takapää on erillisjousitettu… sellaisia Trabantteja ei tehtaalta ulos ajettu. Mutta malleissa nämä ei näy. Joku nihilisti siitä vetelisi hernettä kurkkuun.
Mallisi oh nätti ja hyvin tehty. Plussaa omasta ulkoväristä. Et hairahtanut tehtaanväreihin. Joku siitä varmaan vähentää pojoja. Minä annan siitä, miten se miellyttää silmääni.
Oli näitä "pommeja" varmaankin tämän värisenäkin. Ainakin siellä DDR:ssä.
Pekka Muikku kirjoitti:
Ohjauspyörä luonnottoman ylhäällä ja jotenkin isokehäisen näköinenkin… onko se sarjan oma?
Ei. Se on muistaakseni dodge coronetista, kun tästä piti alunperin tulla vähän sellainen tuninkivärkki, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että täydellistä on turha yrittää parantaa…
Niko J 4.4.2010 11:11 Vastaa lainauksella
Pölyä olisi saanut olla koneessa, mutta muuten ok. En itsekkään pystyisi parempaan.
On se ihan hieno,mutta se ratti tosiaan on kauheen korkealla:)
Pauli Pippola kirjoitti:
Jep, ei taida trabit pahemmin ruostua… (Katos, olihan niissäkin sitten jotain hyvää!)
Ei nämä voi ruostua kun ei ole metalliakaan ;D Todella upea! Itselläni sama malli työn alla josta tulee tuningi värkkine. Siihe tulee civicin turbo kone, turvakaaret kuppipenkit ym. ;>
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.