Pienoismallit.net

Venäläinen panssarijuna

Alkusysäys mallin hankinnalle oli osallistuminen "Lets get small" rakennuskampanjaan Armoraman sivustolla. Päätin rakentaa jotain itselle aivan uutta, entisestä poikkeavaa, kalustoa kampanjan ylärajana olevaan 1/72 skaalaan. Samalla päätin myös valita itselle täysin uuden valmistajan tuotteen. Siispä suunta Harrasteeseen…
Hyllyssä osui silmään 2 erilaista Unimodelsin venäläistä panssarijunaa. Pikaisen arvonnan jälkeen, tämä malli valikoitui mukaan. Yksi syy oli ehkä mallin nimi, joka on varsinainen hirviö: "Armored self-propelled Leningrad railroad car 1941". Toinen saattoi olla virtaviivainen, kasaa Lego-palikoita, muistuttava muotoilu.

Paketista löytyi 2 valurankaa, joiden osamäärä ei maata järisyttänyt ja pussi, jossa oli pieni etsisarja sekä konekiväärien piiput erillisinä osina. Lisäksi paketissa oli n. 8 cm pitkä pätkä rautatietä. Siirtokuva-arkki oli otettu jostain Unimodelsin 1/72 tankin sarjasta.
Aluksi sarjan muovi arvelutti, koska mieleen tuli lähinnä Sarvis-muoviämpäri mutta huoli oli lopulta aiheeton. Malli meni kasaan suht stressivapaasti. Kittiä tarvittiin ainoastaan ylä- ja alarungon liitäntäsaumaan sekä molempiin torneihin. Etseinä oli tehty junan ovet, molempiin päihin tulevat ajajanluukut, moottoritilan tuuletusritilä sekä akseleiden kohdalla olevat huoltoluukut. Kahvaa esitti ovissa ja luukuissa pieni kohouma, joka ei näyttänyt hyvältä. Siispä hioin ne pois viilalla, liimasin etsiosat kiinni paikalleen, porasin reiät kohouman päihin sekä junan runkoon ja taivutin uudet, kolmiulotteisemmat, kahvat metallilangasta. Ajajanluukkujen kurkistusaukkojen kohdalle kaiversin junan runkoon läpireiät.
Junan tornit olivat oikeastaan ainoat murheenkryynit, ne eivät sopineet lähellekään niille tarkoitettuihin aukkoihin. Joko niiden halkaisija oli liian iso tai aukot liian pienet, hiottavaa oli joka tapauksessa yli 1 mm ympäriinsä. Lisäksi tornien kattoja joutui sovittamaan monta kertaa, ennenkuin tulos tyydytti.

Väriksi tuli ohjeen mukainen HU 155. Siirtokuvissa oli mukana valkoinen omatunnistekolmio mutta koska se olisi tullut katolla olevan "tapin" kohdalle, maalasin sen itse. Koska en löytänyt ko. panssarijunasta kuvia mistään, päätin taiteilijan vapaudella lisätä tuon kolmion malliini, koska jos tankeissa oli se, miksei myös junassa? Venäläisissä panssarijunissa oli yleensä joko punatähti tai isänmaallinen slogani tai sitten molemmat. Ohje antoi vapauden käyttää mikä tahansa siirtokuva, vain paikka oli merkitty. Itse valitsin keskikokoiset punatähdet.
Tämän jälkeen oli vuorossa washi ruskealla ja mustalla Humbrolilla sekä ruskeata pigmenttiä rungon alaosaan ja junan sekä tornien katoille. Tosin maltillisesti. Lopuksi kiinnitettiin erillään maalatut kk:en piiput paikoilleen.

Alustan rautatiehen kaiversin ensin urat sileisiin tukkeihin kuvastamaan puunsyitä. Sitten maalaus ruskealla ja pesu tummemmalla ruskealla, jotta urat näkyvät. Raiteet maalasin mustalla, jotka kuivasivelin sitten gun metal ja aluminium värien sekoituksella. Kaiken kaikkiaan ihan mukava rakennettava.

Malli oli mukana tänä vuonna Sampolassa ja yllätyksekseni voitti kolmannen palkinnon pienemmässä maakalustoluokassa.

Kommentit

eetu. 2.4.2010 21:16 Vastaa lainauksella
On hieno tuo on ainakii helppo pysäyttää
Johan on vänkä malli. Ei hullumpi yhtään. Tulivoimaa näyttää ainakin löytyvän 8 kk verran.
Hieno on ja aihe on vähemmän nähty. Onkos nuo tornit samanlaiset kuin BT-2 vaunussa, näytti tornit heti jotenkin tutulta
Lasse 3.4.2010 23:39 Vastaa lainauksella
Tyylikäs on.
Junan muotoilu on tosiaan "melko" palikkamainen :D
oikein nätti laatikko juna =)