Pienoismallit.net

Mark I "Male"

Paholaisen kiesit vapaaseen tyyliin

H.M.L.S. Dragonfly tai oikeastaan tunnetummalta nimeltään Mark I oli ensimmäinen sarjavalmisteinen panssarivaunu. Niitä tuotettiin kaikkiaan 150 kappaletta.

Mark I:stä kehiteltiin ensimmäisen maailmansodan aikana useita paranneltuja versioita (Mark II-V). Myös alkuperäistä ykköstyyppiä paranneltiin kenttäolosuhteissa. Olen poistanut mallista pakkauksen mukana tulleen kaksipyöräisen ohjausperäsimen (sudenkorennon 'pyrstön'), sillä lukemani mukaan miehistöt pitivät tätä suurikoista kahdella jarrutuspyörällä varustettua härveliä lähinnä epäkäytännöllisenä rasitteena.

Mark ykkösiä käytettiin ensimmäistä kertaa syyskuun 15. päivä 1916; useimmista panssarivaunuista mainittu ohjausperäsin poistettiin jo parin ensimmäisen kuukauden sisään. Mallini on myöskin vailla maastokuviointia, joka sekin yleistyi melko nopeasti. Oma versioni, josta naamiointi vielä puuttuu, jäljittelee täten tyypillistä Mark ykköstä vuoden 1916 marras-joulukuussa.

Lukemieni lähteiden perusteella varhaisten panssarivaunujen miehistö koottiin useista aselajeista ja miehistön univormut olivat siten pitkään sekalaista sillisalaattia. Yhtenäinen käytäntö kehittyi vasta ajan myötä. Myöskään varhaisilla tunnisteilla ei ollut yhtenäistä linjaa. Tässä mallissa olen säilyttänyt etuosan siirtokuvan ("H.M.L.S. Dragonfly"), mutta lisännyt numeroinnin kumpaankin kylkeen ja katolle. Myöhemmin kaikissa Markeissa yleistyi käsittääkseni kyljen sarjanumero ja helposti tunnistettava puna-valkoraidalliseen kuviointi kylkien etuosassa sekä katolla. Kaikki tämä puuttuu vielä varhaista vaihetta simuloivasta mallistani.

Ylipäätään en voi taata yksityiskohtien olevan historiallisen tarkkoja. Toisaalta lähteet painottavat alun epäyhtenäistä linjaa, joten väritys ja numerointi ovat hyvä arvaus siitä, miltä satunnainen Mark ykkönen saattoi näyttää.

Tämä on ensimmäinen tankkipienoismallini -ja ensimmäinen aikuisiällä rustaamani malli ylipäätään -, joten teknisesti sen toteutus on aika kömpelö. Telaketjuissa on pahasti repsottava saumakohta ja tykinpiiput irvistelevät epäuskottavasti. Plus muuta pientä ja suurta. Hauskaa tätä tehdessä kyllä oli.

Kommentit

Annoin aika korkeat pisteet kahdeksaan adalliseen verrattuna. Mutta kun miellyttää silmää, niin se on siinä. Mallin ulkoasu on melko reaalisen oloinen. Niitit ja ruostekohdat korostuu hyvin. Alusta kun olisi joku muu, kuin kiiltävä pinta. Vaikkapa pikku tienpätkä, niin elävöittäsi kokonaisuutta. Tuo melkein vaatisi sen pohjan, on niin nätti malli.
Jani A. 27.3.2010 12:52 Vastaa lainauksella
Hienoja nämä ensimmäisen maailmansodan tankit. Tästä tulee jostain kumman syystä mieleen Indiana jones ja viimeinen ristiretki..
Jani A. kirjoitti:
Tästä tulee jostain kumman syystä mieleen Indiana jones ja viimeinen ristiretki..
Tämä tankki Mark I "Male" oli kyseissessä elokuvassa mutta tosin muokattuna (torni lisätty).
Mallihan on loistava comebackiksi! Laita imeessä lisää hienoja tuotoksiasi esille tänne!
Tervetuloa takaisin mallailun pariin! Ihan hyvä paluu-työ, suurin virhe taitaa olla tykin putkien kutsuminen piipuiksi… :)
Uutta mallia vaan työn alle!
Kiitoksia rohkaisusta, arvon kollegat. Sekä tarkennuksista :)

Jeps, nyt kun katson tuota alustaa uudelta kantilta, niin taitaa se vaihtoon mennä. Siispä minidioraaman tekoon. En tiedä, mikä kiiltäväplakaatti-fetissi tässä oikein iski. Eivät taida olla kovin suosittuja tällaiset lätyt mallien alla?

Tosiaan kolmannessa Indiana Jonesissa on tosiaan jonkinlainen Mark-mukaelma. Alun perin todellisen maailman ensimmäisiin panssarivaunuihin suunniteltiin myös tykkitornia, mutta se olisi nostanut painopisteen liian korkealle. Lisäksi Indy-tankki on liian pitkä ollakseen Mark I. Jotain jatkomarkversioista tosin pidennettiin, jotta päästäisiin ylittämään paremmin saksalaisten leveimpiä juoksuhautoja. Pidempi versio oli myös ensimmäisiä panssaroituja miehistönkuljetusvaunuja, sillä jatkettuun vaunuun mahtui lisäväkeä. Indy-ellun 'natsi-aavikkotankkia' erottaa todellisen Markeista myös vauhti. Maastossa Mark I kulki kävelyvauhtia ja tielläkin enintään kuutta kilomeetriä tunnissa. Muistaakseni elokuvan tankki kiisi yhtä nopeasti kuin laukkaava hevonen.

---

Pitänee rakentaa lisää, kun tulikaste oli näin leppoisa ;)
Näppärän näköinen, rlistisen myös. Vanhennus on onnistunut oikein hienosti. Mukava nähdä näitä WWI malleja myös. Comeback on sinulla onnistunut. Yritin väijyä sitä pahasti repsottavaa telaketjun liitosta kuitenkan löytämättä. Vai onko se tuossa alaosassa? Jos on, niin kun teet uuden alustan, niin upotat sen tietty mutaan tai johonkin muuhun materiaaliin. Eikun uutta suoleen!
Seppo Valjakka kirjoitti:
Yritin väijyä sitä pahasti repsottavaa telaketjun liitosta kuitenkan löytämättä. Vai onko se tuossa alaosassa? Jos on, niin kun teet uuden alustan, niin upotat sen tietty mutaan tai johonkin muuhun materiaaliin.
Jepjep, siinä pääkuvassa näkyy, alalaidassa. Telaketju on sellaista muovia, johon ei tartu oikein mikään liima. Ohjeiden mukaan telaketjut piti <i>kolvata</i> paikalleen. Tässä touhussa sähläsin sen verran, että piti leikata kasaksi sulanut pätkä pois ja ketjusta tuli liian lyhyt (se myös käyristyy päästään ulospäin). Täytin syntyneen kolon Bilteman seinätasoitteella.

Teen nyt jonkinlaista pohjaa, jossa tela on, kuten ehdotit, osittain mudan kätkössä!