Pienoismallit.net

mitti 110

tällätteen sain väkästettyä

rakentelin tässä tällätteen mitin. ostin sen sampolan malli kisoista viime vuonna ja sitten se jäi jonnekkin hautumaan ja myöhemmin väsäsin sen. En ole vielä päässyt ihan jyvälle näihin ilma härveleihiin

Kommentit

Erikoinen maalaus ja värit,ovatko ohjeista vai omaa luovuutta.Rakenna vain lisää,mallit paranevat myöhmmin jos innostusta riittää.Tuon kuomun saa paranneltua vaikkapa kastamalla hammastikun pää tärpättiin ja raaputtamalla maalikohtaa,sekä kevyesti talouspaperiin tai kankaaseen kuivaamalla.Pyydä jotain vanhempaa henkilöä tärpätin suhteen.
Joo, ja maalauksen rajoihin kannattaa laittaa vaikka maalarinteippiä, että saa selvemmän rajan tehtyä. Mutta siitä se lähtee, hyvää työtä.
Miska 27.3.2010 11:52 Vastaa lainauksella
Maalia kannatta ohentaa vaikka tärpätillä tai revellin merkkiohenteella jotta saat paremman maalipinnan.
Ikääsi ja kokemukseesi nähden varsin kohtuullinen malli, josta on hyvä jatkaa. Jatkossa vain lisää huolellisuutta työskentelyyn niin hyvä tulee.

Tuossa edellä onkin sanottu jo vinkkejä tuleviin malleihin, mutta näitä vinkkejä voisi vielä vähän tarkentaa, vaikka ne hyviä ovatkin: ensinnäkin mallia maalatessa kannattaa tosiaan käyttää teippiä suojaamaan niitä alueita, joille ko. väriä ei halua laittaa; maalarinteippi on kuitenkin huono teippi tähän tarkoitukseen, koska sillä on taipumus päästää maalia reunasta alleen ja lävitseen. Paras olisi tietysti ihan mallailuun tarkoitettu maskiteippi (esim. Tamiya), mutta myös Scotshin läpinäkyvää teippiä voi kuulemma käyttää (itse en ole sitä kokeillut).

Toiseksi maalia kannattaa tosiaan ohentaa, mutta ohenteen laatu ja merkki riippuu käytettävästä maalista: jos käytät Revellin emaleja, väittäisin, että Revellin merkkiohenne on niille ainakin periaatteessa paras ohenne, Humbrollin maaleille Humbrollin ohenne jne. Akryylimaalit (jos niitä käytät) ovat puolestaan vesiohenteisia eli niitä ohennetaan vedellä.

Teppo jo tuossa aikaisemmin sanoikin saman asian, mutta toistettakoon se nyt vielä: ohenteet ovat myrkkyjä, joten niiden käsittelyssä kannattaa ainakin aluksi pyytää vanhempia apuun. Lisäksi suosittelen vakavasti hengityssuojaimen käyttöä.