Pienoismallit.net

Polikarpov I-16 type 10

"Super Mosca"

Neuvostoliitto toimitti Espanjan sisällissotaan Tasavallan ilmavoimiin Polikarpov I-16-hävittäjiä (tyyppi 5 "Mosca" ja 10 "Super Mosca") erään tiedon mukaan yhteensä 475 kappaletta. Mallini esittää 1938 lentänyttä tyyppi 10 konetta. Sisällissodan voittoisan osapuolen eli francolaisten käsiin jäi huomattava määrä Tasavallan lentokoneita ja nämä entiset neuvostokoneet olivat käytössä Espanjan ilmavoimissa jopa 1950-luvun alkupuolelle asti. Espanjassa lentää jopa tänä päivänäkin Tasavallan väreihin maalattu I-16 museokone!
Malli oli Eduardin weekend-sarjaa (ei etsejä/maskeja) ja meni kasaan ihan hyvin. Ohjaamoon lisäsin vain istuinvyöt. Tehty muuten OOB:nä paitsi edellämainitut istuinvyöt ja laskutelineen sisäänvetovaijerit. Maaleina Humbrol ja pensselillä levitettynä.

Kommentit

Esko Rusi 20.3.2010 10:45 Vastaa lainauksella
Hienosti näyttää penseli toimivan Otollakin. Eipä pysty ilman etunimeä sanomaan onko isän vai pojan tekemä malli. "Isänsä poika".
Otto on rykäissyt varsin messevän Ratan Eduardin Weekend-pilailuvälinelaatikosta. Mielenkiintoinen poikkeus, kun on Epsanian sisällissodan väreissä. Säistämistä saisi mielestäni olla lisää, mutta sehän on aina makuasia. Pakokaasuvanat olisit voinut toteuttaa pigmentillä, koska nyt ne ikäänkuin katkeavat liian äkisti? Pakoputkien aukaisukin on ykkösluokkaa ja vielä kuomukin on moitteeton. Mitähän se Weekend oikeasti mahtaa tarkoittaa? Vähän osia? Toisen luokan laatua? Pitää tehdä valmiiksi viikonlopun aikana? Ehe..ehe.. Mitä?
Seppo Valjakka kirjoitti:
Mitähän se Weekend oikeasti mahtaa tarkoittaa? Vähän osia? Toisen luokan laatua? Pitää tehdä valmiiksi viikonlopun aikana? Ehe..ehe.. Mitä?
Samaa asiaa itsekkin olen miettinyt weekend editioita hypistellessä ja sisältöä katsellessa.Laatu on erittäin hyvä niissä,hieman vähemmän osia,olisiko se vähän niinkuin "easy kit" tai vastaava,mutta liimattava.Airacobraa weekend versiona en varmasti rakenna pe -su välisenä aikana jos haluaa siistin mallin.Tuskinpa yllä oleva konekaan parissa ehtoossa valmistuu,kaikkine maalien kuivumisineen jne.Nätti Polikarpov on kyllä.Seppo jo kertoikin parannusehdotukset.
Miska 20.3.2010 13:54 Vastaa lainauksella
Mahtavaa työtä jälleen kerran! Jatka samaan tahtiin!
Samaa mieltä edellisille pakokaasuvanoista ja säistämisestä. Himpun siihen kun panostat, niin a´vot. Weekend malleja olen jokusen ostellut. Niissä lienee vähemmän osia, mutta maalauksella saa ihan näyttäviä. Niissä ei ainakaan tule mitään etsattuja osia mukana. Hyviä ovat, eikä niitä ihan viikonlopussa tehdä. Ehkä.
Kiitoksia kannustavista kommenteista!:-) Tuo "weekend" lienee enemmänkin ilmaisu, koska minullakin meni noin kuukausi tämän rakentamisessa. Todellakin, weekendit ovat pelkistettyjä versioita Eduardin normaaleista malleista ja (luonnollisesti?) sisältävät vähemmän osia. Ei näissä weekendien laadussa näy mitään weekendiä koska ihan mukavasti kasaan menevät.
Näköjään Otto osaa lentokonemalleja rakentaa. Väritys on mielenkiintoinen poikkeus.
PhantomII 21.3.2010 11:58 Vastaa lainauksella
Oikein siistiä työtä taas Otto. Sivellintyöskentely näyttää sujuvan. Ja mielenkiintoinen aihe. Kiva nähdä näitä Espanjan sodan aikaisia koneita välillä.
Kiitoksia taas kehuista. Omasta mielestänikin Espanjan sisällissota on hyvin kiinnostava aihe.