Pienoismallit.net

San Francisco II

Laatikon sisältö

Piirustukset,kasa rimoja ja luvattoman paljon valumetalliosia etenkin märssykorit harmittaa ois saanu olla puiset, no täytyy yrittää korvata niin paljon osia kuin pystyy tekemällä ne itse puisena. Mielenkiintoinen pieni pränttiteksti laatikon kannessa:Fabricano en china-made in china. Elikkäs meinaako sitä että artesaanitkin ovat siirtäneet tuotantonsa ns. kolmansiin maihin halvempien tuotantokustannuksien takia, no hinta kuitenkin täällä pohjolassa aika kova kyseiselle sarjalle, karvan auki 200€.

Kommentit

Jaaha, yksi blogin seuraaja signing up. Lootan kannessa varsin upea alus, mielenkiinnolla seuraan, kuinka lopputulokseen päästään. Myyjä avasi Hobbypointissa taannoin yhden artesaanien lootan minulle mielenkiinnosta, ja samoilla linjoilla olin silloin, kova hinta niin pienestä kasasta tavaraa. No, kun taas katselee valmista työtä, niin ei se sitten ehkä vihlo niin pahasti. :) Ohjeet näyttävät upean selkeiltä värikuvineen, toista se on hellerin satavuotiaista printti/kopio/kopio/printti-sätöksistä tiirailla Tiimarin +3:set silmillä, otsalamppu kuulassa. :D
J Akke 18.3.2010 17:53 Vastaa lainauksella
Kiva kiva, saada ainakin yksi blogin seuraaja mukaan. Noista piirustuksista sen verran että vaikkakin tämä on jo viides artesaanien työn alla oleva sarjani, vasta kaksi valmistunut,(loput tulee vlmiiksi sit kun tulee)
niin toi sarjan hinta taitaa koostua juuri noiden ohjeiden ja piirustusten takia. Ainut sarja tähän asti missä on noin kattava ohjekirja ja vielä värikuvina toteutettuna, mutta ihan mielenkiintoinen sarja kaikin puolin, itelläkin pikkuinen kutina päällä ja hirvee tekemisen tahto mutta maltti on valttia, mennään silleen baby steb.
Esko Rusi 18.3.2010 20:15 Vastaa lainauksella
Täällä toinen joka tulee seuraamaan tätä blogia. Pitkään on himoittanut ostaa puinen laivamalli ja koittaa rakentaa. N.20 vuotta sitten aloitin nelimastoparkin ihan skrätsinä tekemään pelkkien piirrosten pohjalta, n.5 vuotta sitten kyllästyin "pölynkerääjään" ja poltin takassa lähes valmiin laivan.
J Akke 18.3.2010 21:20 Vastaa lainauksella
Erittäin mukavaa että kiinnostus tätä blogia kohtaan on enemmän kuin osasin edes kuvitella, sääli sitä nelimastoa jonka takassa poltit, ei tätä nyt niin vakavasti pidä ottaa.

Lähinnä ajattelin että tällä blogilla tuon esiin sen, että puisten mallien rakentaminen on lähes yhtä helppoa jollei helpompaa kuin muovisten mallien rakentaminen, ainut poikkeus puisissa taitaa olla toi kylkilaudoitus mikä eroaa muovilaivoissa siinä että noi kyljet on valmiina valuina mitkä sitten liimataan yhteen ja puu versiossa ne tehdään ns. rimoista. Ja tottakai se että nää on puuta eikä muovia, tietty billingin sarjoissa on myös aika paljon muoviosia vaikka puusarjoina itseänsä mainostat.

Ja kuten huomasitte niin näissä artesaanien sarjoissa on myös aikapaljon näitä valumetalliosia. Mutta suurin haastehan näissä puulaivoissa on kuitenkin sen rungon kasaaminen eli ns" luuragon" ja kylkilaudoituksen teko, useissa malleissa on niinsanottu tuplalaudoitus, eli ensimmäinen kerros tehdään rimoista jotka ovat noin 1,5 mm paksua j 4-5mm leveätä jotka sitten hiotaan ja kitataan ja yritetään saada siitä rungosta tasainen ja kaunis ja ne lopulliset virheet peitetään sillä tuplalaudoituksella, jotka ovat ohutta noin millin paksuista rimalastua joka on näisssä artesaanien sarjoissa yleensä mahonkia. Tässä kyseisessä mallissa ei ole tuota tuplalaudoitusta ja näin ollen sen pitää onnistua sit kerralla kun kaikki jää näkyviin. Siitä sitten kuvia kun olen siinä vaiheessa ja jos homma menee päin per…ä,niin ehkä blogi katoaa bittiavaruuteen.
Hienoa, puulaiva blogi. Tätä olenkin odottanut. Itse Innostuin puulaivoista puolisen vuotta sitten, osittain sinunkin laivoja katsellessa.
Tällä hetkellä Minulla onkin rakenteilla Amatin Bluenose. Sen laatua en osaa vertailla muihin sarjoihin kun en ole muita vielä tehnyt. Muovia tai metallia ei Amatin laatikossa paljoa ole, paitsi ruori ja ankkurit.
Innolla odotan blogin jatkoa.
RaimoK 19.3.2010 15:58 Vastaa lainauksella
Sinähän mielenkiintoisen projektin valitsit!
Jäin miettimään miksi tässä kyseisessä sarjassa rungon lankutus on tarkoitettu tehtävän yksi-kerroksisena?
Keulan muoto kun ei ole mielestäni mitenkään erityisen helppo.
Vai onko tarkoitus tässä mallissa vaan lisätä vaikeusastetta? :) Tosin näyttää sinulta tuo rakentaminen hyvin sujuvan aikaisempien malliesi perusteella.

Vahvistit sen myös, mitä itse arvelin kun omaa AL:n mallia aikanaan rakentelin. Eli ettei ole tainnut Pedro tavaraa laatikkoon pakata vaan jossain kauempana Euroopan ulkopuolella sen on täytynyt tapahtua. Liekö se sitten syy tai seuraus, että omasta laatikostani tavaraa puuttui.

Toivottavasti valeköli oli laatikossasi suurinpiirtein suora. Omassa projektissani sain ensimmäisenä rakentaa järeämmän vanerijigin, että runko olisi startatessa edes sinnepäin.
Ainahan puu jotenkin vetelee vaikka se olisi kuinka huolella valittu, pakattu ja varastoitu. Ja sen tosiasian kanssa on elettävä ja otettava huomioon rakentaessa. Mutta vaneri on sentään "insinööripuuta" joten sen soisi olla kuranttia silloinkin kun laatikko avataan. Käsittäkseni joissain sarjoissa vaneri valekölissä ja runkokaarissa on hieman paksumpaa ja pitää suoruutensa paremmin.

Toivotan mukavia ja antoisia rakenteluhetkiä!
J Akke 19.3.2010 22:46 Vastaa lainauksella
Joo projekti on erittäin mielenkiintoinen ja varmaankin aika haastava, johtuen juuri siitä että tässä mallisa ei ole sitä tuplalaudoitusta. Olen aika paljon seuraillut noita ulkomaalaisia rakennussaitteja ja sieltä ammentanut sellaisen tiedon että aikaisemmin oli artesaaneilla myynnissä sarja jonka nimi oli san francisco ja siinä oli tuo tuplalaudoitus (kyseinen sarja ei ole enää myynnissä) vaan sen tilalle on tullut tämä san francisco II, jossa tuplalaudoitusta ei ole.(säästöpudjetti ja tuotanto siirretty kiinaan).

Mutta mutta ,Jakella on takataskussa aikaisemmista sarjoista jääneitä mahonki rimoja noin 50kpl, joilla sitten korjaan virheet. Mutta toisaalta sen takia tän blogin juuri aloitin että yritän mennä niillä mitä paketista löytyy,ja jättää ne varastossa olevat mahongit jemmaan kun tarkoitus ois vielä joskus tehdä sellainen krätsi.

Tohon kölihommaan sen verran että aikaisemmissa malleissa toi köli on ollut kolmena kappaleena, ja tässä mallissa on vaan yks pitkä rima ja se kyllä näin alustavan tutkailun perusteella on suht suora, mutta aion kuitenkin sen pätkiä kolmeen osaan ja tehdä siitä sellaisen kuin ne aikoinaankin tehty.
Ja sit tohon vaneri hommaan, kaikki runkokaaret on ihan vit…n kieroja ja vanerin paksuus rapiat 3mm, muistuttaa lähinnä lentokoneen propellia.Kastelin noi vanerit ja laitoin painon alle kuivumaan, katotaan suoristuuko, jos ei ne suoristu niin teen uudet kaaret 6mm vanerista.