Pienoismallit.net

Nuuskamuikkusen leiri

Syysmetsässä

Matkallaan Sinisille Vuorille Nuuskamuikkunen on leiriytynyt puron varteen ja soittelee huuliharppua nuotiolla, orava on tullut kuuntelemaan.

Alkoi referenssien tutkimen ja etsien taivuttelu parissa projektissa tympiä joten piti saada vaihtelua.
Nikkaroin vaellushenkisen dioraaman Nuuskamuikkusesta kun ollaan samanlaisia kulkijoita :) Olen jo pidempään suunnitellut mallintavani aiheesta dioraaman: tein aikoinaan tilaustyön Tampereen Muumilaaksoon tarkkojen ohjeiden mukaan ja siitä lähtien olen miettinyt miltä näyttäisi jos saisi käyttää "nykyajan" tarvikkeita tämmöisessä mallissa: puun oksat Eduard, saniainen Voyagerin palmunlehvistä, ruohotupot Noch, ruohosiroite Woodland Scenics, sammal Games Workshop, irtolehdet Plus Models, kuuset Heki, Verlindeniltä reppu, pullo ja makkara.

Maaston tein uretaanipaloista, Kiillon paikkauskitistä, pikkukivistä ja Sinooperin savesta (sienet, puunrunko maassa ja kanto. Tammen runko on kierretty rautalangasta ja päällystetty Vallejon nestemäisellä kitillä. Teltan tein normipaperista johon liimasin kaksipuolitarralla kasvopaperia(?) päälle, tukikepit ja haruskiilat rautalangasta, narut messinkilangasta. Vesi on Andrean Artificial Water-nesteestä; värjäsin hieman Tamiyan clear blue-maalilla, todella mainiota ainetta. Osa kivistä Tampereen rautatieaseman hiekoitussepeliä (keräsin kerran, se onkin pidempi tarina..), pyöreämmät tein Magic Sculptista. Kalat joessa veistin Cibatoolista, evät messinkiä. Vesikasvit 1:87 mittakaavan viljapeltosarjasta. Figuurit tein Magic Sculptista, Cibatoolista, lyijylevystä ja valurungon pätkistä. Mukin vääntelin lyijylevystä.

Maalailin kohteet aika simppelisti. Oli tarkoitus saada valmiiksi Tampereen pienoismallipäiväksi ja valmistuikin aamulla 0830, ehdin nukkumaan pari tuntia yöllä mutta todella mukava "terapiaprojekti" kumminkin.

Aiheesta kiinnostuneille suosittelen Tampereen Taidemuseon Muumilaaksoa jossa on alkuperäinen jännittävä tunnelma, aivan erilainen kuin niissä karamellimaisissa piirretyissä.

inter9.tampere.fi/muumilaakso/

Kommentit

Yksi kisojen parhaimmista dioraamoista.
Kiitos :) Hienoa että ehdin saada valmiiksi näytille, maalikin kuivui siellä päivän aikana.
Mikko J 7.3.2010 19:54 Vastaa lainauksella
Samaa mieltä edellisen kanssa. Mielestäni Tampereen skaboissa erottui 2 dioraamaa joukosta edukseen ja tämä oli toinen niistä. Huolellisesti tehty ja hyvä tunnelma. Figut asiallisia. Yleisvaikutelma on aika "karamellimainen", mikä olisi yleensä pitkä miinus, mutta sopii tähän aiheeseen kuin nenä päähän… Reppu ja nuuskamuikkusen vaatteet ehkä näyttäisivät paremmilta, jos niitä olisi sävytetty ja "säistetty" vähän enemmän.
Kaiken kaikkiaan kyllä pidän tästä todella. Ainoa isompi miinus minusta on nuo kuuset, jotka näyttävät mielestäni teollisilta ja keinotekoisilta.
Hauska, poikkeava aihe ja värikäs toteutus. Viimeisessä kuvassa orava näytti melko pelottavalta, isot silmät ja käpälät "zombie-asennossa". :)
Teemu Siltanen kirjoitti:
Viimeisessä kuvassa orava näytti melko pelottavalta, isot silmät ja käpälät "zombie-asennossa". :)
Näytin samalta kun sain mallin valmiiksi nikkaroituani melkein koko yön 8)
^Voin kuvitella, omassakin peilissä on joskus näkynyt vaastaava näky. :)
Hyvä idea,loistava toteutus ja ennenkaikkea fiilis!
…ja avovaimokkeen sanoja lainatakseni "Dioraama erottui joukosta heti".
Kyllähän tuo oli poikkeava dioraama sotaisassa joukossa. Hienosti toteutettu ja hyvin tehty.
Tampereelle todella virkistävä malli. Olisin palkinnut.
Timo J. 8.3.2010 12:16 Vastaa lainauksella
Tosi kiva dioraama.
Hyvä osoitus siitä, että mallailun ei tarvitse olla otsaryppyistä ja tiukkapipoista puuhaa.
Samaa mieltä kaikkien edellä olleiden "ruusujen ja risujen" kanssa.Tämä dioraama kyllä erottui Tampereella edukseen aihe valinnan ja ideoinnin puolesta. Mielenkiintoisia aiheita voisi löytyä myös sarjakuvan puolelta.Esim.Hiidenkivien toimitusmies Obelix työssään,Dupond ja Dupont pyöräolemässä tandemilla,napa-alus Auroran vesitaso Arado-196 ym…
Unohdin aiemmin mainita tuosta purosta, joka näyttää todella hyvältä kivineen, kaloineen ja pohjaan uponneine lehtineen.
Oikein mainio ja hienosti toteutettu, jos Sampolan kisoissa olisi ollut erikseen fantasia- tai figuuridioraama-luokat, olisi varmasti sijoittunut kolmen parhaan joukkoon. Nyt jäi ehkä hieman harmillisesti isompien dioraamakokonaisuuksien varjoon. Mukavaa vaihtelua perinteisiin sota-aiheisiin.
JJ Hilska 15.3.2010 13:02 Vastaa lainauksella
Aivan mahtava aihe ja vielä mahtavammin toteutettu. Tästä saa ideoita kyllä moniin muihinkin projekteihin.
Enää puuttuu kuusikon kätköistä pari SS-miestä tähyilemässä; oma vaiko vihollinen? ;D