Pienoismallit.net

Tupolev SB-2 M-100 A

24th SBAP Joulukuu 1939

Tämmönen tästä nyt sitten valmistui. Tähän mallin kokeilin vanhentamista ja takilointia. Vanhennukset tein öljypastelleilla ja vaijerit käämilangasta. Ohjaamoon tein siimasta seinille tukirakenteet. Omassa sarjassani olivat melkein kaikki pikkuiset osat rikki (esim. jotkut laskutelineitten tangot…) Osaa kokeilin korjata pikaliimalla, mutta taas jotkut osat olivat kolmessa millin mittaisessa palassa, niin niitä en ruvennut korjaamaan. Olisin rakentanut tästä suksi-version, mutta häntäsuksi katosi - siispä jouduin tekemään pyöräversion. Kirkas-osiin laitoin markka-aikojen Johnsonia. (löytyi kaapista)

Kommentit

Hyvä Juho. Hyvin tehty malli. Vaivaa on nähty tätä tehdessä. Kuomujen raamitkin hyvin maalatut. Ja sekin on hyvä, että kaikki ei tee tästä mallista Suomalaista VP-8 mallia.
Teet ikäiseksesi varsin hyvän näköisiä malleja. Tässäkin työn jälki siistiä ja pakokaasuvanat varsin realistisen näköiset. Mallin esikuvavalinta hyvä, ei todellakaan aina sitä suomalaista. Miinuksena alapuolen kuvan puuttuminen. Tee lisää malleja näytille.
Tällaisilla suomalaisia kurmootettiin talvisodassa. Oikein hyvännäköinen SB. Siististi rakennettu ja maalattu. Ja tosiaan kiva että tällaisia vehkeitä näkyy myös Neuvostoliiton väreissä. Näissä(kin) väreissä varsin merkittävä osa historiaamme.

Olen nähnyt veikkauksia siitä olivatko koneet hopeanvärillä vai vaalean harmaalla maalattuja. Molemmat lienevät oikein, mutta itse maalaisin SB:n juuri näin hopealla tai alumiinipronssilla.
Tosi hyvin rakennettu sb-2 ja pakokaasuvanatkin oikein hienot.