Pienoismallit.net

Hawaiian Pilot

c-3 freighter

Moi kaikki.

Nyt on jälleen tullut uusi laivamalli valmiiksi. edellisestä onkin jo jokune aika. Oli tässä parin kuukauden tauko mallailusta. Mutta parempi, että myöhään, kuin ei milloinkaan.

Tämä pienoismalli oli ihan mukava koottava ja valmistui kyllä ihan helposti ja osat olivat laadultaan ihan hyviä ja yhteensopivia. Eipä ollut pahempia ongelmia missään osa-alueessa tämän kanssa.
Tein ensimmäistä kertaa vanhennuksia tähän eli lisäsin ruostetta joka puolelle ja tein koko mallille värihuuhtelun. Takilointi on taas vähän mitä on. Löysin tuolta yhdestä laatikosta siimaa ja menin sitä sitten lattamaan, mutta kun siimat oli laitettu, niin ei niitä saanut sitten millään suoriksi kun oli sitten niin jäykkää, että edes lämmitetylä meisselillä tai vastaavala ei meinannu saada suoraan. Koska siimat näyttivät kamalilta, niin otin lähes kaikki siimat pois ja laitoin tilalle sitä vanhaa lankaa joka tulee rakennussarjan mukana. Ainakin lanka on helppo laittaa kireälle ja se ei ole jykkää asetta. kumminkin paksuuksissa ei ollu eroa lankaan verrattuna. Täytyy vaikka jostain sitten löytää sitä ohutta siimaa. Omasta mielestäni tuo lanka on myös aika lailla paksua näin pieniin laivoihin. Aiheesta on ollut edellisteni mallien kohalla myös puhetta näistä takiloinneista.
Kaiken puolin malli onnistui mielestäni todella hyvin varsinkin maalauksen osalta ja vanhennukset näyttää ihan hyvältä vaikka onkin ensimmäinena kerta…

Pienoismallin pituus on 38,3 cm eli ihan mukavan kokoinen käsiteltävä ja noita yksityiskohtia on paljon.

Vielä maalauspuoelsta, että kaikki valkoisetkin osat ovat kyllä maalattuja ;)

Aikaa tähän meni noin 350-450 tuntia. En ole niin tarkaan seurannut käytettyä aikaa.

Maalattu Revellin maaleilla ja välineillä.

Kuvat otettu järjestelmäkameralla, mutta saatan ottaa uudet kuvat, kun tarkennus ei ole noissa se paras mahdollinen. Lisäski malli on ollut näköjään vähän liian lähellä taustaa mikä luo epämiellyttäviä varjoja taustaan jotka voivat vähän hämätä mallin yleisilmettä.

Seuraava Laiva onkin jo tuolla laatikossa odottelemassa. Kyseisen mallin nimi on Admiral graf spee. se onkin paljon pienempi, kuin tämä Hawaiian Pilot, vain 25,6 cm. Osia on kivasti eli saa nähdä, että millainen siitä sitten tulee.

Laittakaa vaan kommenttia ja kuulisin mielipiteitä varsinkin maalauksesta.

Laitoin nyt uudet kuvat. Nyt ne eivät ole suttusia, mutta ehkä hieman kellertäviä :(

Kommentit

JP Ekman 27.2.2010 15:00 Vastaa lainauksella
Kivan näköinen ja ryhdikäs paatti.