Pienoismallit.net

VMT Pyörremyrsky PM-1

Jälleen uusi valmistaja minulle, sarja oli haastava koota en suosittele aloittelevalle mallarille sekä hinnan että haasteen puolesta. Eipä mitään erikoista tehty suoraan laatikosta lukuunottamatta antennilankaa, siirtokuvat sarjan omat ihan ok mutta helposti hapertuvat jos joku kohouma maalissa tai jotakin terävää.
Hytti oli haastava vacukuomu leikkaus meni suht ok mutta liimaus jälleen vaikeaa. Maalattu Revell maaleilla päällä Humbrol mattalakka. Potkuri jätetty satiiniksi.
Pieni välityö Modelexpoa varten rakenteilla olevan rojektin keskellä.
Kiasus ahnehdin näitä koneita, tällä hetkelläkin 5 konetta kesken eri vaiheissa…vissiin "harrastus sairaus".

Kommentit

No hyvinhän se on Ardpol kasautunut. On noissa resiinimalleissa aina omat hankaluutensa mutta tätä pitäisin vielä sieltä helpoimmasta päästä olevana. Tuo vacukuomu tuo aina oman jännityksensä, että saako sen pilattua:) Tässä näyttää onnistuneen. Maali paikoin hiukka paksun oloista mut kyllä tuon kelpaa hyllyyn laittaa.
Oliko jo 1945 palluratunnukset koneissa ? Tämmösestä koneesta en oo ikinä missää nähnyt edes kuvia.Aika erikoinen.Special Hobbykaan ei ole ehtinyt tällaista tuotetta julkaista tietääkseni.Ihan mielenkiintoinen ja hyvin onnistunut lähtökohtia ajatellen,tuo kuomu pitäis aina toteuttaa valmistajalla jotenkin muuten tai yleisellä tekotavalla,vie nautittavuuden mallinrakennuksesta varmasti.
^^Käyppäs Tikkakoskella museossa. Siellä tämä kone on livenä esillä:)

Jonilta tulee näitä malleja kuin liukuhihnalta. Hieno malli jälleen.
Ihan hyvin näyttää onnistuneen, mitä nyt vähän siveltimenjälkiä näkyy. Kokardien sininen pitäisi olla tummempi ultramariinin sininen.
Valvontakomission painostuksesta hakaristitunnukset piti vaihtaa kokardeihin 1.4.1945 mennessä. Pyörremyrskyä tehtiin vain tämä yksi prototyyppi ja se on nykyään Keski-Suomen Ilmailumuseossa.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Tämmösestä koneesta en oo ikinä missää nähnyt edes kuvia. Aika erikoinen.
Tätä konetta tehtiin ainoastaan yksi kappale. Se on nyt Tikkakoskella näytillä. Konehan oli "Suomen Mersu" koska se varustettiin Daimler-Benz moottorilla mikä on Messerschmitt Bf 109 koneissa.
Kone on hienosti rakennettu ja tässä on selvitty resiinimallin haasteista hienosti!
Joni Lupunen kirjoitti:
Oma ongelma on että en tunnu löytävän hyvää liimaa resiini mallien tekoon mitä käytätte?
Käytän resiini-/etsiosiin geelimäistä "hidasta" pikaliimaa.
Antti Lappalainen kirjoitti:
Valvontakomission painostuksesta hakaristitunnukset piti vaihtaa kokardeihin 1.4.1945 mennessä
Siis lensivätkö koneet Lapin sodan viimeisen kuukauden kokardeissa?
Oma ongelma on että en tunnu löytävän hyvää liimaa resiini mallien tekoon mitä käytätte ?
Ihan kunnioitettava tulos tästä resiinituotoksesta. Niiden tekemisessä on aina oma mielenkiintoinen haasteensa. Ardpol on valmistajana sieltä parhaasta päästä (kuten Choroszykin). Minä olen käyttänyt aivan niitä pikaliimoja mitä kaikista halpahalleista tai tavaratalojen liimaosastoilta löytyy. Sen olen havainnut, että pikaliimallakin lopullinen kiinnipysyminen vaatii reilun kuivumisajan vaikka itse osat tuntuvatkin tarttuvan äkkiä kiinni.
Paavo Virolainen kirjoitti:
Siis lensivätkö koneet Lapin sodan viimeisen kuukauden kokardeissa?
Suurin osa koneista taisi olla varastoituna, sillä valvontakomissio kielsi kaiken muun lentotoiminnan, paitsi Lapin sodassa suoritetut lennot. Hävittäjätoimintaa ei tainnut juurikaan olla enää tammikuun -45 jälkeen, mutta ainakin DN- ja JK-koneet tekivät tiedustelulentoja kokardein merkittynä.
Antti Pentikäinen kirjoitti:
^^Käyppäs Tikkakoskella museossa. Siellä tämä kone on livenä esillä:)
Kiitos vinkistä,pitäisi joskus käydä tuota todellista Suomi-Mersua ihailemassa,kunhan saisin käytyä Helsinki-Vantaan koneita katsomassa myöskin.
Pertsaaaa 21.2.2010 20:55 Vastaa lainauksella
Hieno on malli ja niin on esikuvakin. Pyörremyrsky olikin kuulemma ketteryydeltä parempi kuin Mersu. Näitä ei taidettu tehdä kuin kaksi kun jatkosota loppuin "kesken"
Pekko Räsänen kirjoitti:
Hieno on malli ja niin on esikuvakin. Pyörremyrsky olikin kuulemma ketteryydeltä parempi kuin Mersu. Näitä ei taidettu tehdä kuin kaksi kun jatkosota loppuin "kesken"
Lentäjän näkökulman sanoin "hieman ketterämpi". Noin yleisesti ottaen suorituskyky jäi Mersusta.
Todella hieno. Malli on kallis ja harvinainen.