Pienoismallit.net

KV-1

Kliment Voroshilov KV-1 lienee sen verran tuttu juttu että en sen suurempia siitä kerro. Tämä tankki on toiminut 12:ssa Moskovan kaartin rykmentissä, ja tähän oli maalattu "hauska" Turret-art. En ole varma, onko kyseessä model 1941 vai 1942, koska paketissa luki model 1942, mutta maalausohjeissa model 1941. Joku tankkitietäjä voi varmaan kertoa asian laidan?
Rakennussarja on kiinalaisen Hobby Bossin 1/48 sarja. Laatu vastasi sitä kuuluisaa "TamiGawaa". Sarjassa tuli mukana etsiosina lokasuojien pidikkeet ja pätkä kuparilankaa. Mallin kasaamisessa ei ollut kummempia vaikeuksia, paitsi että telojen asennuksessa oli pieniä ongelmia johtuen kokemattomuudestani tankkien rakentajana. Litkuttelin mallin ruskealla ja mustalla taiteilijavärillä.

Itselleni jäi positiivinen fiilis tankeista ja tulevaisuudessa saataa putkahtaa näitä lisää tuotantolinjalta. Tosin kaapissa odottaa jo toinen 1/48 KV-1…

Kommentit

Ristiriitaisia tunteita herättävä vaunu… Rakennusjälki ja viimeistely ei yllä samalle tasolle, kuin lentokoneidesi taso. Onhan tämä hyvä alku telavehkeille, mutta 1/35 skaalassa on helpompi opetella asioita.
Miska 13.2.2010 21:03 Vastaa lainauksella
Hyvä otto! Millä sävyllä maalasit
?
Maalasin Humbrol 75:lla. En miettinyt sitä tarkkaa sävyä, vaan valitsin jonkun tummanvihreän tyyliin "Tuohan on aivan hyvä sävy", koska venäläisillä on ollut monia erilaisia sävyjä, en ollut niin tarkka.