Pienoismallit.net

Fokker D.XXI

FR-97

Tässäpä galleriaan vielä yksi Fokkeri. Tämän FR-97:n historiaa on jo useasti - ja aivan vastikäänkin - käyty läpi joten siitä ei enempää. Kuvamateriaalia Fokkereista löytyy runsaasti ( tosin juuri tästä yksilöstä ei vastaan sattunut ainoatakaan ) ja Tikkakosken museoon restauroitua käytiin tutkimassa.

MPM:n pikkumalli on päämitoiltaan tarkka lukuunottamatta kahta isoa vikaa : mallin kuomu ( tai kuomut - niitä on varakappalekin ) on väärän muotoinen ylhäältä katsoen tasaleveä vaikka sen pitäisi olla kuskin hartioiden kohdalta leveämpi. Lisäksi takarunko aivan sivuperäsimen edestä on liian leveä ja sivuperäsimen alaosa on vastaavasti paksu ( kiitos taas vinkeistä Tikkakosken suuntaan ). Lisäksi takarungon selkälinjassa kuuluisi olla kulma paneelisauman kohdalla eikä se ole kaareva kuten mallissa. Lisäksi monissa detaljeissa on mallin tarjoamiin osiin korjaamista. Hi-tech -sarjassa on mukana pieni etsiarkki jossa on mm. tarpeet ohjaamon luukun aukiasentoon tekemiseen ja moottorin tukitankoihin. Hartsiosia on mm. ohjaamon sisustukseen ja suksiin. Suksilaskutelineiden rakenne pelkällä liimalla jää hauraaksi, suosittelen tappiliitoksia. Mittailimme kuviin verraten laskutelinetukien pituutta ja tulokseksi tuli että mukana olevat vastaavat maassa jouset puristuneina olevaa.
Kuomun osalta päädyimme omatekoiseen erittäin-köyhän-miehen vakutuotokseen : alkuperäisestä tehtiin muotti joka kepin nokassa tuupattiin kuumennettuun kirkkaaseen muovilevyyn ja muutamalla yrityksellä syntyi riittävän hyvä kuomu. Kuskin takana oleva esikuntaikkuna tehtiin ohuesta muovilevystä, alkuperäinen oli kovin paksu. Reikä ikkunalle piti leikata itse. Takarunko kapeni sauman sisäpinnasta ja sivuvakaajan sisältä raaputtamalla, väliin pantiin muovisuikale ja liimaa ja pyrstö litistettiin raa´asti kapeammaksi. Sivu- ja korkeusperäsinten pingotetun kankaan muotoa paranneltiin hiomalla, saman käsittelyn saivat takarungon kyljet.
Moottoriin lisättiin detaljeja, sylintereiden väliin ilmanohjaimet ja pakosarjat sylintereistä eteen pakokaasujen keräysrenkaaseen, pakoputkea muotoiltiin aidomman näköiseksi ja sen etuosaan tuli eteen osoittava tötterö. Runkoaseiden lieskaputket tulivat sylintereiden väliin. Taaempi kaasuttimen ilmanottotorvi rungon alla oli väärän muotoinen, tehtiin kokonaan uusi. Eturungon ensimmäinen runkoa kiertävä paneelisauma kaiverrettiin muita syvemmäksi. Kiikaritähtäin tukineen syntyi neulasta, alumiinifoliosta ja pikkuosista. Ohjaamoon lisäiltiin yksityiskohtia referaattikuvien mukaan, " eväslaatikko " ensiapuluukun kohdalle ja taaemmaksi radioboksi ja matkavarusteita kaputin varalle. Kuomun raamit sisältä tulivat ohjaamon harmaalla maalilla. Peräpäähän lisättiin korkeusperäsimen tukivaijerit, sivuperäsimen ohjausvaijerit ja nivelosia ja - saumoja korjailtiin.
Maaleina käyttettiin Xtracolorin mainioita emalimaaleja mittakaavaa ajatellen valkoisella korjattuna. Pyrkimyksenä on saada aikaiseksi vaikutelma alkuperäisestä koneesta joten taiteellisiin keinoihin ei suuremmin menty. Sävyjä on varovaisesti pehmennelty litkutuksin ja öljyvärein. Kuvista päätellen Fokkerit eivät olleet erityisen nuhjuisen tai sotkuisen näköisiä, johtuisiko se ainakin osittain kangas- ja vaneripinnoista. Siirtokuvat ovat kokoelma hakaristiarkilta, In-Scalen Fokker-arkilta ja jotain sarjan omaltakin ( joka ei ollut kummoinen ). Kellastuneiden In-Scalen pyrstökakkosten valkaiseminen vaati 3 kk kaamosvaloa ikkunalasiin teipattuna. Potkurin lapoihin haettiin oikealta näyttävät hituset miljoonalaatikosta, olisivat voineet olla tummemmat.
Projekti osoittautui sopivan haastavaksi ja aikaa kului mukavasti. Lopputuloksessa on kuitenkin paljon Fokkerin ominaispiirteitä kuten tarkoituksena Antin ja papan mallitehtaalla oli.

Kommentit

72:ksi todella siisti kone. Juurikaan sanomista en löydä. Paneelirajat minun makuuni sopivan korostetut. Itse väkerretyistä yksityiskohdista iso plus-merkki.
Tatu H 7.2.2010 21:01 Vastaa lainauksella
Todella hyvää työtä. Pikkuskaalan koneeksi en olisi edes ensimmäiseksi tunnistanut, mikäli sitä ei olisi mainittu.
Nythän pukkaa läjäpäin laatu-Fokkereita.
Onpa upee.
Jälleen osoitus siitä ettei 1:72 mittakaava ole mikään rajoittava tekijä mallin näyttävyydelle, päinvastoin. Ainoa asia minkä huomasin on kuomun raamit: tuon siistimpiä niistä ei saa maskeeraamalla mutta maalatusta siirtokuvasuikaleesta leikatut olisivat vielä aavistuksen siistimmät. Loistavaa työtä joka tapauksessa!
Hieno Fokkeri - maalipinnan sävy on tosi hyvä, ja panelirajat tosiaan juuri sopivasti korostettu. Varsinkin oletuskuvassa mallissa on juuri oikea tunnelma.

Kuinka toteutit pakosarjat pakokaasujen kerääjärenkaaseen? Joka kerta kun olen Tikkakoskella katsellut siellä olevan Fokkerin moottoria olen pähkäillyt miten sen saisi toteutettua uskottavasti malliin.

Petri
antti s 7.2.2010 22:24 Vastaa lainauksella
Ne ovat puolipyöreäksi kaluttua sopivan vahvuiseksi venytettyä valurankaa. Siitä leikatut pienet tikun pätkät maalattiin ja liimattiin sylinterin kannen nurkista eteenpäin, sileä puoli tietenkin ulospäin. Eiväthän ne istu aivan tarkoin renkaaseen mutta kukapa sinne näkee.
Oippa 7.2.2010 23:00 Vastaa lainauksella
Taas lähtee vaimo viidakkoon ja Fokker tilalle! Hienoa työtä kerrassaan. Pistää kuitenkin silmään etuosan paneelirajat jos ne kuvittelee 72 kertaa suuremmiksi. Jos avio-onnessani nyt tapahtuu käänteen tekeviä muutoksia, niin en syytä itseäni vaan teitä; tuommoinen Fokkeri on saatava rakennettua itselle vaikka millä hinnalla! Te Fokker-miehet saatte sitten vastata emännälleni miksi tuo äijä linnoitautuu pieneen huoneeseen kuukaudeksi ja sitten sieltä kuuluu surinaa, pörinää, kiroilua ja toisinaan kaljapullojen kilinää.
No huhhuh. Voi tulla lieviä paineita jos PM Modelin viritelmästä pitäisi yrittää saada aikaan samantasoinen tulos. Tosin en saisi sitä aikaan edes MPM:n mallista, joten väliäkös tuolla. Tämä olisi 1/48-mallinakin hyvin tehty, mutta pikkuskaalaan tulos on suorastaan upea. Ainoastaan lähikuvissa alkaa näkyä rakennusjäljet, yleiskuvissa näyttää virheettömältä.
Juha K 8.2.2010 07:29 Vastaa lainauksella
Oippa kirjoitti:
Pistää kuitenkin silmään etuosan paneelirajat jos ne kuvittelee 72 kertaa suuremmiksi.
Jälki kyllä näyttää vähän Mathcboxin ojankaivaajan tekosilta, mutta eikö oikeassa koneesssa ole rako patapeltien ja rungon välissä? Ts. tuo ensimmäinen moottoripellityksen jälkeinen poikittainen sauma kuuluukin olla melko iso koska siinä on rako oikeassa koneesssa…
Kyllä on hieno! Onko tosiaan kuskin istuimen takana suksisauvat vai näkeekö vanha väärin. Mitä ne sitten oikein on? Macrokuvissa tottakai näkyy jo rakentelun jälki, mutta harvalla on macrosilmät, joten 4.5 ja sillä sipuli! Niin, kuvat ovat vielä erinomaiset! Great!
Oskari Balk kirjoitti:
Ainoa asia minkä huomasin on kuomun raamit: tuon siistimpiä niistä ei saa maskeeraamalla mutta maalatusta siirtokuvasuikaleesta leikatut olisivat vielä aavistuksen siistimmät. Loistavaa työtä joka tapauksessa!
Siirtokuvasuikaleista tehdyt raamit ovat hyvä idea,tein itse juuri 1:48 koneeseen turvavyöt hiomapaperin suikaleista,jotka maalasin vaaleiksi.Ainakin säästää osien hinnassa.
Pernax 10.2.2010 21:59 Vastaa lainauksella
Kaunista niin kaunista ei voi muuta sanoa. Yksityiskohdat lisäävät näyttävyyttä huomattavasta ja varsinin kun kyseessä on 1/72 skaalan kone. Loistavaa jälkeä.
Miska 12.2.2010 13:01 Vastaa lainauksella
hyvä maalipinta!
Kerrassaan komea Fokkeri .Kun ottaa huomioon vielä skaalan.Oma 1:48 malli samasta aiheesta kyllä kalpenee tämän rinnalla.Varsinkin ohjaamon toteutus.Kuomu kanssa mainio suoritus.Kuomun auki leikkaamin on ollut varmaan hyviä hermoja vaativa kokemus.