Pienoismallit.net

Tiger II

c-lenkit

Alumiinivalua , toimiva mekanismi. Lukon alla on jousikuormitteinen pyöreäpäinen karkastu terästappi joka nojaa pyöreällä päällään varsinaisen lukituskynkän pohjaan jakolaitteella 90 asteen välein koneistettuihin koloihin. Joten käännettäessä 90 astetta, kuuluu naks, ja tappi tavottaa paikkansa. Toisesta puuttuu jousi , siksi se ei ole suorassa. Näitten valumallien ja muottien kanssa piti pitää itselle "valukurssia". Kokeilin ekan kerran , en tiedä onko termi oikea, maljan kautta valua. Ja tottakai homma meni uusiin puihin, koska kukaan ei ole seppä syntyessään. Maljan ja kappaleen välinen kanavamitotus oli liian pieni.Siinä käy näin, välikanava jähmettyy liian aikaisin ja sulkee yhteyden maljan ja kappaleen väliltä jolloin kappale ei saa maljasta korvaavaa raaka-ainetta jäähtymissupistuman tilalle, ja kappale vetää lommolle. Se on aina karu hetki kun avaa muotin, ja toteaa , alotetaampa alusta. Valutekniikan tietotaito on jossakin maailmalla, ja itse sen joutuu hankkimaan kantapään kautta. Huh , huh , näin se vaan valitettavasti on.

Kommentit

Onpas jyhkeän näköistä tuossa kakkoskuvassa. Sää sitten ajelet tällä olohuoneen parketilla ? ;-)
Mahtavaa että sulla innostusta riittää tähän rojektiin. Tsemppiä !
Innostus on venyvä käsite.Kun savota on täässä vaiheessa, täytyy välillä tehdä motivaatiokokoonpanoja,että kipinää riittäs jatkamaan.Oheisessa kuvassa ei ole motivaatiokasaus. Toivonmukaan lopullinen. Tämmönen vaihe antaa ruutia jatkaa. Mutta sitä ei jaksa loputtomiin. Sillonkun on mittari täynnä, se oli siinä-toistaiseksi.Ja jatkuu sitten kun jatkuu.
Mittari varmasti tällaisessa urakassa aika ajoin vetää pohjaan. Yhtä kaikki, komppailen Huhtelinia, kakkoskuva antaa ilmi mukavasti millaisesta "Iisakin kirkosta" tässä on kyse. Vaikka onkin jo mutkille kehuttu, niin en voi kuin kehua lisää. Urheasti eteenpäin vaan. :)
Nyt on pakko kysyä. Paljonko esim. tämä Kuningastiikeri tulee kokonaisuudessaan painamaan? Runko tehty teräksestä, eikä alumiinista?
Painoa on mahdoton arvioida etukäteen . Sen vuoksi jousitus on säädettävissä. Tällähetkellä runko on liian korkealla. mutta ylärakenteet on vielä poissa. j Joten lopullinen korkeudensäätö sitten kun kaikki röseet on paikallan. todennäköisesti sitä joutuu laskemaan. Joo , runko on kokonaisuudessaan teräksestä, mahdollisimman ohuista materiaaleista.Semmonen karkea arvio 200-250 kg.