Pienoismallit.net

Tiger II

Pakoaukkojen panssarit + muuta sälää

Kuten huomaatte molemmat ovat erinlaisia. Näitten muodot ovat sellaiset että niihin on vaikea saada matemaattisi faktoja. Kuten monissa muissakin yksityiskohdissa , täytyy tehdä ns " silmäkaadolla". Tämä on minun näkemys aiheesta.Tuskin kukaan muu kuin alkuperäinen saksalais-suunnittelija tietää miksi pannssarit ovat erinlaisia . Jos jollakin on perusteltua tietoa asiasta, olisi mukava tietää miksi? Alahelman erinlaisuus johtuu käynnistinkammen kannatinhelan korvakoista , mutta yläreunat, miksi ? . En tiedä miten muut harrastajat suunnittelee asioita , mutta minulla on tapa , etttä ensin täytyy yrittää ymmärtää alkuperäisen insinöörin ajatuskuviot. Mitä hän on miettinyt. Miksi asiat on toteutettu niin kuin ne on. mitä hän on hakenut ja miksi.Sen ymmärtäminen helpottaa omaa tekemistä.Muu sälä on perän aukkojen kansia. Kuvatekstit jäi pois kuvasta enkä osaa lisätä jälkeenpäin, jote laitan tähän.Pakoaukkojen panssarit. Kotitekoisia. Alumiinivalua. Molemmille omat ulkomuotomallineet, sama sisäkeerna. Sisäkeernalle oma malline. Pakoputket ovat jo olemassa, niistä oma tarina.

Kommentit

Järjettömän laadukasta työtä! Itelläkin työn alla 1:6 Sturmi, mutta työn laatu ja yksityiskohtien tarkkuus kaukana tällaisesta. Pitäis tulla paikan päälle pällistelemään ja opiskelemaan valutekniikkaa ym.
Olet sinä Pekka ikävä ihminen, nimittäin tässä alkaa olla alaleuka jo todella kipeenä, kun sitä saa jatkuvasti ja järjestelmällisesti kelata lattialta ylös aina sen jälkeen, kun on katsonut nämä sinun projektisi viimeisimmät kuvat ;-)
Siis aivan upeata työtä! Ei tässä meinaa kehdata enää omia muoviräpellyksiä ottaa käsittelyyn …
Kun nyt kerran rakentelet ja laittelet niin onhan tuo tulossa sitten osina myyntiin jossain vaiheessa? Kun meinaan kaikki osat ja muotit teet… Hinta saattaa tosin ylittää pienen henkilöauton hankinta hinnan, mutta mikäpä harrastus ei maksaisi…

Ja tuosta olen samaa mieltä, teki mitä tahansa tekeminen on helpompaa kun ymmärtää miksi asiat on tehty niinkuin on tehty.
Mikäpä siinä on jyristellessä Expoon tällaisella, saa kivasti pölyt pintaan kadulta, ei tarvitse ostaa kaikkia Suomesta löytyviä Tamiyan meikkibokseja. :D
J Pokki 13.2.2010 19:45 Vastaa lainauksella
Toni Redsven kirjoitti:
Kun nyt kerran rakentelet ja laittelet niin onhan tuo tulossa sitten osina myyntiin jossain vaiheessa? Kun meinaan kaikki osat ja muotit teet… Hinta saattaa tosin ylittää pienen henkilöauton hankinta hinnan, mutta mikäpä harrastus ei maksaisi…
Juu, kyllä esim. japanilainen ostaa. Olkoon hinta mikä tahansa. Mitä korkeampi, sitä vähemmän tarvitsee myydä/tehdä jotta oma tavoitemyynti on saavutettu.

Ja kyllä, tämä on sen verran häkellyttävä teos, ettei uskoisi jos ei näkisi. Ja jos joku kertoisi suunnitelleensa tällaisen projektin aloittamista en uskoisi senkään vertaa… Mutta näköjään tästä tulee valmista melko hyvää tahtia ja jonkinlainen vuoden mallitapaus on selkeästi käsillä - jopa kansainvälisellä tasolla.
Vielä kun laitetaan putken perään toimiva mekaniikka niin ne keitä tämä ei vakuuta, voidaan teloittaa =D Kuula aseesta matkien vähän isommassa kaavassa tekniikka. Joko ilmalla, tai sitten ihan ruuti panoksella kuula liikkeelle… Olisi aika vakuuttavaa jossain malli tapahtumassa täräyttää väliseiniin tuuman reikiä =D
J Pokille ja yleisesi. Ehkä tämä julkaisutahti antaa hieman liian valoisan kuvan valmistumistahdista. Täytyy muistaa , että olen tehnyt osia ennen julkaisun aloittamista noin 6-7 vuotta. Tämä on kumminkin harrastus. Ihmisellä on rajallinen aika mitä voi käyttää harrastamiseen. Tällähetkellä on "tekemisen palo". Silloin syntyy uutta ja asiat etenee. Kun tekeminen menee " pakkopullaksi " on aika ripustaa kinttaat naulaan, siksi aikaa kunnes kynsiä taas rupeaa syyhyttämään.