Pienoismallit.net

Tiger II

Telapyöriä

Maalauksessa olleita telapyöriä.Vannepuoliskot ( 72kpl) syvävedetty 2,5 mm levystä. Vaatii muuten aika kovan voiman. Paikallisen konepajan 100t rässistä loppu napsut. Mulla piti ruveta oman rässin turboruuvia kirimään niin paljon,että piti jo vaihtaa ruuvikin pitemmäksi että saa paineet nousemaan. Mittarissa loppuu asteikko 300 bar, ja mekaaninen liike noin 350 bar, mutta ruuvissa ei loppunut vielä kirimisvara. Todenäköisesti paineensäädin oli "tönkkö". Mutta kaikesta huolimatta kotikonstein syvävetotyöt saatettiin loppuun. Työkalut on kotitekosia.Navat on kotivalua,rasvakupin ruuvien tilan vuoksi. Muuten olisi ollut helpoin tapa tehdä koneistamalla.Rasvakupit rässätään kahdella erinlaisella työkalulla.Vannekehät on koneistettu ainesputkikiekoista 205/140, alkupaino muistaakseni 120kg.Sisärakenne on alkuperäisen mukainen. Vannekehä on kumin varassa. Kumit on leikattu käytöstä poistetusta kuljetimatosta kotitekoisella meistileikkaustuökalulla.Ruuveja vanteissa ja navoissa on 828 kpl. Akselit vedetty Fe52, paksuus 22 mm. Ja paljon paljon muuta ährinkiä ja vehkeitten virittely, valumallineitten ja muottien tekemistä. Ja paljon semmosta näkymätöntä työtä, että jos pitäs urakka laskea, niin varmaan menis kiville.

Kommentit

Tuleeko tästä ihan "vain" staattinen pienoismalli, vai onko tarkoitus laitta jtn moottoria ja RC stuffia mukaan?
Lauri K. 10.2.2010 17:20 Vastaa lainauksella
Henri Käki kirjoitti:
Tuleeko tästä ihan "vain" staattinen pienoismalli, vai onko tarkoitus laitta jtn moottoria ja RC stuffia mukaan?
Onhan tuossa mainittu että toimiva malli tulossa.

Sanon vielä, mutta aivan sanoinkuvaamattoman hienoa jälkeä ja tulee olemaan varmasti näyttävä valmiina :)
Kantri 10.2.2010 17:53 Vastaa lainauksella
Ihmettelyy riittää täälläkin.
Sitä olen kanssa miettinyt että minkäslaisen tykin olet ajatellut pistää tuohon ?
Hienoa työtä ja mielkiintoista tän edistymistäkin on seurata.
Moottori tulee, ja vähän erikoisempi kuin on totuttu. Moottoriasioista myöhemmin lisää , on vähän asiat kesken. Suomalaisesta 20mm panssarintorjuntakivääristä tulis oiva peli tähän käyttöön. Mittakaava olis lähellä totuutta. Toimivana saattas paikallinen nimismies saaha sätkyn. Lupia ei tule varmasti saamaan. Dekona vois harkita. Asia on vielä avoin.Jos on hyviä ideoita , niille voi olla käyttöä.
Toivottavasti teet loppuun asti autenttisen mallin. Alku, kun on erittäin lupaava.
Pyrin autenttisuuteen parhaan kykyni mukaan.On jo nyt olemassa poikkeamia. Esim. Telakiristys pyörien tai mikä niiden oikea nimi nyt onkaan , niitten akselit eivät ole alkuperäisen mukaisia.
Hel,,,tin hienoa jälkeä ja rautainen ammattitaito näkyy osissa.Laita mustaruutitykki, laitonhan se on mutta mutta;)
Blogia seuranneena voin sanoa vain, että sinulle kuuluisi perustaa jonkun sortin valtion palkinto käsityön saralla. :)