Pienoismallit.net

Tiger II

Tarkkuusvalumuotti

Muotti on 4:ään osaan avautuva. Nuorrutusterästä . Reikäpinnat teollisuustyökalun ulostyöntötankoja . Reikälinja loppumitta 6 mm. Pinnat valusupistumien vuoksi 6,2 mm. Välitelakengälle on oma muotti.Muotin teko on erittäin monimutkainen homma.Ensin piirrustukset valmiille kappaleelle. Sitten purkautuvan muotin suunnittelu valusupistumat huomioon ottaen. Tämä täytyy seuraavaksi miettiä miten se tehdään. Jos telamuottia aikoo tehdä suoraan metallikappaleeseen, täytyy olla käytettävissä kipinätyöstökone. Mulla ei ollut, joten tein muotit peilikuvana. Siitä vahamalliksi, joista SECOTEC teki teräsvaluksi, ja itse koneistin muotit lopulliseen muotoon.Jos sattuu löytymään joku muu pikkusen mielenvikainen, niinkuin minä, ja joka haluaisi alkaa rakentamaan samanlaista vaunua, minulla on paljon muotteja ja valumalleja valmiina. Esim. telamuotit ovat monesti kynnyskysymys, miten tehdä telat. Minä ratkaisin sen tällä tavalla ja SACOTEC:in suosiollisella myötävaikutuksella. Jos on kysyttävää, eikun kysymään, yritän vastata jos osaan.

Kommentit

Pyörien ja telojen jälkeen runko… Frightening… Ja siirtää omia mallejaan komeron takanurkkaan :-D
Runko on viittä vaille valmis. Konekivääriampumo puuttuu, koska ei ole ollut riittävästi informaatiota käytettävissä.Vääntösauvajousien säätöpäät ovat hieman kesken, kaikki telapyörät ovat maalia vailla, navat ja tukivarret myös.Kaikki lokasuojat ovat jo pohjamaalissa.Kaikenlaista muuta osaa on läjissä, osa maalattuja. Työkalut ja kiinnikkeet puuttuu. Telakenkiä puuttuu jonkinverran. Jotta semmosta, julkasen pian jonkinlaisia runkokuvia. Torni on vasta yöunissa. Ei kuvan kuvaa tai piirrustuksia, Vain ajatustasolla miettinyt valmistustapoja.
Hiljaiseksi vetää kun katsoo tätä projektia. Upeaa jälkeä !!! Nostan hattua ja korkealle :)
:O suu auki joutuu katsomaan. Itse kun ei tahdo muovinpaloja saada tottelemaan. Todella mielenkiintoinen bloki seurattavaksi.