Pienoismallit.net

Hanriot H.232.2 HT-191

T-LeLv 17

Tässä itselle uusi tuttavuus valmistajan saralla ja ihan mukava sarja. Leikkaus ja puhdistus työtä jonkun verran. Hiomista ja kittaamista runkoliitokseen ja siipien ja rungon välit. Mukava erilainen kone rakentaa kuin sotalentoihin suunniteltuja koneita. Maalattu Revell maaleilla ja pinnassa ensikerran kokeilu Johnssonia, oli muuten erikoinen aine. Mitä itse lisätty niin astumis koukku siiven taakse josta kavutaan hyttiin, pakoputken molempaan moottorikondoliin 6kpl puoli, ja nokan pitot putki.

Kommentit

Tällainen kone ei olekaan tullut aiemmin vastaan. Kiinnostava aihevalinta. Nyt alkaa olemaan kuvatkin kohdallaan. Siisisti näyttää olevan kone rakennettu ja maalattu, mutta jos jostain pitää huomauttaa, niin paneeliurat ovat ehkä vähän turhan tummia. On tietysti makuasia, mutta itse kaipaisin vähän jotain pientä kulumaa sinne tänne. En tarkoita että koneen pitäisi näyttää miltään romulta, mutta vaikka hopean värisellä puuvärillä tökkisi vähän sinne tänne, niin saisi pinnasta enemmän aidon näköistä. (Tämä tietysti olettaen että kone on alumiinista)

Minkäslainen tarina tämän konetyypin käytöllä on Suomen ilmavoimissa?
Koneilla oman kirjoista lukeman tiedon perusteella ei kovin maarittele historia suomessa, 3 näitä piti tulla yksi hajosi jo Briestissä tänne lentoonlähdössä ja kaksi tuli ja nekin kerran tai pari kolhittu, koulutus koneena toiminut. Nyt kun itse kanssa katselee nuita paneeli rajoja niin ehkä hiukan liika tummat ja kulumaa en tehnyt koska kuvista päätellen eivät hirveästi kauhtuneita olleet.
Vaikuttaa varsin hienosti rakennetulta ja maalatulta.Kuvat voisi olla paremmat, nyt hieman utuiset ja sumuiset.
Piti itsekin tutkiskella koneen historiaa, vaikutti sen verran mielenkiintoiselta. Wikipediasta jotain pientä löytyikin. On muuten aika futuristisen näköinen laite aikalaisekseen.
Hyvä Joni, hyvin tehty Hanriotti. Tämäkin löytyy omasta hyllystä ja tiedän, että tuo vacukuomu on hermoja raastava asennettava. Hienosti olet saanut sen istumaan. Pakoputkiahan sarjassa ei tullut muistaakseni mukana joten nekin on plussaa. onko hakaristit sarjan mukana tulleet? Omassani olivat tosi vaaleat sävyltään.
Hakaristit ovvat Kuivalaisen hakaristi arkista, ne ovat hyviä korvaamaan sarjojen jokseenkin säälittävää tasoa olevia siirtokuvia.
Kuomun raamit ovat siistit ja paneelirajat ovat hyvin korostetut. Ja vähän harvinaisempi malli.
Eipä ole tällaista laitetta tullut aikaisemmin vastaan. Ja sitten kun tulee, niin hyvin toteutettuna.
Hienosti on Joni rakentanut Azurin hiukan haastavan sarjan Hanriot H.232:sesta.hankala vacuformi kuomukin istuu nätisti paikoillaan.Mutkalla oleva pitot- putkin on myös totutettu mainiosti.Jonin mallit paranevat kierros kierrokselta joten mitä näemmekään jatkossa?Jossakin S.I.H :n historia sarjan kirjoissa muistan nähneeni myös H.232.koneen ranskalaisessa kolmiväri kaviossa suomitunnuksin. Väritys oli mahdollisesti tumman siniharmaa /Tumman ruskea/khakin vihreä /ja alapuolelta siniharmaa.Tämähän toisi lisäväri Suomi-koneiden kirjoon jos tuo väritys kaavio josta kirjoitin olisi oikein.