Pienoismallit.net

Doomed assault

Tämän vuoden toisena työnä saatoin valmiiksi tälläisen dioraaman saatuani kipinän diohin edellisestä työstä.
Tälläkertaa palattiin toiseen maailmansotaan ja itärintamalle sodan alkuhetkiin. Ajatus ko. dioraamaan syttyi lueskellessani Stalinin elämänkertaa ja järkytyksen päiviä Barbarossan alussa, omaan tapaansa Stalin ei tietenkään ottanut vastuuta armeijan romahduksesta, vaan teloitutti komentajat ja määräsi yleishyökkäyksen joka ajaisi vihollisen pois NL:stä. Hyökkäys epäonnistui tietenkin kuten teidämme ja sakut jäi vielä NL:ään "hengailemaan"

Dioraaman pohjana on ihan perus valokuvakehys, johon tein "DAS"massasta pohjan johon liimailin sitten maaston ja vaunun ja ukot kiinni.

Vaunu ja ukot on Zvezdan valmisteita (ja varsinkin ukoissa sen huomaa) Vaunu tuli ostettua tältä sivustolta Heikkilän Tomilta ja vaunun tasoon ole TODELLA tyytyväinen, osat paukahtelivat paikoilleen mukavasti (mitänyt itte tuli kämmittyä), ainoa miinus noi letkutelat eli jos aikoo tuota vaunua kasata suosittelen vaihtoehtoisia telaketjuja.

Kommenttia otetaan mielellään vastaan…

Kommentit

Pistoolia takimmaisena heiluttava politrukki ilmeisesti valmistautuu ampumaan tuon etummaisena rynnivän venäläisen, joka aivan ilmiselvästi yritttää lähteä livohkaan taulun karmin yli johonkin toiseen vähemmän sotaiseen ulottuvuuteen ;-)
Noh, vitsi vitsinä - onhan tässä menoa ja meininkiä oikein kunnolla. Harvemmin näkee tällaista toimintaa dioraamassa. Hyvä!
Toimintaa riittää, maasto näyttää hyvälle ja erikoismaininta tuosta kehyksen yli pyrkivästä Iivanasta. Muutamien figuurien asennot ovat hieman tönkköjä, mutta siitä saanee syyttää niiden skulptaajaa, eikä mallaria. Mukava nähdä pitkästä aikaa tällainen "actiondioraama".
Mukava tiivis sarjakuva(korkkari)mainen tunnelma. Pikkuisen tuo t-26:sen letkutela häiritsee tunnelmaa. Jatkossa vain rohkeasti pojille punaa poskeen ja baanalle.
Eikös noi ruskien kypärät olleet yleensä vihreän väriset? Kuten Teemu sanoi figut vähän jäykkiä, tai sitten toi hyökkäys niitä vain jännittää. Mielestäni ihan onnistunut dio.
Asetelma on hyvä. On käytetty koko alustaa hyväksi. Positiivinen fiilis kaikenkaikkiaan.:)
Jonne 28.1.2010 15:01 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kaikille kommenteista. Kypärät ovat valmistajan ohjeen mukaan harmaat, ilmeisesti neukut käytti myös harmaita kypäriä 40-42…
Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tässä diossa on… iso plussa siittä.
Olmo 28.1.2010 16:19 Vastaa lainauksella
Tosi hieno dio, jotenkin tuosta vaan välittyy sellainen "kohta tulee luoti päähän" tunnelma. Pidän myös dion värimaailmasta, mikään kohta ei erityisemmin hyppää silmille. Multakin plussaa tuosta laidan yli pyrkivästä sotilaasta, se ei haluu ilmeisesti luotia päähään :)
Epätoivoinen tunnelma välittyy ruudun toiselle puolelle hyvin, varsinkin kun tajuaa, että politrukki ei välttämättä kannusta miehiään ollenkaan positiivisessa hengessä.

Vaunussa näyttää kuitenkin etutelapyörät oikealla puolella ottaneen jonkunlaista osumaa, ja lampun linssi on mattavihreä. Hiukan myös ottaa silmään ylärungon likaisuus verrattuna telakoneistoon, mutta muuten hyvä suoritus!