Pienoismallit.net

Ilyushin DB-3M DB-21

Valok.Ltue/PLeLv 48

Kaikkien tuntema ja ylistämä Maquette valmistajana tämän tuotokseni takana. Lähtökohta on yhtä kaunistelematon kuin kuvan veistäjällä kivenmurikka, eli se kone täytyy kuvitella sinne valukehikon sekamelskaan. Pyritty toteuttamaan DB-21 PLeLv 48 kuosissa.
Itse tehty paljon osia ja korjauksia.
Pientä listaa mitä halusin parantaa, ohjaamon takana olevan lasiosan teko ja rungon muokkaus että istuu lasi siihen koska reikää ja paikkaa ei aikaisemmin ollut, moottorikondolin suojapeltiin porailtu reikiä ylimääräisille pakokaasuaukoille, nokka akvaarioon tehty yläpuolen lasi, ohjaamon tuulilasin eteen joku putki härveli, pyrstöön runkoikkunat tehty, kannuspyörän korotus hupulla, kamera luukku ja liukukiskot nokka akvaarion pohjaan, peräsimeen tuo ihme nupikka, pommiripustimet siipiin, siinä ne suurinpiirtein. Ei paljon paneelirajoja saanut näkymään kun ne kohollaan tässä mallissa, en vielä mallarina siihen päässyt että ne rupeaisin kaivertamaan ehkä joku päivä tai vuosi.
Maalattu revell maaleilla, siirtokuvat InScale arkilta. Kova työ mutta palkitseva nyt itselläkin M versio tästä koneesta viisiin kutsutta kanssa tylppänokkaiseksi kuten Blenheim Mk.I:stä.

Kommentit

Joni on saanut Maqetten leeko palikoista aikaan näyttävän "kaskelotti" Ilyushiinin. Plussa tulee itse tehdystä osista joita sarjan mukana ei tule.Varsinkin ohjaamo lasituksen jatko-osasta.Liekkö peräisin jostain ruoka,työkalu tai jostain vastaavasta pakkauksesta.Rungon ala puolella olevat saumat olisi voinut siistiä vai kuuluvatko ne sinne?Maalaus on onnistunut mielestäni mallikkaasti.Mikä on tuo Revellin vihreä sävy?onko se joku oma mixaus vaiko suoraan purkista.Pitää ryhtyä etsimään jälleen uusia maaleja ja sävyjä kun fantasiapelit lopetti Kuopiossa.Joka tapauksessa hyvää työtä jälleen Jonilta vielä kun ottaa huomioon millainen tämä Maquetin DB-3 sarja on .Suomi pommarien galleria karttuu hyvää vauhtia.
Moottori kondolien molemmin puolin alhaalla ja ylhäällä on saumat joissa niittirivit ja sellaset pokkaukset. En tiedä tarkasti oliko oikeassa DB-3 sellaiset ? mutta oli vaikea ilman koko niittien pois hiontaa saada nuo alapuolen saumat istumaan täysin siististi.
Oliko tässä sarjassa muuten mukana minkäänlaisia moottoreita.Minulla on kotona tämä tämä sama Maquetin DB-3 sarja mutta siinä on moottorien kohdalla pelkät plankot levyt.Niin ja vielä tuosta revellin vihreästä sävystä?
Mitä suomimalleissa käytän on revell 65 ja 68 mix.
Moottorin olivat tyhjät levyt laitoin tilalle tähtimoottoria, mutta tyyppiä en tiedä.
Tämä selvää,kiitos tiedoista.
Sarjaa tai sen laatua en tunne, mutta ilmeisesti ei ongelmaton tapaus. Eipä ole heikkoudet kuitenkaan siirtyneet valmiiseen tuotokseen.
Hieno Ilyushin Jonilta.Enpä tiennytkään Suomea puhuttaneen tällaisen koneen sisuksissa joskus.
On ilo nähdä tyylikkäästi rakennettu tylppänokka-DB. Sarja on kieltämättä haastava (nimimerkki "Kokemusta on"). Lisäämäsi yksityiskohdat saavat paljon aikaan. Kuten jo totesin: tyylikästä!
Tyylikäs malli ei niin tyylikkäästä koneesta. Vaikeuksien kautta voittoon. Sama malli on omassa hyllyssänikin ja ei ole kaikkein iisi kasattava.
Komia on ja ilmeisesti raskaan työn raatamisen jälkeen. Mutta hei, eikös olekin hauskaa kun onnistuu!! Sinä olet onnistunut! Kunnia ja ylistys siittä! Itse en enää edes yritä näitä tsekkiläisiä yms. palikkatestejä väsätä. Ei taito/kärsivällisyys riitä. Hienoa Joni! Ja taas tuli "keskiarvoherja"!!?? No, ei se mitään. Kuitenkin…se valokuvaus!?