Pienoismallit.net

Volvo 760 GLE

Satuin saamaan käsiini mallin autosta jonka isäni omisti 11 vuotta. Nuorena tuli siis istuttua hyvinkin paljon kyseisessä autossa :) Isäni täytti tammikuun alussa vuosia joten malli valmistui sopivasti lahjaksi. Kiireisen aikataulun vuoksi se valmistui 9:ssä päivässä. Ikinä en ole näin nopeasti saanut mitään aikaan :D

Osissa ei ollut hirmuisesti kehuttavaa. Puolet ajasta meni varmaan kun jokaisen osan sai putsailla ja rapsutella valupurseista. Esim ratti oli aivan ummessa ja korista löytyi ihmeellisiä lommoja. Sisustaan lisäsin viikset ratin taakse ja lukkotapit. Ulkopuolelle lisäsin vanteisiin venttiilit, kilvet ja antennin. Lasiosissa ei ollut myöskään kehumista. Valmiiksi naarmuilla ja takaikkunat sumeat ja "kierot". Käytin vain tuulilasin ja tein muut pvc-kalvosta.
Jos aikaa olisi käyttänyt runsaasti enemmän olisi voinut saada joiltain osin siistimpää jälkeä mutta mielestäni malli onnistui hyvin ja lopputulos miellytti myös lahjan saajaa, mikä oli tärkeintä.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Upean Volvon olet saanut kasaan! Kaikinpuolin siisti toteutus, josta ei löydy paljonkaan sanomista. Mukavaa, kun tulee malleja hieman tutummistakin autoista. Itseäkin kiinnostaisi tehdä jonkinsortin malli isäukon vanhoista autoista, mutta kun isän automaku on hieman, hmm… erikoinen, niin ei taida onnistua ainakaan tässä vaiheessa.
Upea!! Erittäin upea.. Itelläkin eka auto oli 760 turbo.. Mutta mallissahan on hyvin vakavia virheitä, jotka tosin ei varmaan sinusta johdu.. Takaluukussa on teksti 760 GLE mutta autohan näyttää olevan 740. 760:ssä pitäis olla pervo, eli PRV V6 moottori, sekä kromilistoin varustetut ovien kahvat. Sisustassa on pari kohtaa jotka ei täsmää mihinkään tämänmalliseen volvoon, vaan alkaen uudemmista (760 vm 88 - sekä 740 vm89 - ), eli ilmastoinnin / lämmityslaitteen säätimien siirtokuva on väärä, sekä myös valokatkaisian. Myös takapenkkiläisten niskatuet puuttuvat. nehän tottakai oli hienommassa 760 mallissa vakiokamaa. Mutta mitäpä pienistä, malli on todella upea!
Hyvin rakennettu auto. Itse tehdyistä osista plussaa.
LHP 28.1.2010 22:37 Vastaa lainauksella
Oskari Reinikka kirjoitti:
760:ssä pitäis olla pervo, eli PRV V6 moottori
760:stä on myös saanut 2,3 litraisella turbo nelikolla varustettuna.
Mukava nähdä rakennettuna näitä harvinaisempia sarjoja, itsellä myös kyseinen malli odottaa rakennus vuoroaan.
Hienoa että tämä tuli rakennettavaksi!
Erittäin onnistunut, varsinkin kun on näitä vanhempia Italeri/Revell virityksiä. Hommaa on varmasti ollut tarpeeksi 9 päiväksi ;)
Ihan siistiä jälkeä, kiva nähdä tämäkin sarja rakennettuna… Tämä tuntuu olevan yksi niistä sarjoista joista porukka kilpailee hullun kiilto silmissä ja hinta nousee kohtuuttomaksi (varsinkin sarjan laatuun nähden), mutta kukaan ei ikinä saa näitä kasaan asti… Jos jostain pitää rutista niin nuo kilvet, eivät oikein muistuta Suomikilpiä, renkaatkin on vähän traktorimalliset mutta sehän on sarjan vika, ei rakentajan!
Komea auto. En itse pidä ollenkaan tästä ´´laatikko volvon´´ ulko muodosta mutta todella aidon tuntuisen olet saanut aikaan. Oikea väri. Tässä värissä olen ylensä nämä volvot nähnyt. Loistava idea antaa lahjaksi! olet varmasti hyväsydämminen.
on kyllä esikuvansa näkönen, mistä näitä volvoja oikeen saa? olen ehtiny joka paikasta mut ei löydy.
oskari rentola kirjoitti:
on kyllä esikuvansa näkönen, mistä näitä volvoja oikeen saa? olen ehtiny joka paikasta mut ei löydy.
Tässä yksi.

Hyvin olet onnistunut mallin rakentamisessa, erittäin aidon näköinen :)
Niko J 29.1.2010 17:16 Vastaa lainauksella
Hieno on kyllä! Mistä sait? Olen muuten etsinyt samanlaista volvoa italerin tuotannolta , mutta ei vaan löydy.
Kiitos kaikille kommenteista ! Korin väri on valittu volvon omista kartoista mutta tuskin on ihan just se oikea kun vaihtoehtoja oli kymmeniä :) Mallin ostin eräältä foorumin käyttäjältä.
Noi renkaat on kyllä aika karkeat mutta muuten melko esikuvamaiset.
Jos ei olis ollu niin hoppu niin mallista olis tullu yksi ikuisuus projekti muiden perään kun olis korjaillu kaikki epäkohdat mutta silti olen vielä tyytyväinen lopputulokseen.
Leo Peltonen kirjoitti:
760:stä on myös saanut 2,3 litraisella turbo nelikolla varustettuna.
Mukava nähdä rakennettuna näitä harvinaisempia sarjoja, itsellä myös kyseinen malli odottaa rakennus vuoroaan.
Anteeksi, mutta nyt vähänb menee ohi aiheen. 760 GLE on saanut vain V6 moottorilla (Mallihan on olevinaan GLE) se 2,3 turbo joka mullakin aikanaan oli, ei ollut mallimerkinnältään 760 GLE, vaan 760 Turbo :)
Mallin laatikon kyljessä koneen kooksi ilmoitetaan kuusi sylinteriä ja 2.85 litraa. Isän autohan oli tarkalleen ottaen 740 GL ja kone oli 2.3 vapari. Mutta malli näyttää näyttää aivan samalta paitsi että takavalojen väli on oikeessa autossa syvempi. Mutta mitä pienistä kun ei valmistajakaan välittäny :)
hieno volvo pienoismalli miinuksia siitä että nuo lasit on huurussa
Ne vaa näyttää noissa kuvissa, ei ne oikeesti ole huurussa =)
Todella hyvän näköinen kaikinpuolin.
tomi t 7.4.2011 17:17 Vastaa lainauksella
hieno mut toi sisusta on jotenki liian kirkas