Pienoismallit.net

Junkers JU-87 D5

III./SG2 "Rudelin pommi stuka"

Tässä taas yksi Stuka sivustolle, ja rakensin nyt Rudelin pommitus versio stukan suurempaan rojektiin joka työnalla. Eli Italerin laatikko selvä ero yksityiskohdissa Academyä vastaan häviävänä. Perus saksalainen sirpalenaamio kaaviota. Mallissa tehty itse kohtilentolaitteen syvennys taka-ampumon taakse, lokarittomat laskutelineet varastettu Tamiyan sarjasta, ei tarvitse varmaan kertoa miksi lokarit pois itärintama oloissa. Pommi ripustimiin päätin 4x50kg ja yksi 250kg hyötykuorma, hytissä erikoisuutena muutakuin omatekoiset vyöt. Siirtokuvat sieltä täältä kivenalla oli tuo III./SG vaakuna, mutta löytin vanhalta kellertävältä Esci arkilta. Paneeli saumoja yritetty tuoda esiin, pakokaasu vanaa ja kulumaa sinne tänne. Maalattu Revell maaleilla lakka Humpan matta. Yritetty kuvata jota en vieläkään kunnolla osaa valo jutun korjaan kun saan ostettu kirkkaan polttimon työvalooni.

Kommentit

Juha K 22.1.2010 06:53 Vastaa lainauksella
Jätän tähdet antamatta, koska noin epätarkkojen kuvien perusteeella ei voi mallia arvioida. Kyllä se sumeuden läpi Stukalta näyttää.

Kokeile käytttää kameran lähikuvaustoimintoa (merkitty yleensä kukan kuvalla).
Kuvat ovat kieltämättä kuin harson läpi kuvattu ja mallin arviointi on hieman vaikeaa. Mutta näiden otosten perusteella malli näyttäisi olevan tosi siististi tehty, alapuolen saumat varsinkin ottaa positiivisesti silmään. Eikä tuo yläpuolen maalauskaan pahalta näytä. Minusta vähintään kolme ja puoli ja neljäkin, jos kuvat olisivat paremmat.
Komppaan Juha K:ta. Joku härdeli sinulla tuossa kuvaushommassa on, kun tulee noin epätarkkoja kuvia!
Kuvien laatu onkin jo käsitelty, lopputulosta vaikea arvioida. Vasen korkeusvakaaja näyttäisi olevan pystymmässä, ne tiedä kumpi on oikein. Erottuu kuitenkin. Jotain outoa kai tuossa Italerin mallissa on kun nokka näyttää hieman erilaiselta kuin mihin on valokuvissa tottunut.
Mallina kiitettävä. Tuo kuvien usvaisuus olisi sopinut kivasti johonkin dioraamaan tai taustamaalaukseen, jossa on aamusumua tai jotain vastaavaa.
Pakko ruveta kuvaamaa toisella kameralla tai siis opetella kuvaamaan sillä, tää millä nyt kuvaan on ilmeisesti sopimaton tarkoitukseensa. Kiitos kommenteista tässäkin vaiheessa.
Malli näyttää todella siistiltä, ja edellisiin kuviisi verraten tuon taustapahvin käyttö parantaa kuviakin, mutta kuten muutkin ovat maininneet, tuolle "usvaisuudelle" pitäisi saada tehtyä jotain. Myös valkotasapaino on pielessä lukuunottamatta oletuskuvaa.

Sen mitä kuvien perusteella voi sanoa on että työn jälki näyttää mainiolta.
Hyvän näköinen stuka ainakin tuossa aliotus kuvassa ,muuta ei oikein valitettavasti voi näiden perusteella sanoa.Joni,onko kuvat otettu makro toiminolla? Meikäläisen kamera tekee saman näköistä jälkeä jos makro on päällä ja kamera on liian kaukana.Toisaalta kun sen vie lähemmäksi niin yksi kohta tarkentuu ja ympäristö muuttuu piksellsi mössöksi.Eli tässä pätee vanha Von Schoppenhaurin teoreema.Jos otetaan tynnyrillinen hienoa Burgundilaista viiniä ja kaadetaan sekaan mukillinen lehmänpaskaa saadaan tynnyrillinen lehmänpaskaa.Ja kääntäen.Jos otetaan tynnyrillinen lehmänp:tä ja kaadetaan sekaan mukillinen hienointa Burgundilaista viiniä, saadaan edelleen tynnyrillinen lehmänpaskaa.M.OT.
Juuri näin Opa oma kamerani on todella sieltä huonoimmasta päästä ja käyttäjä myös, mutta emännän järkkärillä voisi opetella kuvaamaan.
Tuon yhden hyvän kuvan perusteella voi todeta koneen olevan hyvin tehdyn näköinen. Maalauskin on taiten tehty.
Jonne 22.1.2010 19:35 Vastaa lainauksella
Komia on! Maalaus varsinkin hivelee silmää:)
Hyvällä digipokkarilla,(4-11mpx) saa 4 kertaa kalliimpien järkkäreiden tasoisia kuvia melkein,kun käyttää makroa ja salama pois kytkettynä,automaattisäädöillä,sekä vielä kirkkaassa päivänvalossa.Kuvasitko digillä vai filmillä? Kone näyttää oikein hienolta ja hyvin tehdyltä.
Oma kamerani mallauskamera on Olympuksen ikivanha digipokkari, emännän Canonon 500d digijärkkäri mutta en osaa yhtään kuvata sillä. Epäilen että tämä olympuksen tie on päässään joko opettelen käyttää järkkäriä tai sitten ostan jonkun edullisen uuden pokkarin.
Olen kokeillut vaikka mitä päivänvalossa, keinovalossa, makrolla, ilman makroa, salamalla ja ilman salamaa ja ei tunnu toimivan mikään. En vain osaa kuvata.
Petri Ola 23.1.2010 17:38 Vastaa lainauksella
Joni Lupunen kirjoitti:
Olen kokeillut vaikka mitä päivänvalossa, keinovalossa, makrolla, ilman makroa, salamalla ja ilman salamaa ja ei tunnu toimivan mikään. En vain osaa kuvata.
Hei,

kone näyttää hyvältä, ja ei tää uusin kuvakaan niin huono ole. Valkotastapaino on jo ihan kunnossa. Vaikuttaa että kamera on tarkentanut vähän liian eteen - siipi on ihan tarkka. Kannattaa kokeilla vielä jalustan kanssa, päivänvalossa jos mahdollista ja ilman salamaa.

Petri
Joni Lupunen kirjoitti:
Olen kokeillut vaikka mitä päivänvalossa, keinovalossa, makrolla, ilman makroa, salamalla ja ilman salamaa ja ei tunnu toimivan mikään. En vain osaa kuvata.
Parhaimmassa tapauksessa tuollainen satanen riittää hyvän digipokkarin ostoon.Itse otan mallikuvia Samsungin 10,2 megapixelin ja noin satasen hintaisella kameralla,sekä AUTO säädöillä.Aikaisempia kuvasin siskoni 4 megapixelin Olympuksella,jolla hetki opeteltua tuli ihan siedettäviä kuvia myös päivänvalossa.