Pienoismallit.net

Nykypäivän sotilaskalustoa

Muutamia otoksia sotilasajoneuvoista, jotka edustavat nykyajalle tyypillistä suomalaista kalustoa.
Pahvista taas nämäkin värkätty ja alusta alkaen omaa tekoa.

Kommentit

sv 28.5.2007 16:33 Vastaa lainauksella
Siis oot nää pahvists tehny? Oot kyl aika mallitaikuri!
Minä katsoin pikkukuvista että on laitettu referenssikuvia ja vasta tekstistä huomasin että ovatkin pienoismalleja. Hienoa työtä!
Kiitoksia! Pahvista, joo! Kierrätän vanhoja kenkälaatikoita ja muita vastaavia.
Tommi 20.6.2007 11:59 Vastaa lainauksella
Aivan mahtavaa työtä olet tehnyt! Minulla on eräs tuttu joka, myös rakentaa malleja pahvista. Olen kuullut, että pahvimalleja saa tilattua israelista. Hinnoista en tiedä, mutta komeita malleja löytyy. Pitäisi varmaan itsekkin kokeilla pahvimallien tekoa.
hienoja en ees hokannu mist tehty vasta sitte ku luin
Late 12.2.2009 17:45 Vastaa lainauksella
Oliko sinulla valmiit piirustukset, vai teitkö nekin itse? Renkaat ja vanteet tuntuvat olevan kaikkien scratch-rakentajien ongelma. Kysyin kerran Pyyhtiältä mistä hän oli saanut Hakkapeliitat (!) bussimalliinsa ja lakooninen vastaus oli "Tein itse".
Linkkejä noihin pahvi/paperi-zydeemeihin täältäkin löytyy aika runsaasti, jos vaan jaksaa hakea.
Printattavia/imuroitavia tiedostoja netti on täynnä pilvin pimein… Sieltä löytyy ohjeita, jos asia ei ihan helposti paperin leikkaamiseen ja muotoilemiseen ihan avaudu… ;)
Sorry että kesti vastata! Ei mihinkään tekeleeseen ollut piirustuksia. Silloinen työpaikka ja ammatti mahdollisti noiden vehkeitten lähemmän tarkastelun. Ts. piirsin ja mittasin tuntitolkulla kutakin kohdetta (silloin en vielä omistanut digikameraa). Renkaat noissa on melko alkeellisia; nykyään teen yksityiskohtaisempia, kuten parhaillaan tekeillä olevaan historic-formulaan. Laitan siitä kuvia tänne, kunhan se valmistuu.