Pienoismallit.net

Steyr-RSO-03

RSO - RAUPENSCHLEPPER OST

Revellin Steyr-RSO.

Kommentit

Miska 28.12.2009 15:21 Vastaa lainauksella
aika hyvin tehty tuo pisteitys!
rhakaleh 28.12.2009 15:33 Vastaa lainauksella
Veikeä naamiointikuvio ja lähteiden puutteesta huolimatta vähintäänkin uskottava. Saksalaisissa ajoneuvot naamiomaalattiin tummankeltaisen päälle usein yksiköissä ja saatavilla olevilla apuvälineillä.

Seuraavaa mallia maalatessasi kannattaisi kuitenkin kenties kokeilla maalin ohentamista. Nyt tuo maalikerros näyttää aika paksulta, mikä pehmentää tai hävitttää mallin pikkudetaljeja ja mihin jää noita pensselinjälkiä, jotka eivät mittakaavassa näytä kovin hyviltä, vaikka sellaisia oikeita ajoneuvoja sutiessa varmasti esiintyikin. Parempi vähän useampi ohut kuin harva paksu maalikerros. Vaunun alaosa kannattaisi ehkä vetää kokonaan kuran tai muun loskan väriseksi. Pyörästön liike huolehtii yleensä siitä, että tuommoinen lika leviää kohtalaisen tasaisesti ja peittää suunnilleen kaiken paitsi hankaukseen joutuneet osat.
Koetin jäykkäharjaksisella siveltimellä jäljitellä jälkeä jollaista tulee kun RSO:n miehistö on maalannut vekottimensa jonkun Tiikerin maalauksesta ylijääneillä maaleilla ja jostakin tunkiosta löytyneellä kivettyneellä sudilla.
Tämän RSO:n maalauskaavio taisi olla lähimpänä, mutta tuokin on entisöity.
www.clubhyper.com/reference/images/rso03_4.JPG
www.remarkablecars.com…showfull.php?product=15904&bigimage=1944-magirus-deutz-25437.JPG
Itseasiassa saksalaiset maalit olivat toimitettaessa pastana/paksuna maalina purkissa. Maali saattoi olla melko tummaa vain hieman ohennettuna, ja sävyltään hyvinkin vaaleaa voimakkaasti ohennettuna ja ruiskutettuna (jolloin tumman keltainen saattoi myös kuultaa lävitse). Mielestäni täplämaalaus on melko autenttinen, joskin ehkä hieman tumma, mutta ei häiritsevästi.
Ensinnäkin hauska ja poikkeava aihe tämä Steyr, josta plussaa roimasti. Maalaus on sitten hiukka kaksipiippuinen juttu, toisaalta näyttävä ja realistisen oloinen ja toisaalta taas näyttää jollakin tapaa oudolta ja epärealistiselta. Olisiko asia toinen jos sävyt olisivat hiukan vaaleampia ja pintaa sivelty muutamat pesut ja filtterit… Toisaalta malli pitäisi nähdä livenä. Pressun kehikkoon kaipaisi myös jotain kulumaa ja käsittelyä, tälläisenään se näyttää melko muoviselta.

Jokatapauksessa tästä jää kumminkin enempi sellainen hyvä mieli, juurikin massasta poikkeavasta aiheesta johtuen.
hauska malli
Tosiaan! Hauska malli!