Pienoismallit.net

Tiger 1

R/C

Ja iltaa. Olen uusi tällä sivustolla ja jotakuinkin uusi taas mallaushommissa, kymmenisen vuotta on ollut taukoa. Nyt viime aikoina on taas tuntunut että jotain pitäisi päästä näpräämään. Tosin käsien vapina on muuttunut aivan hillittömäksi joten aika näyttää mitä tästä taas tulee..

Tässä hieman isompi harjoitusmalli. Ehkä seuraava on jo tuttua 1:35 kokoa.

Vanha maakalustoihastus heräsi tässä eräänä kauniina syyspäivänä kun jäin tuijottamaan liian pitkäksi aikaa radio-ohjattavia vaunuja Ilmantorjuntamuseon pihalla, siinä eräs hahmo ajeli nuorten ja vanhojen iloksi ympäri pihaa klimillä ja tiikerillä. Ennenkuin huomasinkaan oli lompakosta rahat hävinnyt ja tiikeri kainalossa.. Kotiin ajaessa mietin notta mitä taas tuli tehtyä.
Noh. Kotona sain paketin auki ja tulin siihen lopputulokseen että kyseessä on asiansa ajava kopio Tamiyan vaunusta (?) Tätä ei vaan tarvinnut kasata, akku latinkiin ja menoksi.

(HUOM tässä vaiheessa kerron että ymmärsin lukemani tekstin; tämä ei ole pelkkä staattinen malli. Aikani mietin ja löysin toisen samanlaisen vaunun tältä sivulta joten päätin kaikesta huolimatta uskaltaa ladata kuvat tänne. Poistakaa jos ei miellytä)

Väritys tosin on jotenkin lelumainen, ihmeellinen harmaa ja mustat muovi telat. Ei auttanut kun purkaa koko hässäkkä ja hakea kaupasta maalia. Osa vanhoista tarvikkeistani kun oli jo pilalla.

Ensi töikseni hioin suurimmat valusaumat pois häiritsemästä. Tykinputki vaati hieman kittausta, samoin pari muutakin ejektorin jälkeä siellä täällä. Yksityiskohtia en juurikaan lähtenyt nikkaroimaan, vaunua pitää pystyä näet romehtimaan, akun vaihdot ja sen sellaiset. Verkot tosin oli pakko hakea Martin puodista. Samoin ajovalojen ja heittimien johdotukset värkkäsin. Hitsaussaumoja tein kaasukolvilla ja Mr Surfaserilla. Lokasuojia taivuttelin hieman sinne tänne. Alapuolelle duunasin kuravellin öljyväreillä ja pakkausnarulla.

Aloitin ruiskuttamalla kaiken humbrolin mattamustalla, sain pohjavärin ja funtsasin että samalla saisin vähän varjostuksia tehtyä.
Noh, homma lähti menemään suraksi kun vedin päälle Revellin harmaan. Johan on pas*aa!! Kiinan pojan tekemä maali kuivui ihme pölyksi jo ennenkuin osui kunnolla mallin pintaan!! Tai sitten aika on tosiaan kullannut muistot. Maali siis kesi monesta kohtaa aivan piloille.
Koko hoito sai jäähtyä jonkun aikaa, samalla mietiskelin että mitä nyt tehdään. Kaiken puhdistaminen ei innostanut, varsinkin kun kiinalainen muovi tuntui käyttäytyvän jotenkin oudosti maalien ja liimojen kanssa.
Selailin aikani internetin ihmemaailmaa ja Tigers in Combat kirjaa. Talvikamo rupesi tuntumaan hyvältä vaihtoehdolta. Monessa kuvassa näkyi miehistön pensselillä maalaama kalkkiväri tms. joka ekan sateen jälkeen oli hyvinkin roisin näköinen sotku.
Onneksi vanhat Tamiyan maalit olivat vielä hengissä. Eikun vaan matta valkoista pintaan ja vähän lasolia perään, johan rupesi valumaan. Kevyttä kuivapensselöintiä ja lyijykynää reunoihin.
Tornin numerot jäivät pois-> Kiinan pojan tarrat eivät pysyneet toisella puolella kiinni millään ja toiselta puolelta sai raastamalla raastaa irti.
Vielä kevyt hionta ja vähän erilaisia Migin pöjyjä pintaan. Päälle revellin lakka.
Telat maalasin ruskealla, pensselöinti metallilla ja pigmentit päälle, näihin myös lakka päälle. Toiselle puolelle lisäsin yhden telakengän kuvaamaan säädön tarvetta.

Nyt on neitsytajot hangessa suoritettu. Ainakin toistaiseksi on kiinalaisten nailonrattaat ehjät vaikka ulkona oli -10. Telaston maalaus sai aikaan realistisen vikinän ajaessa.. Akkukin kesti yllättävän pitkään sormet olivat jo aivan jäässä.
Mallin koko aiheuttaa omat pulmansa kuvaamisen kanssa, keittiön taso ei meinannut riittää studioksi. Lisään parempia kuvia kun pääsen päivänvaloon ajelemaan.
Kertokaahan mielipiteitänne, mitä kauemmin itse mallia mulkoilen, sen karseammalta se rupee näyttämään.
Jatkanko hommia vai annetaanko olla?

-Tapsa

Kommentit

Talvinaamari näyttää oletuskuvassa ainakin minun silmääni oikein hyvältä. Tosin… kuten jo vähän taisit arvaillakin, nämä valmismallit eivät kuulu galleriaan. Ihan mielenkiintoisia vehkeitä nuo rc-tankit kuitenkin ovat, itseänikin on hieman houkutellut tutustua niihin tarkemmin.
Mutta tuohon on periaatteessa "Alusta" asti koottu, jos kerran on purettu ja maalattu… Ihan nätin näköinen!
Ei näin komeasta mallista voi kukaan mieltään pahottaa, eli mielestäni ei haittaa täällä mitään ?
komea on ainaki minun mieleeni. itsekkin olen katsellu tätä usemman kerran tuolla atalan rc kaupassa (eli on koko suurin piirtein selvillä)
Hyvä,että maalattu pienoismallimaaleilla.Eikös tällaiset rc tankit ammu jotakin ammuksia ja savua myös liikkuessaan,niin jotkut mainokset mainostavat ?
Tattista. Tämä ei savuta eikä ääntele, ilmeisesti varhaisempaa tuotantoa? Muovikuulia kyllä syljeskelee. Jos oikein ymmärsin niin kiinalaiset ovat julkaisseet päivitellyn version savuilla, äänillä ja metalliteloilla. Jäi pikkasen kiinnostamaan..
(engelsmanneilta muuten saisi 250kg painoisia rc-vaunuja jos olisi 7000 puntaa ylimääräistä)

En itse asiassa juurikaan harrasta raddareita, tämä oli ihan heräteostos, tiikeri on aina tiikeri.
Siis mainio kohde hakea vähän perustatsia taas, paljon pinta-alaa ja vähän särkyviä nippeleitä. Olin esimerkiksi unohtanut miten lystiä maaliruiskun puhdistaminen on.

-T
Lienee Heng Long- valmistajalta? Itsellä kyseisiä pelejä kaksin kappalein odottamassa vuoroaan.