Pienoismallit.net

Scania 144 530 topline

Ensinmäinen raskaan kaluston mallini

tämän olen aloittanut jo joskus kesäkuussa ja kaikenlaisten henkilökohtaisien syiden takia nyt sen vasta sain vihdoi siihen kuosiin että voi laittaa tänne.. kyseessä on siis italerin "cool fruits" setti jostanyt siis nuppi kasassa ja kärry tulee hieman jäljessä.. tarkoituksenani on jatkossa keskittyä tähän raskaaseen sarjaan ja harjoittaa taitoja erään esikuvallisen kohteen tekoa varten. Oma kertomus tästä mallista on että näillä taidoilla ei vielä kuuhun mennä.. mutta ihan ok loppu tulokseen vaikkakin tekijä löytää aina töistään vieheitä ja usein aika paljon..
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

J Pokki 27.12.2009 11:23 Vastaa lainauksella
Maalausjälki näyttää siistiltä ja rakentaminenkin on muutamaa kohtaa lukuunottamatta onnistunut. Eli hytti "kelluu" aika lailla ja vasen helma ja takalokari sekä hytin ilmanohjaimet hieman vinksottaa. Nämä ovat varmaan ne samat kohdat jotka itsekin olet huomannut. Täytyy tosin sanoa, että varsinkin ensimmäiseksi malliksi nämä Italerin Scaniat ovat aika haasteellisia, juuri tuon hytin osalta voi törmätä pahoihinkin sovitusongelmiin. Eli siinä mielessä asiallinen suoritus ja tämän ekan mallin pohjalta sanoisinkin, että oikein lupaavalta näyttää. Jos merkkiuskollisuus antaa myöten, kannattaa kokeilla näitä Italerin uudempia MANeja, DAFeja tai MB Actroseja ihan rakentelukokemuksen kartuttamiseksi. Niissä on havaittavissa huomattavaa parannusta sarjan rakennettavuuden suhteen näihin vanhempaa perua oleviin R- ja 4-Scanioihin ja kaikkiin euro-Volvoihin…
J Pokki oikeastaan sanoikin jo kaiken minkä itsekin huomasin. Lopputulos ei ole lainkaan hassumpi. Yksi oikotie tuohon hytin sovitukseen on se, että unohtaa ohjaamon etupään kiinnikkeet kokonaan ja muokkaa (madaltaa) kajuutan takajousitusta siten, että se käy paikalleen. Näin tein joskus rakentaessani tästä matalakattoista versiota. Sudenkuoppa siinä on se, että hytti ei ole sitten kippaava, vaan paikaltaan nostettava, mutta ainakin se asettuu paikalleen nätimmin. Ilmanohjaimetkin voi asentaa "väärin päin" eli teippaa ensin ilmanohjaimet hyttiin ja katso, käyvätkö kiinnitysraudat paikalleen (todennäköisesti ei). Muokkaa sitten kiinnikkeitä sen verran, että niillä saa ohjaimen kiinni oikeaan asentoon.
Ari Malinen 27.12.2009 20:37 Vastaa lainauksella
Jep juu tuo hytti olikin aika haastava saada edes tuon näköiseks ja etu puskuri sekä tankki olivat aika haasteelliset tarttumaan kiinni.. pientä hifistelyäkin pääsin hiukan kokeilemaan kun maalasin rungon ihan oikeella kuorma auton runko maalilla ja vähä pientä detaljointikin kokeilin tekemällä johdot ja letkut tuonne hytin taka osaan.. joista vielä tietenkin parit puuttuvat. samoin kun peilien linssit koska en ole vielä löytänyt sopivaa kromi maalia.. maalauken virheitä voin yrittää noiden tuuli ohjainten osalta hieman puolustella kun tietenki ne olis pitänyt poikkasta ennen maalausta. ja etu sumarit ja parkkivalot pääs menee vähän ketuiks myöskin.. mutta pitänee korjailla noita kun taas aika antaa periksi ja sopiva inspis iskee.
Hienosti tehty, minkä valmistajan maalia käytit? hyvä pinta.
Peilin laseihin suosittelen päällysteeksi joko Bare Metal Foilia tai D-C-Fix -kontaktimuovia. Tuo muovi on aika paksua, mutta peileissä toimii, kun ei ole detaljeja joiden pitäisi näkyä läpi.