Pienoismallit.net

Km Tirpitz

taistelulaiva

Taistelulaiva Tirpitz Norjan Kaa vuonossa kevät-kesä 1943.Kuvissa yksi laivan monista naamiokaavioista joita siinä käytettiin .Lisää Tirpitzin "lymyily urasta löytyy m.m bismarck.de sivustolta.

Kommentit

Erinomaisen hieno Tirpitz. Keskilaivan yksityiskohdista pidän eritoten, hienosti erottuvat tuolta joukosta. Olisi kiva nähdä sivukuva "vesirajasta", tuo naamiomaalaus kiinostaisi nähdä katsojan korkeudelta.
Hienosti rakennettu. Takiloinnit ovat onnistuneet hyvin ja näyttävästi, maalikaavio sopiipi alukseen hyvin.Kaikinpuolin siisti ja huolella rakennettu.Mutta pari lisäkuvaa olisi poikaa.
Hyvin hieno malli. Miten teit takiloinnin? Onnistuiko muovimastoilla noin siistin ja kireän näköinen? Se mistä kommentoin, on kannen väri. Tyyrpuurin puolella komentosillan kohdalla se näyttäisi menevän jo punaisen puolelle. Minusta vaaleampi, harmaampi ja kulahtaneempi kansi olisi autenttisemman näköinen. Ne puukannet, joita itse olen sotalaivoissa nähnyt, ovat pikemminkin kulutuksesta harmaita kuin puun värisiä.
Mastot ovat laitisen lekan ja lommon omaa tuotantoa.Vaikka sarjassa oli mukana hienot muovimastot ei niitä voinut käyttää jos aikoo takiloida mallin jollain tavoin.Komento sillalla on punaruskeaksi maalattuja aluita.En tiedä ovatko ne laudoitettuja vai paljasta metallia. Tämä tyyli oli vallalla myös brittilaivojen komentosiltojen ja n.s "korkeiden meriupseerien" aluilla.Esim amiraali Jellicon lippulaiva Iron Dukilla nuo sillat oli maalattu? samoin.Kuvia olisi tullut lisää mutta en osaa "pienentää" niitä niin tila loppui jälleen kesken. Kiitos Kommenteista.Opa L.
Opa Laitinen kirjoitti:
Komento sillalla on punaruskeaksi maalattuja aluita.En tiedä ovatko ne laudoitettuja vai paljasta metallia. Tämä tyyli oli vallalla myös brittilaivojen komentosiltojen ja n.s "korkeiden meriupseerien" aluilla.Esim amiraali Jellicon lippulaiva Iron Dukilla nuo sillat oli maalattu? samoin.Kuvia olisi tullut lisää mutta en osaa "pienentää" niitä niin tila loppui jälleen kesken. Kiitos Kommenteista.Opa L.
Tarkoitin kyllä varsinaista puukantta sillan kohdalla. Yhdessä kuvassa olen näkevinäni itse kannessakin punaista - voi tietysti olla kuvan värivääristymää. Komentosillan ja ylempien tasojen punaisesta väristä minulla ei ole juputettavaa.
Voipi sillä paistaa punertavakin sävy läpi jossain kohdissa.Litkutin kantta G.W:n brown inkillä ja sitä voinut jäädä epätasaisesti jonnekin,tarkoituksella tai ei.Tirpitzin kansi oli muuten mielenkiintoisessa värityksessä juuri ennen kuin alus "heitti voltit" eli pyörähti ympäri brittien tallboy pommien paineaallon vaikutuksesta..Kanteen oli maalattu punaruskeita ja vihreitä naamio läiskiä ja itse laiva oli sivuprofililtaan mustan harmaa ja keskiharmaa lukuun ottamatta valkeaa märssy ja komentotornin huippua.
Opa Laitinen kirjoitti:
Tirpitzin kansi oli muuten mielenkiintoisessa värityksessä juuri ennen kuin alus "heitti voltit" eli pyörähti ympäri brittien tallboy pommien paineaallon vaikutuksesta..Kanteen oli maalattu punaruskeita ja vihreitä naamio läiskiä ja itse laiva oli sivuprofililtaan mustan harmaa ja keskiharmaa lukuun ottamatta valkeaa märssy ja komentotornin huippua.
Siinä on natsilla suti heilunut ja RAF pyörinyt mielessä muiden aktiviteettien puuttuessa. Tuon punaisen ja vihreän maalauksen taustalla voisi olla ajatus kuvata matalan rannan värejä sellaisina kuin ne näkyvät ilmasta. Vaikka en ole Tromssassa käynytkään, niin kyllä Atlanttin rannalta tuollaisia sävyjä löytyy, joten väritys käy tällä tavalla ajatellen järkeen.
No niin. Onnistuin lisäämään vielä muutaman kuvan lisää.Sotaisista aiheista huolimatta hyvää joulua ja parempaa uutta vuotta 2010.Opa L.
Sivukuvista näkyy hyvin tuon naamiomaalauksen idea. Onnistunut kokonaisuus. :)
hieno, mulla on sama ostin sen pari votta sitten