Pienoismallit.net

Fokker F.VIIa

Tavoite olisi muuttaa Frogin vanha kolmimoottorinen F.VIIb/3m "Southern Cross" yksimoottoriseksi F.VIIa:ksi. Suomen ilmavoimilla oli yksi kone ambulanssikäytössä.

merkinnät

Suomen ilmavoimien F.VIIa:ssa oli Bristol Jupiter VI -moottori. Frogin sarjan kolme moottoria ovat (olevinaan) Wright Whirlwind -tyyppiä eikä niitä voi tässä mallissa käyttää. Tämänhetkinen moottoriehdokas on vanhasta Airfixin Bulldog II:sta varastettu kone (Bulldogissa kun oli myös Jupiter), olkoonkin että täytyy varmasti lisätä detaljeja. Moottorin takana nokan yläpuolella olevat muotopellit on tehty "venyttämällä" kuumennettua styreenilevyä puusta tehdyn aihion päälle (kolme palaa erikseen, kaikki samanmuotoisia). Palat on sitten leikattu, liimattu, kitattu, hiottu, jne.
F.VIIb/3m:n kärkiväli on suurempi kuin yksimoottorisen F.VIIa:n. Jos katsoo mittapiirroksia (esim. Skyways July 1994) niin ero on nimenomaan tasaleveässä siiven keskiosassa. Frogin sarjassa siipi on kolmessa osassa, joten kärkivälin lyhentäminen on helppo juttu. Siivekkeitä täytyy kuitenkin lyhentää joten kittaamista ja hiomista riittää.
Runko vaatii aika paljon muutoksia: Koko nokka tuulilasista eteenpäin pitää rakentaa uudestaan. Takarunkoa pitää lyhentää noin 3 mm. Kovera takarungon yläosa pitää täyttää ja "suoristaa". Ohjaamon sivuikkunoita pitää jatkaa taaksepäin n. 2 mm.