Pienoismallit.net

Oreius & Satyr

Vahingossa valmistunut

Figupari tuli hieman salaa, ja vahingossa valmiiksi. Blokin idea kyllä vähän samalla lässähti. Maalailin figuja silloin tällöin, ja välillä pudotin ne lattialle, kokosin uudestaan, ja taas maalattiin. Kuvaus eri vaiheista jäi tekemättä…
Maaleina käytin akryylejä ja öljyvärejä. Öljyvärejä käytin lähinnä nahkaisiin varusteisiin ja "hevoseen". Pohjavärivalinta oli loppujenlopuksi melko hölmö. Ainakin Orfeuksessa, jonka kiiltävän haarniskan hinkkasin maalista puhtaaksi, ja sävytin kiiltävät panssarit ohuilla sinisillä ja mustilla pesuilla.

Alusta rakentui valokuvakehyksen päälle styroksista ja muovilevyistä. Pinnan päällystin kevyttasoitteella, mihin upotin figut alustoineen. Alunperin oli ajatuksena laittaa pari tappelemaan keskenään, mutta koska mallit onnistuivat kohtuu hyvin, päätin uskaltaa esitellä molemmat naamat suoraan katsojalle. Periaatteessa figut sopivat olemuksiensa puolesta tähänkin asetelmaan?
Kivinä on oikeaa kiveä, joka lohkeaa ohuiksi suikaleiksi. Upotin kivet myös kittiin. Pintaan liimasin ruohosiroteta, kahvipurua ja paria muuta sirotetta. Pohjan kuivuttua sävyttelin maapintaa eri ruskean ja vihreän litkuilla. Lisäsin vielä tusseilla värjättyjä paperisaniaisia ja ruohotupsuja sinne tänne, sekä pari oksaa puunrungoiksi. Näiden päälle ripottelin vielä sirotetta.

Sitten malli olikin yllättäen valmis?

Kommentit

Arvostellaan nyt sitten mallia kun avoimesti tunnustit että blogin ylläpito pääsi lipsahtamaan. Niin onhan tämä ihan komia ilmestys ja eiköhän tässä ole jo ihan elävä todiste siitä että nuo figuurit onnistuu sinulta myös. Tuolla hevosmiehellä, siis mieshevosena, siis eiku tuolla Kentaurilla hienosti onnistunut ilme.