Pienoismallit.net

Oreius & Satyr

Perusmaalia pintaan

Figuurit ovat siistiä ja yksityiskohtaista valkometallivalua. Parista kohtaa jouduin puhdistamaan pieniä valusauman jäänteitä. Satyrin sapelia hion myös ohuemmaksi terän puolelta.
Kasaus hoitui pikaliimalla. En tapittanut liitoksia. Pari pientä rakoa vaativat hieman kittiä.

Pohjamaalaus oli pari suihkausta Mastonin tiilenpunaista pohjamaalia. Figuureilla on melko punertava yleisilme, joten ajattelinkin sen olevan hyvä pohjaväri. Metalliosat olisi tietenkin voinut vaikka jättää paljaaksi, mutta ajattelin että kokeillaan metallipinnankin maalausta.

Perusvärit maalasin pensselillä. Kuten kaikki muukin väritys tulee tapahtumaan tästä eteenpäin.
Käytin molempiin figuureihin samoja värejä. Punertavat vaatteet maalasin Revellin Primer punaisella (37) . Nahan ruskeasta sai käydä Revellin matta tumman ruskea (84). Satyrin turkin pohjaväri on Humrolin vihertävä Khaki (84). Oreiuksen hevososan perusväriksi valikoitui revellin punaruskea (80). Metallivärinä on Revellin (91). Värien kuvaukset ovat omasta päästä. Numeroilla voi tarkistaa oikeat nimet jos kiinnostaa.

Maalauksen jälkeen huomasin vasta kuvista, että Oreiuksen kainalot ovat vähän kököt. Muovasin Magic skulptista hihansuut roikkumaan, ja samalla tein Satyrin käsivarsiin hieman lisää karvoja roikkumaan käsvarsien suojien päälle. Massaa jäi hieman yli, joten tein Oreiuksen hännän vähän tuuheammaksi. Alkuperäinen oli mielestäni hieman turhan paksuista pökkelöistä muodostuva. Hammaslääkärin työkalut tuntuvat olevan oikein hyvät skulptaamiseen. Kannattaa kysyä omalta suosikkihammaslääkäriltä. Omani sain ilmaiseksi, kun kehtasi vain pyytää.
Oreiuksen hihoja jouduin hiomaan siistimmäksi, ja sitten maalasin muokkaukset samoilla väreillä mitä käytin aikaisemminkin.

Maalaus tulee jatkumaan todennäköisesti öljyillä ja akryyleillä. Saa nähdä mikä on lopputulos.

Kommentit

Onko se "What if" jos fantasiamallista tekee fantasiamallin vai vain fantasiamalli :) ??

Vaikuttaa erinomaiselta aloitukselta- seuraan mielenkiinnolla edistymistä

/marko
Jouni Koski 27.11.2009 21:31 Vastaa lainauksella
Tavoitteena on Fantastinen Fantasiamalli omien fantasioiden perusteella. Taidan hakea fantan, ei kun…
Sulta ei kyllä ikinä tiedä mitä on seuraavaksi tulossa, se on aina jotain ihan muuta. Taas odotellaan jännityksellä mitä tuleman pitää.