Pienoismallit.net

Fokker D.21

Hollannin puolustaja

Toinen versioni hollantilaisten Fokker D.XXI:stä ajalta ennen lokakuuta 1939. Kyseinen ilmiasu ja tunnukset olivat käytössä lokakuuhun 1939 asti, jolloin hollantilaisten oma ilmatorjunta pudotti oman Fokker-pommikoneen joka oli varustettu näillä tunnuksilla. Tapauksen jälkeen kansallisuustunnuksiksi vaihdettiin oranssit kolmiot. Tämän Fokkerin (237) kohtaloksi tuli tuhoutua lento-onnettomuudessa marraskuussa 1939, joten se ei ehtinyt osallistua sotatoimiin. Malli on turkkilaisen PM-Modelsin "vaatimaton" versio, mutta kyllä siitäkin nyt jokseenkin kohtuullisen mallin saa aikaiseksi.

Kommentit

Pidän tuosta naamiomaalauksesta ja tuo pohja väritys on hieno, jää värin tarkoitus minulle kysymysmerkiksi.
Kuomun raamit maalattu taidokkaasti, rakennusjälki siistiä. Kiva nähdä näitä koneita muidenkin maiden asuissa kuin suomen.
Niin.Naamio maalaus minunkin mielestä komea.Kuomu näyttää irtautuvan koneesta mutta sen voi kyllä uskoa kun malli on PM:n ja kuomu MPM:n.Hyvin onnistunut muuten!
Piristävä väriläiskä on tämä malli! Toisaalta mieleen herää pohdinta, että mitähän ne hollantilaiset ovat nappailleet, kun ovat noin psykedeelisiä värejä käyttäneet. Laulussa sanotaan, että "on tulppaaneita tulvillaan iloinen Amsterdam" - vai onko kenties joku paikallinen maalari ollut tulppaaneissa turvallaan pitkän illan jälkeen jne…

:-)
Siisti malli ja mukavan erillainen maalaus.
On tämä malli mukava väriläiskä näille sivuille. mielestäni malli on rakennettu hyvin ja ei mitään virheitä paista silmään, joten todella hyvin onnistunut malli. Ainakin heti piristyi tämä märkä ja pimeä päivä, joten kiitos siitä.