Pienoismallit.net

Spitfire IXc

Pohjamaalaus suoritettu

Rungon kasaamisessa ja etusiipien oikean siipikulman löytämisessä meni aikaa. Lisäsin tukirakenteita (jäätelö- ja coktailtikut rules :0)!!) pitämään etusiipirakenteen rungon alapuolista osaa oikeassa asennossa ja suhteessa runkoon. Minimoidakseni kittausta liimasin etusiipien rungon puoleisiin reunoihin ohuet muovilistat ja aloitin hitaan työstämisen. Takasiipien asentaminen vei myös aikaa ja kittaamista tuli. Hiomista hankaloittaa muovin pehmeys. Yksityiskohdat häviävät helposti ja niiden takaisin saaminen kaivertamalla vaatii harjaantumista. Liimasin ensin siivet runkoon edestä ja sivuilta. Kun tämä liimaus oli kuivunut, liimasin takappaleen runkoon kiinni. Olin asentanut sen etukäteen siipirakennelmaan kiinni (kaksi 0.5mm messinkitappia tukemassa). Olin asentanut tukikappaleen myös taakse, joka helpotti kappaleen saamista rungon kanssa linjaan. Model Airplane Internationalin artikkelin varoituksista oli hyötyä.
Ohjaamon taakse on nyt lisätty palkki ja "sjuttonin" tukivaijeri on kiinnitetty siihen. Lisäsin vöihin myös yhden lisäkappaleen, joka käsittäksen kiinnittyy penkkiin.
Rungon päällä oleva bensatankin korkki puuttui, joten se piti lisätä. Hasegawan 1/32 Vb:stä on ollut veratonta apua referennssinä. Ilmailuharrastepäiviltä ostin Aero Detail 27 Spitfire Mk VI-XVI, joka on japanilaista tarkkuustyötä (suosittelen!).
Seuraava vaihe on varjostukset, ohjaamon lasituksen asentaminen ja varsinainen maalaus. Siitä sitten seuraavassa episodissa

Kommentit

Petri Lyy 10.11.2009 15:12 Vastaa lainauksella
Tuosta Hansaplastin haavanpuhdistusaineesta olisi mielenkiintoista kuulla lisää, siis sen käytöstä mallailussa.

Mielenkiintoinen projekti ja blogi, ekstraplussat siitä, että viitsit liittää kuviin tekstiä.
ykak 11.11.2009 22:53 Vastaa lainauksella
Petri Olavi kirjoitti:
Tuosta Hansaplastin haavanpuhdistusaineesta olisi mielenkiintoista kuulla lisää, siis sen käytöstä mallailussa.

Mielenkiintoinen projekti ja blogi, ekstraplussat siitä, että viitsit liittää kuviin tekstiä.
Vaihtoehtohan olisi pestä malli ennen maalauksen aloittamista astianpesuaineella. Ongelma veden kanssa on se, että sitä voi jäädä johonkin koloon ja pohjamaalaus sattaa mennä pilalle. Kokeilin laiskuuttani kerran puhdistaa koneen haavanpuhdistusaineella talouspaperi/puuvillareivun kanssa ja se tuntui toimivan. Etuja on nopea kuivuminen ja mieto tuoksu. Saman asian ajaisi varmaan tärpätti mutta se käryää. Tarkoitushan on päästä eroon rasvatahroista. Pirtu olisi varmaan ylivoimainen, mutta se voisi johtaa huonoille teille… ;0)

Käytän puuvilla tai kumihanskoja vasta pohjamaalausten jälkeen. Euroshopperin kertakäyttöhanskat ovat ihan ok. Niitä pystyy käyttämään itseasiassa aika montakin kertaa, kunnes ne hajoavat. (pääsee puhaltelemaan "utareita" aina kun ottaa niitä uudestaan käyttöön :0)))) jätän ne väärinpäin, niin hiki pääsee kuivumaan)