Pienoismallit.net

Fokkker E.III

Revellin ensimmäisen maailmansodan Fokkeri. Sain mallin isältäni kun hän kävi Tallinnassa.

Kommentit

Muutama lisä kuva olisi poikaa. Ja erilainen alusta, mutta ihan hyvältä näyttää. Maali on vähän paksua kannattaa ohentaa ja testata vaikka valurunkoon.Siirtokuvat ei ole siivissä ihan asettunut paikoilleen ilmaa ehkä välissä? Ei huono olleskaan (näähän on aika pieniä;) muutamaa asiaa lukuunottamatta hieno. Ei muuta kuin seuraava malli pöydälle ja tsemppiä rakenteluun. Ja ainahan tätä voi parannella jos haluu.
Kylläpäs 1. maailmansota on nyt suosiossa! Ja siitähän meitsi pitää! :-)

Rakennustekniikkasi on varsin hyvä. Fokker E.III ei ole ihan helppo pitkine siipineen ja honteloine laskutelineineen, vaikka yksitaso onkin. Sulla on vain tuo ohjaamon edessä oleva tuki hieman takakenossa.

Maalauspuolella sinun on vielä opittava ohentamaan maalia ja pensselöimään sitä vähän ohuemmin ja tasaisemmin. Peräsimessä on ilmeisesti valkoista maalia ja taitaa olla rungon raidassakin? Valkoinen tuppaa olemaan erityisen hankalaa niin emalimaalina, kuin akryylinakin. Se ei tunnu peittävän mitään monenakaan kerroksena ja sitä tulee sudittu liian krouvisti. Muistan tämän kyllä pensselöintiajoiltani. Valkoisen kanssa taistelu taisi olla yksi tärkeistä syistä, miksi aikanaan hankin ruiskun!

Siirtokuvatyöskentelysi on hyvää. Ristit ovat suorassa eikä hopeointia näy. Siiven isossa neliössä tosin on vissiin ilmakupla jäänyt alle ja rungon punainen nauha näyttää menneen laskoksille. Rungon ypäri menevät nauhat ovat usein vaativia kokeneemmallekin mallarille. Siirtokuvan kiinnittimet ja pehmentimet ovat näissä avuksi.

Mikko
Vau. Ompas tänään nämä Fokkerit pinnalla. Toinen jo. Eri valmistajien. Nyt niitä on hyvä verrata. Tässä mallissa maali on himpun paksua, mutta vanhennus siivissä varsinkin on hieno. Ja niinkuin samanlaiseen malliin täällä jo, niin takilointi puuttuu, mutta aika vaikea sitä onkin näperrellä
joel h 15.10.2009 19:50 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista, laittaisin enemmän kuvia jos mahtuisi, mutta kun raja tuli vastaan.
Valkoinen maali on tosiaankin suurin heikkoukseni, se ei vain onnistu kuten muut maalit.

Joel =)=)=)=)