Pienoismallit.net

Kawasaki 900 Z1

Pinna kiristyy!

Joo pinna kiristyy, kahdestakin syystä. Se oikea kiristymisen aihe lienee se, että tämä(kin) on jäänyt vuosiksi seisomaan (se keskeneräinen valmiiksi -ryhmis pitäisi pitää kuukausittain!). Ja toinen sitten tämä, miksi se jäi, eli noi pinnapyörät.
No, nyt kun jaappanin maalta on tulossa se kymmeniä vuosia odottamani Suzuki GT380 malli, niin ajattelin, että pakko tämäkin on selättää, ja harjoitella tällä pinnojen tekemistä.
Ja ei kun toteuttamaan!
Ensi töikseni revin kitarasta B-kielen (ei vaiskaan, otin yli jääneestä vajaasta kielisetistä, joista E-kieli puuttui), joka mun käyttämillä 10-46 seteillä on 0,33mm paksu. Ampuu liki puolella yli vielä skaalavahvuuden, toi puuttunut E-kieli olisi ollut 0,25, joka sekin vielä liian paksu. Tosin, kun vertaa noihin muovipinnoihin, niin aika paljon lähemmäs näillä päästään. Kielen katkoin takapyörää varten kahden sentin pätkiin, joista toisen pään taiton 90 asteen kulmaan. Tämä 40 kertaa :( Tulee mieleen Friulin telojen kasaaminen :)
Sitten merkkasin/kaiversin paneelirajojen kaivertimella vanteen puolikkaisiin pinnojen jatkeet. Ja liimasin puolikkaat yhteen. Tämä eilen illalla. Tänään kävin poralla läpi noi kaiverretut merkinnät, ja totesin, että liimaus ei ole vielä ihan kuva, tahmat tarttui koko ajan terään. Täytynee odotella vielä ainakin toinen päivä.
Kun toi on varmasti kuiva, on suunnitelmana leikata noi "ylimääräiset" pinnat pois ja siivota sekä vanteen että keskiön sauma. Ja sen jälkeen maalata, vanne kromilla ja keskiö alumiinilla.
Ja sitten se hauskuus, eli pinnoittaa pyörä alkuperäisellä mallilla uusilla pinnoilla. Tämä on se vaihe, jota pelkään eniten, kuinka keskiön saa pidettyä edelleen keskiönä. Periaatteessa, kun pinnat on liimattu keskiön reikiin, ja kaikki ovat samalla tavalla, ilman kiristystä työnnetty vanteesta läpi, tuon pitäisi keskittyä automaagisesti. Onko näin, jää nähtäväksi.

Sain sitten tuon vanteen purettua ja siivottua, odottaa nyt maalia. Hetken pähkäilin noiden pinnojen kanssa, ja luulen tietäväni, kuinka tuon kokoonpanon alun teen. Helpolta tuo ei vaikuttanut, joten pinnan kiristymistä on varmasti odotettavissa :)

No niin, nyt on vanne maalattu ja lakattu, ja pinnaaminen (duunista?) voi alkaa. Homma toimii (ainakin toistaiseksi siten kuin olin suunnitellutkin. Vedin ensin toisen puolen neljä samaan suuntaan menevää pinnaa erikoispinnoilla, jossa molemmat päät taitoksen jälkeen ovat tolkuttoman pitkät. Tämä siksi, että eilen testailin lyhkäsillä, eikä niitä saa kerta kaikkiaan pysymään paikoillaan sitä aikaa, että keskiö alkaa keskittyä luonnollisesti vanteeseen. Tämän jälkeen vedin pari oikeanpituista pinnaa paikalleen, keskitin keskiön ja lukitsin pinnan pään keskiöön tipalla pikaliimaa. Loppu menikin jo melkein itsestään, ja sitä paremmin, mitä useampi pinna on liimattu keskiöön, eikä vanne enää yritä purkautua. Nyt mietittävä, kummasta jatkan, vastasuuntaan menevistä pinnoista, vai vastapuolen pinnoista.

Joo, pitempäänhän tuossa meni, kuin alkujaan kuvittelin. Tuli tuossa viime viikolla laistettua, kun vietin viimistä työviikkoa :) Nyt on molemmat pyörät valmiina, ja molempia koesovitettu niille kuuluviin paikkoihin, ja näyttäisi olevan ihan jees.

Kommentit

Minä olen toistaiseksi tehnyt niin, että leikannut osan alkuperäisistä pinnoista pois ja korvannut sitä mukaa uusilla. Tuolla tyylillä vanteen ja keskiön siistiminen ei käy niin näppärästi (jos lainkaan) ja maalaaminen on haastavampaa. Mutta sen olen huomannut että vanteen reiät on hyvä porata oikeaan suuntaan, jolloin pinnojen asettelu ei kiristä pinnaa niin paljoa. Varsinkin jos vanne on kovin paksu, jolloin pinna ei pääse luontaisesti kääntymään menosuuntaan.

jva0316.1g.fi…vat/Harley-Davidson+WLA+1_9/Rakennusprojekti/20171002_214336.jpg/_img1280.jpg
Joo, hyviä neuvoja. Itsekin suunnittelin tuota pinna kerrallaan korvaamista, mutta totesin juurikin tuon maalaamisen vaikeuden. Vanteen reiät on porattu juurikin pinnan suuntaisesti, joten pitelee paikallaan aika hyvin, kunhan sen navan puoleisen pään saa edes auttavasti/joustavasti liimattua asennuksen alussa. Suunnittelin, että ekat neljä jollain joustavalla liimalla, ja sen jälkeen loput pikaliimalla. Katsotaan nyt…
Kah, tämä ei ole siis päässyt unohtumaan vuosien mittaan. Mielenkiintoista nähdä vanteiden lopullinen tulos miten tällä metodilla saa valmista aikaan. Markon versio saattaa olla ehkä näppärämpi yksiväriselle vanteelle muttamutta… Jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa.
Aika harva noista menneistä pääsee unohtumaan, tuolla ne tökkii silmään, kun kaapiston avaa :)
Hesasta muuttaessa meni jotain menetettyjä projekteja roskiin, mutta jotain tuli näköjään tännekin. Juuri ihmettelin vanhaa Caminoa, jonka laatikko ja osat ovat täällä, kopasta vaan ei ole aavistustakaan!
Hyvältä se kuvissa näyttää, mutta miten helppo homma tuo käytänössä on? Tai miten helposti keskiö pysyi lopulta keskellä vannetta?
Kolmisen tuntia tuossa äherryksessä meni, eli ei se ihan pala kakkua ollut! Vanne keskittyy kyllä kohtuullisen itsestään, mutta sitten offsetin ja navan suoruuden kanssa joutui taivuttelemaan sinne tänne. Ja toi Xtreme Metal kuluu myös näköjään kovassa käsittelyssä, ulkokehää joutui paikkomaan urakan jälkeen. Lisäksi puuttuu sopivat sivuleikkurit, jotka leikkaavat ihan pinnasta, joten noiden ylimääräisten pätkiminen on vaikeaa, ei saa ihan vanteen tasalta, ja se taas vaikeuttaa renkaan päällelaittoa.
Näyttäähän se huomattavasti makeammalta kuin sarjan mukana tuleva muovipinnavanne.

Saisko tosta takaratas/ketju -yhdistelmästä lisää tietoja, kiinnostais käytetyt maalit ja maalausjärjestys?
Joo, sen mitä tuonne kahdeksan vuoden taakse muistaa (se on silloin maalattu). Alcladin maalejahan noi, alla musta pohja, en muista onko kiiltävä vai matta, eipä sillä hirveesti ole väliä kuin kromilla ja kiillotetulla alumiinilla. Ratas maalattu ensin, muistaakseni (ja näyttää) sävyllä Flat Aluminium. Ratas maskattu teipistä harppileikkurilla leikatulla ympyrällä (näkee siitä, että rajaus ei ole ihan tarkka, ketjujen väri vuotanut läpi). Tänä päivänä ehkä hoitaisin tuolla ympyräsapluunalla ("viivain" jossa reikiä ympyröiden piirtämiseen) päinvastaisessa järjestyksessä (ensin ketju). Juurikin tänään maalailin etulevyn keskiön sapluunan avulla, on vähän nopeampaa kuin teippailu. Ketju sävyllä Pale Burnt Metal, muistuttaa näitä nykyisiä (keltapassivoituja?) ketjuja, ei siis ihan 70-lukulainen. Ja Tamiyan panelilitkulla vähän likaa ketjun niitteihin.
Hommaa voisi ehkä elävoittää vielä maalaamalla rattaan kiinnityspultit eri sävyllä, ja likaamalla sitäkin.