Pienoismallit.net

De Havilland D.H. 2

Aika pieni malli, joka näytti yksinkertaiselta ja helpolta, mutta rakentaessani sitä tulin toisiin ajatuksiin. Värejä joutui hiukan #kröhöm# soveltamaan, kun nuorena mallarina en suuria maalivarastoja omista. Onnistuin mielestäni ihan hyvin, kaikki siirtokuvatkin sain paikalleen.

Kuvaajan huomautus: Mallin pientä kokoa korostamaan on käytetty Revellin nätinsinistä maalitörppöä.

Kommentit

Heps! Malli OLISI näyttänyt hyvältä jos olisit tarkemmin tehnyt: Siirtokuvat hopeoi, maalamattomia osia potkuri ukkelit ja jostain kohdin paistaa maalamaton pinta.Osat kannattaa siistiä valupurseista ja maalata irrallaan.Oliko muuten vaikea rakennettava? Tsemppii rakentamiseen;)
Jarno on oikeassa, mutta on pakko vielä lisätä, että tämä on kuitenkin huikea parannus ensimmäiseen malliisi nähden.
Kuvausvinkki: mallia ei kannata kuvata vastavaloon.
Eemeli 13.10.2009 20:55 Vastaa lainauksella
Pekka Muikku kirjoitti:
Kuvausvinkki: mallia ei kannata kuvata vastavaloon.
Kuvaajan kommentti: en tiedä mallikuvauksen käytännöistä, mutta minun mielestäni tuo pehmeä, syksyinen valo vastavalonakin sai mallin näyttämään nätiltä. Ensi kerralla täytyy ajatella katsojia, eikä sitä mikä omaa silmää miellyttää.
Eemeli 13.10.2009 21:13 Vastaa lainauksella
Kalle Rantanen kirjoitti:
että tämä on kuitenkin huikea parannus ensimmäiseen malliisi nähden.
Onhan tuon draakkenin jälkkeenkin joitain malleja väsätty, mutta kuvia ei ole vielä täällä. Jarnolle: Malli oli vaikeampi miltä näytti. Etenkin siipitasojen väliset "tikut" olivat hankalia.
Oskari Balk 13.10.2009 22:07 Vastaa lainauksella
Kokemukseesi nähden tämä on ihan hyvä malli. Varmasti omaat lahjoja edistyä malli mallilta jos säilytät innostuksesi. Ei ole helppoa saada tuollaista himmeliä noin hyvään kuosiin vieläpä yli 40 vuotiaasta rakennussarjasta. Värin oikeellisuudesta en tässä kantaisi liikaa murhetta, mallisi esikuvan "maalaus" lienee lakattu pellavakangas alapinnoilla ja PC 10 pintakäsittelyaine yläpinnoilla. Se mitä olen tuosta väristä lukenut, on se luonnossa (ja varsinkin myöhemmissä tulkinnoissa) vaihdellut ruskean ja vihreän välillä!

Valokuvan valaistus mielestäni riippuu tavoitteesta. Puhtaassa "tuotekuvassa" eli jos pyrkimys on mahdollisimman hyvin näyttää miltä malli näyttää, on vastavalo huono (malli jää pääosin varjoon). Jos pyritään taiteellisempaan ilmaisuun tai "trikkikuvaan"( jossa malli esittää oikeaa esikuvaansa) on valaistus jo moniselitteisempi juttu. Itse jättäisin purkin pois ja rajaisin kuvan vain tuohon vaaleaan alustaan jotta nämä eivät veisi huomiota pois itse mallilta ja sen sinänsä mielenkiintoisilta varjoilta.

Intoa sekä mallarille että kuvaajalle jatkaa eteenpäin!
Hienoa Eemeli!

Tämä on varmasti ollut haastava rakennettava, vaikkei Revellin versio aiheesta olekaan vaikein mahdollinen. 1. maailmansodan työntöpotkurikoneet ovat ylipäätään sieltä vaikeimmasta päästä lentokonemalleja. Erinomaista on se, että kaikki siivet, peräpuomit, ohjaamot ja peräsimet ovat ojennuksessa toisiinsa nähden. Vain yhden siipituen vinksottaminen hieman rikkoo kuvaa. Ei onnistu noin hyvin monelta kokeneemmaltakaan mallarilta ensiyrittämällä "lentävän kangaspuun" kanssa.

Maalaus on tosiaan jäänyt vähän vajaaksi. Näitä kaksitasoja kannattaa maalailla jo rakentamisvaiheessa, eikä vasta kun koko kone on kasassa. Esim . ylätaso kannattaa kiinnittää vasta kun runko ja alasiipi, sekä yläsiiven alapuoli on maalattu. "oikeista" väreistä ei oikeasti kannata niin kauheasti stressata, mutta tietysti muutama purkki lisää voisi tehdä hyvää. Jos tykkäät maalata mattamaaleilla, hanki myös jotain kiiltävää lakkaa. Sipaiset sitä sitten ohuelti siirtokuvien kohdalle kuivuneen maalin päälle ja annat taas kuivua. Kiiltävälle pinnalle siirtokuva tarttuu paremmin eikä hopeoi

Mikko
Oskari Balk kirjoitti:
Valokuvan valaistus mielestäni riippuu tavoitteesta. Puhtaassa "tuotekuvassa" eli jos pyrkimys on mahdollisimman hyvin näyttää miltä malli näyttää, on vastavalo huono (malli jää pääosin varjoon). Jos pyritään taiteellisempaan ilmaisuun tai "trikkikuvaan"( jossa malli esittää oikeaa esikuvaansa) on valaistus jo moniselitteisempi juttu.
Tätä tarkoitinkin tuolla vastavalokommentillani, koska malli on asetettu tähdillä arvosteltavaksi ja täällä arvostellaan mallia, ei kuvaa. :)
Oskari Balk 14.10.2009 12:17 Vastaa lainauksella
Pekka Muikku kirjoitti:
Tätä tarkoitinkin
No näin arvelinkin, ajattelin antaa palautetta myös kuvaajallekin.
Eemeli 14.10.2009 15:34 Vastaa lainauksella
Mikko Saarela kirjoitti:
mutta tietysti muutama purkki lisää voisi tehdä hyvää.
Tosi on, Juuri nyt loppuviikolla pääsen purkkeja ostamaankin.
Eemeli 14.10.2009 15:40 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteistanne:)