Pienoismallit.net

Gloster Gladiator Mk.II

Valmis

Malli valmistui sopivasti vuoden 2009 Model Expon aattona, jossa se sijoittuikin ihan kiitettävästi. Humbrolin maalien kanssa tullut ohenneongelma ja huono maalipinta harmitti hieman, kun en saanut sitä täysin korjattua. Takiloinnin liiimatipat jäivät myös vähän pistämään silmiin. Muuten olen ihan tyytyväinen tuotokseeni.

Kommentit

Olen ehkä hieman esteellinen kommentoimaan tätä mallia ;) Mutta kannattaa kiinnittää erityistä huomiota miten hyvin pakokaasunkeräimen kehän, välittömästi potkurin takana, maalaus on onnistunut värien suhteen. Usein malleja katsellessa se on maalattu täysin kuparin väriseksi, vaikka todellisuudessa se on lämpövaihteluiden takia värjäytynyt osittain sivuilta ruskeahtavaksi.

Alla referenssiä pakokaasunkeräimestä:
www.eriding.net/media/photos/warfare/shuttleworth/060717_rfoster_mp_warfare_020.jpg
Lähestulkoon puoleeton mielipide :)

NACA-renkaan sävymallia otin tuolta:
www.pienoismallit.net/galleria/referenssi_3775
Yleinen harha lieneekin, että rengas olisi kuparia. Joskus se on kuitenkin voitu maalata jollain lämmönkestomaalilla, mutta yleensä se on puhtaalla pellillä, joka on lämmönvaihtelujen takia saanut erilaisia sävyjä ylleen.
Petri Ola 26.9.2009 22:06 Vastaa lainauksella
Todella hieno - yllä olevien kommenttien lisäksi alapuolen öljy- ja pakokaasuvanat näyttävät todella uskottavilta.

Täytyy katsoa vielä kuvia tarkemmin, kun on paremmin aikaa. Onnittelut. Upea malli mielenkiintoisesta koneesta.

Petri
Hieno malli ja hienosti pintakäsitelty, harmaat renkaatkin ovat hienot.Eipä ihme,että onkin palkittu.Itse olen saanut "napinaa" noista siipien maalausrajoista ylä ja alapinnan rajalla,mutta kai se on ookoo,vaikkei luotisuoraan meekkään.
Kiitoksia, ylä-ja alapinnan raja ei aina menekään suoraan, hyvin monesti suomikaaviossakin raja aaltoilee. Myös joissain saksalaismersuissa saattaa olla hyvinkin tarkka aaltokuvio siiven etureunassa. Tässä mallissa sen pitäisi mennä suoraan, mutta vanhennusjäljet ja korjausmaalaukset ovat hieman sotanneet tuota rajaa.
Glorious Gloster! Kaikin puolin upea ja onnistunut malli. Myös blogi on opettavainen ja uusia ideoita sekä tietoja antava.
Mallarin itsekritiikkiä on sopivasti. Tyypillistä kyllä ongelmakohdat ovat sellaisia että ainoastaan tekijä itse ne huomaa. (Ja ehkä joku haukansilmäinen tuomari).
Takilointi on erinomaisen luonnollisen näköinen.
Todella pedanttisesti rakennettu Gelli. Täytyy tyytyä kateellisena katsomaan omaa yritystäni samasta aiheesta ja samasta sarjasta. Muistelen, että itse kohtasin isoja ongelmia laskutelinevarsien sovituksessa runkoon kun telinevarsien päät olivat aivan liian paksut ja jollain tapaa muodottomat sopiakseen paikoilleen ilman suurempaa väkivaltaa. Samoin muistelen, että moottorin sovittamisessa moottorikopan sisälle oli vaikeuksia… eikun haasteitahan nykyään ovat.

Hieno malli.

Mauri
Hienoa työtä, yksi parhaista täällä näkemistäni malleista.
Pakokaasunkerääjän väri ei niinkään kiinnittänyt minussa huomiota, kuin nuo loistavasti toteutetut öljysotkut koneen pohjapuolella. Tähän pitää paremmalla ajalla perehtyä lisää.
Taitaapa viikon malli olla sittenkin tämä! Uskomatonta työtä koneesta, jota ei ihan joka päivä näe. Pakokaasuvanat ovat mielestäni oikein realistiset, ja muutenkin takilointi onnistunut loistavasti.
Hienolta näyttää!
…viikon malli? Mielestäni ainakin. Erittäin realistinen.
Mitäpä noihin edellisiin kommentteihin voisi lisätä!? No, ei niin mitään! Erittäin hieno!!!
Kiitokset kaikille kommenteista! :)
Mauri Parantala kirjoitti:
Muistelen, että itse kohtasin isoja ongelmia laskutelinevarsien sovituksessa runkoon kun telinevarsien päät olivat aivan liian paksut ja jollain tapaa muodottomat sopiakseen paikoilleen ilman suurempaa väkivaltaa. Samoin muistelen, että moottorin sovittamisessa moottorikopan sisälle oli vaikeuksia… eikun haasteitahan nykyään ovat.
Joo, ne laskutelineet olivat melko tiukkasovitteiset, mutta sain ne kyllä kivuttomasti paikalleen. Venttiilikopan kannet ottivat myös moottorisuojuksen sisäpintaan kiinni, hioin vähän kansia matalemmaksi. Haasteitapa tosiaan :)
Esko Rusi 28.9.2009 20:01 Vastaa lainauksella
Kyllä on upea malli klassisesta koneesta. Onneksi on tuo rakennusblogi,muuten olisi suuri osa taitavasta työstä jäänyt huomaamatta.
Itsellä sama paketti odottamassa,luultavasti teen laivue 19 keltaisen F koneen. Enempi suoraan laatikosta periaatteella,ehkä sen etsisarjan voisi hankkia.
Todella onnistunut kokonaisuus,eipä juuri lisättävää muuta ku viikon malli ainesta.Terv:jarno
Hienoa työtä!Paljon huolella tehtyjä yksityiskohtia ja taitavaa maalausta.Mäkin tykkäsin erityisesti noista pohjan
öljyvanoista.Antoisa ja mielenkiintoinen blogi.Lisää tämmöstä.
Tuosta Naca-renkaasta sen verta että onko täysin väärin olettaa että ne olisivat voineet mahdollisesti olla pronssista tehtyjä?…tällöinhän naca-renkaan metallinruskea väri olisi hyvin lähellä pronssin väriä.Tai vain maalattu pronssisella värillä.Itse naca-renkaan tarkoitus varmaan on ohjata ilmavirtaa jäähdyttämään moottoria ja siihen käy varmaan muutkin metallit kuin pronssi

Malli on tavallisen taattua Antti-laatua jossa yhdistyy hieno maalaus,yksityiskohtien esiintuominen ja taitava rakennustapa.
Timo Vuokila kirjoitti:
Tuosta Naca-renkaasta sen verta että onko täysin väärin olettaa että ne olisivat voineet mahdollisesti olla pronssista tehtyjä?…tällöinhän naca-renkaan metallinruskea väri olisi hyvin lähellä pronssin väriä.Tai vain maalattu pronssisella värillä.Itse naca-renkaan tarkoitus varmaan on ohjata ilmavirtaa jäähdyttämään moottoria ja siihen käy varmaan muutkin metallit kuin pronssi

Malli on tavallisen taattua Antti-laatua jossa yhdistyy hieno maalaus,yksityiskohtien esiintuominen ja taitava rakennustapa.
Tuo NACA-rengas tarkoittaa itse asiassa koko moottoripellitystä. NACA nimi tulee National Advisory Committee for Aeronauticsista. NACA moottoripellitys vähentää ilmanvastusta, ja näin olle vaikuttaa myös itse lentokoneen nopeuteen. Tämän lisäksi moottoripellitys parantaa ilmavirran (jäähdytysilman) kulkua moottorille. Ilmavirta ohjataan moottoritilassa sylintereiden jäähdytysripojen välitse erilaisilla pellityksillä ja kumeilla.

Gloster Gladiaattorissa on NACA moottoripellityksen etuosassa pakokaasunkeräin, johon kerätään sylintereiden pakokaasut yhteen ja ohjataan sen jälkeen kootusti ulos. Pakokaasunkeräin tekee etuosasta pullean, joka taas tekee koko moottoripellityksen poikkileikkausprofiilista siiven mallisen - virtaviivaisen. Antti tietää ehkä paremmin vielä, käytetäänkö tuota keräimessä olevaa lämpöä moottorin imuilman lämmitykseen…

Itse en usko, että tuota pakokaasun keräintä olisi tehty kuparista, ainakaan kovin yleisesti. Kaikki kuvat mitä minä olen tutkinut ovat peltiä/metallia ja ne ovat värjäytyneet ruskeaksi lämmönvaihtelun ja mahdollisesti myös korroosion vaikutuksesta, kemistit ehkä tietävät vielä paremmin ;)
Onneksi olkoon Viikon malli-tittelistä! Tämä malli ansaitseekin sen. Työnjälki on kauttaaltaan niin hyvä, että ei näy mitään napisemisen varaa:) Sivulta katsottuna malli on kuin oikea! Good job!
Cheers, mates!
poistettu 5.10.2009 22:02 Vastaa lainauksella
Hitsi, poltetaankohan minut roviolla jos sanon että mallissa on virhe…
Se ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö malli olisi erittäin hienosti rakennettu.
Itsekkin annoin melkein täydet pojot. Ja virtuaalinen papukaijamerkki päälle. :)

Jaa, se "virhe". Eikös oikean alasiiven pitäsisi olla valkoinen rungon keskilinjaan saakka, aivan samoin
kuin mustakin jatkuu keskilinjalle. You see?
Säästyt roviolta, koska se valkoinen menee keskilinjaan asti, mutta nuo pakokaasu ym. vanhennukset ovat muuttaneet sen tuollaiseksi ruskeaksi :)
ale 6.10.2009 14:17 Vastaa lainauksella
hieno gloster gladiator mk.11
JJ Hilska 10.10.2009 11:16 Vastaa lainauksella
Suoraan sanottuna tämä on ihan oikean lentokoneen näköinen - kuin tuotu aikakoneella suoraan Tiiksjärven ilmataisteluista:D