Pienoismallit.net

Gloster Gladiator Mk.II

Takilointi, siirtokuvat ja viimeistely

Koska siipien tukivaijerit ovat esikuvassa ns. RAF -vaijeria, joka on profiililtaan lattaa, tai oikeastaan siipiprofiilia muistuttavaa, halusin kokeilla tehdä sitä myös pienoismalliin. RAF-vaijeria on saatavana messinkisyövytteenä, mutta epäilin etten saa sitä pysymään suorana. En myöskään löytänyt mistään tarpeeksi ohutta valmista styreenistrippiä. Muistaakseni sitten sain Huopaisen Harrin kautta tietoa, että Ami Hassinen olisi tehnyt RAF-vaijeria venyttämällä muovista siipitukiprofiilia. Käytin samaa tekniikkaa, mutta käytin sopivaa neliskanttista styreenistrippiä. Jotta saisin muovitangot pysymään suorana ja kireällä, liimasin pienet pätkät elastaanilankaa joko molempiin tai vain toiseen päähän. Olin muuten tyytyväinen lopputulokseen, mutta liimatipat pistävät hieman liikaa silmään, koska varsinaisia vaijerilukkojakaan ei pitäisi joka vaijerissa näkyä. Liimatippojen poisviilailukin alkoi jo muistuttaa pilkun viilausta ihan kirjaimellisesti, joten joku roti piti tähänkin touhuun laittaa.
Ohjainpintojen ja radioantennin vaijerit tein elastaanilangasta.
Maalasin kaikki vaijerit metallivärillä ja litkutin ruskealla.

Sarjan mukana tuli siirtokuvat ruotsalaisen vapaaehtoislaivueen koneeseen, mutta ne eivät väri- ja mittavirheidensä takia sopineet suomalaiseen koneeseen, joten etsin sopivan kokoiset hakaristimerkit Galdecalin arkilta ja piirsin Corelilla rekisterimerkinnät runkoon ja alasiipiin, teetin merkit saksalaisessa DecalPrint-firmassa. Mustalle taustalle tulevaan valkoiseen rekisteriin olisi voinut asettaa tuplamerkit, koska se jäi nyt hieman harmaaksi.
Tein vielä kirkkaasta muovilevystä panssarilasin kuomun tuulilasin päälle.

Osastolento- ja navigointivalot tein pikaliiman ja kovettajan avulla, ei helpoin tapa, mutta lopputulos oli kiitettävä. Siiven päällä olevat laskusiivekkeiden osoitintangot tein lyijylangan pätkistä ja maalasin punaiseksi. Siipikonekiväärien hylsyaukkojen päällä on ollut jonkinlaiset suoja- tai ilmaisinkankaat, jotka tein lyijylevystä ja maalasin tumman punaiseksi. Maalin kulumaa tein pienellä siveltimellä pikalukkojen päihin ja muihin metalliosien reunoihin, pienempiä naarmuja tein Caran D'achen hopeisella puuvärillä.
Lopuksi mattalakkasin mallin perinteisellä Johnson+Tamiya Flat Base -seoksella johon laitoin sekaan vielä tipan ruskeaa Citadelin inkkiä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!