Pienoismallit.net

Gloster Gladiator Mk.II

Maalaus ja pintakäsittely

Gladiatoreissa oli RAF:n Shadow shading -kaavio, jossa alasiipien ja rungon kylkien alaosan kaavio oli maalattu vaaleammilla sävyillä, näinollen niiden pitäisi varjossa näyttää yhtä tummalta kuin yläsiipien ja rungon yläosan värisävyt. Peribrittiläistä ajattelutapaa parhaimmillaan. Siipien alapuolet oikealla ovat valkoiset ja vasemmalla mustat, rungon alaosa ja korkeusvakaimien alaosat ovat alumiinisävyllä, siipien värit ilmeisesti omakonetunnuksena ilmatorjunnalle.

Käytin maaleina Xtracolorin valmissävyjä RAF Dark Earth ja Dark Green, sekä Duralumin-sävyä. Vaaleammat sävyt ovat Humbrolin 119 light earth ja muistaakseni vihreä 102. Musta ja valkoinen myös Humbrolia. Pohjamaalasin ensin koko mallin valkoisella ja ruiskuttelin paneelirajat ja varjokohtia mustalla. Humbrolin ja käyttämäni tinnerin kanssa koitui ongelmia ja sain aikaiseksi hiekkapaperipintaa erityisesti kaikkiin sisäkulmiin ja nurkkiin. Sain onneksi suurimman osan hiottua hienolla 4000:n kiillotuslapulla, ilman että maalipinta meni puhki.

Perusvärien jälkeen tein pesuja ruskealla öljyvärillä sekä filtteröin vihreällä öljyvärillä vaalean vihreät kohdat, saadakseni enemmän silmääni miellyttävämmän RAF Light Green -sävyn. Siiven alaosien mustan alueen uppoviivat pesin vaalean harmaalla ja valkoisen alueen tumman harmaalla öljyvärillä. Maalasin myös siipien yläosiin ja mustan siiven alaosaan pyöreät valkoiset alueet jotta kansallisuustunnusten siirtokuvien valkoinen ei tummuisi alla olevan sävyn vuoksi. Kuivaharjasin kevyesti kulmia ja kohoreunoja saadakseni hieman kulahtaneen kangaspinnan tuntua. Lopuksi vedin koko roskan päälle kerroksen Johnsonin kiiltovahaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!