Pienoismallit.net

M8 Greyhound

Valmis

Viimeistelin mallin esittämään yksilöimätöntä Saksassa keväällä 1945 palvellutta autoa, joka on kuivumassa kevyen sateen jäljiltä. Kosteat alueet näyttävät melko villeiltä, mutta olen kuitenkin pyrkinyt realistiseen efektiin oikeita autoja referenssinä käyttäen. Kuvissa efektiä oli kuitenkin vaikea saada toistettua tasapainoisesti, vaan kostean alueet pyrkivät joko korostumaan liikaa tai liian vähän. Olen toteuttanut ne Migin Wet Effectsillä suoraan pigmenttikerrosten päälle. Kuvauksen kannalta parempi ratkaisu olisi ehkä ollut maalaminen.

En voi olla täysin tyytyväinen lopputulokseen, mutta tämäkin projekti lunastaa paikkansa opettaessaan ainakin jotain siitä, mitä ei pidä tehdä käydessäni Tamiyan M8:n kimppuun.

Kommentit

Onpas peijakkaan hienosti onnistunut kokonaisuus.Vaan yksi asia vähän tökkii,koira on jotenki poissaolevan näköinen,mutta muuten oot onnistunut vangitsemaan tollasen synkän fiiliksen.Rotat on hieno yksityiskohta ja malli on mun mielestä vanhennettu tosi hienosti eikä rakennusjäljessäkään moitittavaa.Alusta on pirun hyvin ja huolella rakennettu.Terv:jarno
Mielestäni kuivuvaa pintaa esittävä efekti on onnistunut todella hyvin, niin autossa kuin mukulakivetykselläkin. Mukavia, mietittyjä yksityiskohtia löytyy, kuten narun litistämä laatikon reuna. Rakennus- ja maalausjälki vaikuttaa moitteettomalta.
*[nip]nipotusta[/nip]:* Koiran vieressä roinatelineessä olevan kanisterin voisi laittaa loogisemmin kyljelleen(pitkä sivu alas, korkki ylös), jolloin painopiste on matalammalla ja kanisteri pysyisi paremmin kyydissä.
Kokonaisuus toimii jälleen hienosti.

Edit. Muokattu typo
Aivan loistavat värit tässä pienessä dioraamassa.Hieno idea on myös nuo purkki-rotat tuon koiran kaverina,jotenkin sopivat juuri tähän malliin, mykistävä.Tämä on muistaakseni toinen malli ,jota en kykene arvostelemaan tähtitaulukossa,senverran vaikea.Hienoa,odotellaan seuraavaa malliasi.
Taas noin neljän ja puolen tähden työtä, mutta silti on jotenkin sellainen fiilis, että ei ehkä aivan parhaimmistoasi - en kyllä tiedä miksi. Jotenkin vain tuo Willy's Jeep mykisti vielä enemmän, kuin tämä malli.

Malli on taas aivan loistava. Ainoa nipottamisen aihe, jonka löysin on tuon vaunun vasemmalla puolella olevan lapion terässä oleva kiinnitysjutska. Oletuskuvasta näkee parhaiten, että se ei ole oikein luontevasti vaunun pinnalla, vaan leijuu vähän ilmassa. Se on tosin ymmärrettävää, jos itse sarjakaan ei ollut paras mahdollinen. Olen myöskin samaa mieltä Pekan kanssa siitä, että kanisteri kannattaisi kääntää kyljelleen, mutta se taitaa olla jo aika hankalaa, jos se on liimattu tukevasti vaunun kylkeen kiinni.

Mikä muuten tuossa oikean kyljen roinalaatikossa oleva pyöreän muotoinen leilin näköinen esine on?
Tuon kanisterin asennon on helppo selittää et tuollai se ei vuoda jos sattuu korkki olemaan vähän löysällä :) mallista ei voi muuta kuin ihmetellä miten saadaan noin elävää ja aidonnäköistä pintaa maaleilla. hiljaa täytyy ihailla

/edit nyt kun tuota pekan tekstiä lukee tarkemmin niin ei kai se säiliö vuoda tuollakaan tavalla. onneksi itse huomasin korjata ennenkuin joku muu ehtii
wla 21.9.2009 19:43 Vastaa lainauksella
Yksinkertaisesti helvetin hyvä.Ei mitään nipottamista.Eri tekniikoiden testialustana toiminut loistavasti.
Vaikean arvioitavan pistit, jos itse et ole teokseen tyytyväinen. Itse en huomautettavaa löydä. Mutta, jos kertoo mallin olevan omasta mielestään "shittiä", saattaa siihen arvionantaja samaistua… ;)
Ei tähtösiä… ;)
Kyllä minä olisin lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Säistäminen on onnistunut lukuisten yksityiskohtien(ei ole kuitenkaan liian paljon niitä) ja ajankohta huomioiden suorastaan loistavasti. Ole vaan tyytyväinen, on se niin saakutin hieno!!!
Ajoneuvo alustoineen ovat erittäin onnistuneita, kosteusefekteineen päivineen. Itsellä pisti hieman silmään nuo säilykepurkit, jotka ovat jotenkin viimeistelemättömän näköisiä. Mutta muuten hienoa työtä.
Kyllä on hyvännäköinen. Pikkusen märältähän tuo näyttää :)
Ansaitusti viikon malli, hienoa. Ainoa asia mikä pisti silmääni on, että jos kyljissä on märkiä valumia, miksi tasainen kansi on kuiva? Tietysti jos aurinko paistaa suoraan origosta, kyljet voivat olla varjossa ja kuivuvat hitaammin, mutta harvemmin tuollaista tapahtunee käytännössä? :) Eli kannelle olisi voinut tehdä pieniä märkiä lätäkköjä. Hienossa kokonaisuudessa ehkä kuitenkin aika pieni ja huomaamaton asia.
Tohveli 30.9.2009 07:26 Vastaa lainauksella
Upeaa, erityisesti katseen vangitsi tuo koira. :)
eikö koiran ois kuulunu olla greyhound myös :D
hieno malli näyttää aidolta
mahtava maalipinta! hyvin tehty kulumiset!
Onkos se alkuperäinen "kaksi koiraa" poistunut kokonaan näyttämöltä kunnes Tamiya liittyy roolitukseen?
Tarkoitan siis sitä dioraamaa jossa tämä malli alunperin oli, olisin niin mielelläni lepuuttanut silmiäni siinä maisemoinnissa mutta en löydä sitä mistään.
miten teit nuo "märät" kohdat? valutitko kirkaslakkaa, vai?