Pienoismallit.net

M8 Greyhound

Sisäosien maalaus

Sisäosat maalasin ensin valkoisella akryylimaalilla. Myös tornin sisäpuolen, koska en referensseistäni päässyt täyteen varmuuteen kumpi olisi ollut oikeampi vaihtoehto; olive drab vai valkoinen. Olive drab olisi ollut todennäköisemmin oikea vaihtoehto, mutta päädyin valkoiseen koska se tekee sinänsä tylsän vihreästä vaunusta edes asteen verran mielenkiintoisemman.

Seuraavaksi oli vuorossa rankahko chippaus, jonka toteutin vaahtomuovipalalla töpöttelemällä. Maalina käytin Vallejon akryyleistä sekoittamaani sävyä, jossa oli mustaa, ruskeaa ja hieman teräksen sävyä.

Chippausten jälkeen suoritin värihuuhtelut muutamalla tummanruskealla öljyvärisävyllä. Lopuksi pehmensin chippausefektejä paikoitellen ruosteen värisillä öljyväreillä ja Migin pigmenteillä.

Kommentit

Hienosti chipattu! Eipä ole itselleni tullut koskaan mieleen lähteä chippaamaan pömpelin sisätiloja, nyt iski noista kuvista oikein kunnon inspiraatio. Noista seinien tummista viiruista tuli mieleen että kengistähän jää aina sellaisia mustia kumiviiruja lattiapintoihin, pitääkin koklata miltä näyttää sellaisten maalaaminen mallin pohjaan.

Itse joudun aina pitämään innostuksissani ohjakset tiukalla, menee muuten helposti chipit överiksi.
Lattian maalipinta näyttää kyllä hienosti puhkikuluneelta ja tummaksi ruostuneelta.
Tomi Filppu 25.11.2006 22:37 Vastaa lainauksella
Olen itsekin melko positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin tuo onnistui ekakertalaiseksi. Chippaukseen pätee varmasti sama kuin muuhunkin säistämiseen: siinä vaiheessa kun alkaa ajattelemaan "jos vielä tuohon vähän…", kannattaa välittömästi lopettaa.
Chippaus on meikäläiselle aivan uusi termi, mutta jälki näyttää todella hyvältä. Voisitko kertoa hieman tarkemmin miten tuo chippaus tehdään?
Kiitokset tuosta chippausvinkistä. Lisäkysymys minkälaista maalia ko. tekniikassa kannattaisi käyttää?
Itse olen käyttänyt ihan samoja maaleja kun mallin muuhunkin maalaamiseen, eli tässä tapauksessa Vallejoa.
Tuohon chippaukseen semmottinen vinkki, että siinäkin kannattaa etsiä kontrastia, eli tummaan maaliin chipit vaaleammalla värillä ja vaaleaan tummemmalla. Jotkut käyttävät chippaukseen metallimaaleja tai erisävyisiä murrettuja harmaita.
Aivan upea M8!! Hienosti vanhennettu. Kiitos tosta vaahtomuovichippausvinkistä(ompas sanahirviö:)). Pitää kokeilla heti huomenna tota tekniikkaa.
joni kt 14.3.2007 14:58 Vastaa lainauksella
on hieno mutta mitäs järkeä maalata tuo sisä osa kun kansi liimataan kiinni niin sinne ei näy
Vaunun tornihan on päältä avoin, joten kyllä sisäosat näkyvät valmiissakin mallissa. Penkkien taakse jäävästä etuosasta ei tosin käytännössä paljoa näy, mutta kuten tuossa kirjoitinkin, niin maalailin niitä pääosin kokeilun ja harjoittelun vuoksi.

Kiitos kaikille kehuista, on erityisen hienoa jos väkerryksistäni irtoaa inspiraatioita muillekin. :)