Pienoismallit.net

M8 Greyhound

Maalaus ja merkinnät

Mallin maalauksessakin oli tarkoituksenani kokeilla ennakkoluulottomasti itselleni uusia tekniikoita. Jo etukäteenkin arvelin tämän tarkoittavan sitä, että luvassa olisi turhaa työtä, sillä kaikki malliin tehdyt efektit ja muut kikkailut eivät varmaankaan tulisi enää lopullisessa mallissa juuri näkymään. Ja oikeassa olin. Vaan tulipahan tehtyä ja opittua uutta.

Pohjamaalaus ja esivarjostus

Maskeerattuani jo maalatut sisätilat piiloon maalasin koko mallin Games Workshopin Skull White -spray-pohjamaalilla. Pohjamaalin jälkeen vuorossa oli esivarjostus Vallejon mustalla akryylimaalilla. Tämä oli jälleen itselleni uutta ja ihmeellistä, sillä en ole esivarjostusta aikaisemmin toteuttanut siinä mielessä kuin se nykyisin ymmärretään.

Perusväritys

Esivarjostuksen päälle ruiskutin ohuesti varsinaisen pohjasävyn. Väriksi valitsin Vallejon Camouflage Greenin, joka on vaalea omenaisen vihreä sävy. Siis kaikkea muuta kuin jenkkikalustossa käytetty olive drab, mutta koska tarkoituksena oli kokeilla myös erilaisia tummempia suotimia, oli tämä sopiva valinta. Esivarjostus jäi oikein nätisti kuultamaan lävitse.

Suotimet ja säistäminen

Seuraavaksi olikin suotimien vuoro. Aloitin keskivihreällä sävyllä, jota seurasi useampi ruskea ja lopulta lähes musta sävy kunnes pinnan väri oli halutunkaltainen.

Suotimien lisäämisen ohessa aloitin myös alarungon säistämisen tekemällä pigmenteistä ja lakkabensiinistä sekoituksen, jota roiskin hammasharjan avulla alarunkoon ja pyörästöön.

Merkinnät

Minulla on ollut märkäsiirtokuvien kanssa aina viha-rakkaussuhde, enkä ole oikein koskaan saanut niillä aikaiseksi itseäni täysin tyydyttävää jälkeä. Tällä kertaa sain idean kokeilla uutta tekniikkaa: liuotin siirtokuvan normaalisti ja juuri ennen kuin asetin sen mallin pinnalle sivelin kohdan Johnsonin vahalla ja sijoitin siirtokuvan välittömästi märkään vahaan. Tämän jälkeen siirtokuvaa voi hetken liikutella, mutta oikea sijoituspaikka tulee löytyä nopeasti ennen kuin vaha jämähtää. Kevyesti siveltimellä painelemalla poistin ylimääräiset vahat siirtokuvan alta. Näin menetellen siirtokuva kiinnittyi todella jämäkästi, eikä hopeoinnista ollut pelkoa.

Italerin siirtokuvat ovat kuitenkin melko paksuja, joten reunat jäivät kuitenkin ikävästi näkyviin. Tämän ratkaisin sivelemällä siirtokuvien päälle muutaman paksun kerroksen Johnsonia. Vahan kuivuttua pari tuntia hioin pinnan suht hienolla hiomaperilla (600). Tämän jälkeen pinta oli jo melko hyvä ja sileä, mutta muutamassa paikassa siirtokuvien reunat kummittelivat edelleen. Joten lisää Jonsonia ja hiontaa aina vuorotellen, kunnes siirtokuvien reunat olivat täysin kadonneet. Lopuksi vielä kevyt hionta ja ohut kerros vahaa ruiskulla. Olin tyytyväinen.

Kommentit

OH 17.2.2007 12:44 Vastaa lainauksella
Mielenkiintoisen värinen vihreä. Mitä maalia olet käyttänyt? Esivarjostus tulee hyvin esiin. Vähensitkö esivarjostuskohdissa maalia, vai jääkö esivarjostus näkyviin ihan perusmaalauksella?
Vihreänä olen käyttänyt Vallejon Game Color -sarjan Camouflage Greeniä. Värihän on totaalisen väärä jenkkikalustolle, mutta lopullinen sävy tuleekin vasta filttereiden myötä. Ruiskuttelin kaikenkaikkiaan melko ohuen kerroksen maalia, mutta joka puolelle suurinpiirtein yhtä paksusti.
OH 18.2.2007 21:03 Vastaa lainauksella
Ostin itse myös tuota Johnssonin kiiltovahaa, mutta en ole vielä ehtinyt kokeilemaan käytännössä. Ohensitko vahaa jollain aineella? Millä putsasit ruiskun?
Ohentamiseen käytin vettä ja ruiskun putsasin vedellä ja Lasolilla. Kiiltovaha on melko ohutta jo suoraan pullosta, ja aluksi se näytti aika sopivalta, mutta jo ensimmäisten suihkausten jälkeen lisäsin vettä noin suhteessa 2:3 (vesi:Johnson), jolloin pinnasta tuli ainakin omat kriteerini täyttävää. :)
Kyllä tulee hyvännäköinen pömpeli! Kerros vähän tuosta pohjaan käyttämästäsi roisketekniikasta, teitkö homman siveltimen/hammasharjan harjaksia vetelemällä vai ruiskuttamalla suihkulla kimmoketta pahvinpalalta tms. vai kuinka?
Mikään ei voita vanhaa kunnon hammasharjaa. :) Ensin tein pigmenteistä ohuen mutavellin, jota levitin kaikkialle alarunkoon. Tämän ollessa vielä kostea roiskin samaa velliä kevyesti hammasharjalla sinne tänne. Tuon kuivuttua tein huomattavasti paksumman vellin, jota roiskuttelin hammasharjalla tarkemmin.

Renkaisiin roiskuttelin takapuolelle ja sivuille kaksi paksua kerrosta, joiden kuivuttua hankailin sormella ylimääräisiä pois. Renkaiden ulkopinnat käsittelin kevyemmin vain ohuella vellillä, koska ne saavat lopullisen ilmeen vasta mallin loppukoonnan jälkeen.
Mielenkiintoinen siirtokuvatekniikka. Itse olen yleensä päässyt suht ok tulokseen kiinnittämällä siirtokuvat Johnsonin lakan päälle ja käsittelemällä ne sitten Micro Solilla. Nuo Italerin siirtokuvat ovat kyllä hankalimmasta päästä, en osaa sanoa tepsisikö MS niihin miten hyvin.

Putosin pikkasen kärreiltä työjärjestyksen suhteen, eli teitkö säistämiset ennen siirtokuvia vai niiden jälkeen?
Varsinaisen säistämisen olen tehnyt vasta vain tuohon alarunkoon. Ylärungossa on tähän mennessä vain eriväristen filttereiden sekamelska, joka antaa maalipinnalle syvyyttä ja elävyyttä luoden mainion pohjan tulossa olevalle varsinaiselle säistämiselle.
Siehä sälli olet, kun sait maalaamalla tuon valkoisen tähden noin hyvin onnistumaan hankalaan paikkaan. Niin no, siirtokuvan laittaminen tuohon olisi saattanut olla vielä hankalampaa.
Totta. Aikamoinen sankari saa olla, jos yhtä siirtokuvaa käyttäen saa tuollaisen merkinnän tuohon takakannella loihdittua. Pari vilkaisua siirtokuvaan luotuani en viitsinyt edes yrittää, vaan päätin että se toimii paremmin leikkausmallineena maskiteipeille.
Sairaan hieno malli! Mitä maalia sä oot käyttänyt tossa tumman metallin sävynä chippauksessa?
Chippaukset tein Vallejon maaleilla. Isommat kulumat toteutin tekemällä ensin Camouflage Green -sävyllä (mallin alkuperäinen pohjaväri) pieniä täpliä sinne tänne siten, että kuluman keskikohtaa kohden täplien välit tihenivät. Tämän jälkeen toistin saman Beasty Brown -sävyllä siten, että täplitettävä alue oli hieman edellistä pienempi.

Lopuksi sekoitin Beasty Brownista, mustasta ja Natural Steel -sävystä tumman yhdistelmän, jolla sitten täplitin samaan tyyliin kuluman keskikohdan. Myös pienemmän lohkeilut on tehty tällä sekoituksella.
Käsittämättömän hyvin tehdyt kulumajäljet! Pitää yrittää kopioida työn alla olevaan panzer II:een ;-)
hieno! miten teit kulumat?
Tuossa 13.3. kirjoittamassani kommentissa on hieman juttua tuosta kulumien teosta. Kerron mielelläni toki lisääkin, jos tarvetta. :)
Mihin näitä filttereitä käytetään? Joltain suodattimelta kuullostaa mutta en osaa oikeen yhdistää mallailluun :-)
Mallarijargonissa filtteri ei tarkoita suodatinta, vaan paremminkin suodinta. :)

Filtteri on hieman kuin värihuuhtelu ("wash"), mutta siinä missä värihuuhtelun on tarkoitus korostaa kontrasteja vetäytymällä upposaumoihin ym., filtterillä puolestaan pyritään muuttamaan koko maalipinnan sävyä. Tämäkin toki omalta osaltaan auttaa korostamaan detaljeja varsinkin silloin kun käytetään alla olevaa pintaa tummempaa filtteriä, mutta pääasiassa filtterin tarkoitus on luoda elävyyttä ja materiaalin tuntua maalipintaan, jotta se ei olisi tylsän monotoninen.

Tämä siis oma näkemykseni ja oma syyni miksi filttereitä käytän, mutta näkymyksiä on tässäkin aiheesta erilaisia. Esim. joidenkin mielestä kyseessä on filtteri, jos se tehdään mattapinnalle ja värihuuhtelu jos se tehdään puolikiiltävälle tai kiiltävälle pinnalle. Itse teen sekä filtterit että washit yleensä puolikiiltävälle tai joskus matallekin pinnalle, enkä tee jaottelua pinnan vaan haluttavan efektin mukaan.
-Nostaa leuan pöydältä- Huhhuh! Hienoimpia vanhennuksia mitä olen malleissa nähnyt. Miten teit nuo ruosteiset naarmut?
Harvinaisen hyvin toteutetussa dioraamassasi on yksi yksityiskohta, joka kiinnostaa erityisen paljon; ämpäri. Voitko kertoa enemmän siitä? Millaista materiaalia siinä käytit ja muutenkin kuinka noin realistisen lopputuloksen saa aikaan? Tarvitsen pari ämpäriä tulevaan dioraamaani ja nyt tekemäsi ämpärin nähtyäni en halua itsekään tyytyä vähempään.
Jösses että on hienosti onnistuneet vanhennukset! Vaunuhan näyttää aivan oikealta. Mitenhän muuten on tuon tornin takaseinässä olevan pressukäärön laita, eikai se estä vaunun tornin pyörimistä? Meinaan yhdessä kuvassa käärö näyttäisi tornin pyöriessä kiilautuvan etuluukkujen korotuksen ja tornin seinän väliin.
Antti kirjoitti:
Miten teit nuo ruosteiset naarmut?
Lohkeilut ja muut skraadut olen tehnyt öljyvärein (MIG) ja pienellä siveltimellä. Töpöttelin maalia siveltimen kärjellä niihin kohtiin, joihin halusin lohkeamia/kulumia ja kun väri oli ehtinyt kuivahtaa, kastelin samankokoisen puhtaan siveltimen tärpättiin ja kostutin pinnan lohkeaman ympäriltä. Tällöin öljyväri liukenee osittain reunoiltaan ja jälki pehmenee sopivasti. Naarmut tein samalla tavalla, mutta töpöttelyn sijasta vetelin ohuita viivoja. Öljyväria kannattaa ohentaa melko reilusti tällaiseen käyttöön. Kannattaa myös käyttää muutamaa hieman eri sävyistä ruosteen väriä, niin lopputulos on elävämpi.
Ämpärin tein ohuesta alumiinilevystä, joka taisi olla alunperin jonkin piirakan astiana. Pohjana on pyöreä 0,5 mm polystyreenilevy. Rakentamisen eri vaiheet selvinnee parhaiden tästä kuvasarjasta. Tuon kuvasarjan ottamisen jälkeen tein tosin uuden kahvan, koska näyttää mielestäni paremmalta kun kahva on muodoiltaan pullukampi ja päät ovat sisäänpäin käännettyinä. Molempia tapoja olen tosin nähnyt käytetävän. Nätti yksityiskohta olisi vielä yksi tai kaksi vahvikeuraa ampärin reunoilla, mutta valitettavasti unohdin tuohon ämpäriin sellaiset tehdä. Myös pohja on hieman väärin tehty, alareunat pitäisi olla eri tavalla, mutta olkoon nyt tällä kertaa. Tarkoitus olisi tehdä vielä puinen osa keskelle kahvaa. Esimerkiksi Googlen "bucket" kuvahaulla löytyy hyvää lähdemateriaalia ämpärin tekoon, esimerkiksi tämä ja tämä ym.
Timo Nyyssönen kirjoitti:
Mitenhän muuten on tuon tornin takaseinässä olevan pressukäärön laita, eikai se estä vaunun tornin pyörimistä? Meinaan yhdessä kuvassa käärö näyttäisi tornin pyöriessä kiilautuvan etuluukkujen korotuksen ja tornin seinän väliin.
Tarkat silmät! :) Olet ihan oikeassa, käärön liimauksessa sattui nimittäin moka. Olin tukenut sen huonosti liiman kuivumisen ajaksi joten se oli päässyt liikkumaan ja jäänyt etenkin vasemmasta alareunastaan liian alas, joten tuollaisenaan torni ei tosiaan pääse liikkumaan kuten tästä kuvasta hyvin voi havaita. Tosin se ottaa kiinni vain tuohon tornin takana olevaan korokkeeseen (ilmanotto/ulostulo?), ei muistaakseni ajajan ja radistin luukkujen korokkeeseen. Pelottaa, että mitä maalipinnalle käy jos revin käärön irti, joten ajattelin, että "korjaisin" tilanteen siten, että lisäisin käärölle muutaman auki revityn narun, ikään kuin joku olisi alkanut sitä irrottamaan, mutta tullut toisiin miettisiin onnistuen kuitenkin hieman tiputtamaan kääröä alkuperäiseltä paikaltaan. Tai sitten kokeilen liuottaa liimat irti, sekin voisi onnistua suht kivuttomasti, koska käytin tuota Woodland Scenicsin maastoliimaa. Katsotaan miten käy… :)
Jos käärö ei kiilaudu noiden etukannen korotusten ja tornin väliin niin varmaan parempi antaa olla. Takakannen ilmanottoaukon hattu on kuitenkin senverran vinoreunainen & matala, että tornin pyörähtäessä käärö vain nousisi hieman ja liukuisi kannen yli. Tuo irtonarusuunnitelmakin kuulostaa oikein hyvältä. Jos narut ovat irronneet ajon aikana, niin ilmanottohatun päällehän voisi tehdä jotain pyöreää hankausjälkeä? Toisaalta tuo irronnut ja paikaltaan pudonnut käärö kuvastaisi myös hyvin sitä tömähdystä, joka on seurannut ojan penkkaan törmäyksestä. Itsellä on vaan turkasen huonoja kokemuksia noiden kertaalleen irrotettujen varusesineiden irrotuksista…
Vähän aikaa mallia käsissä pyöriteltyäni tulin siihen tulokseen, että halusin kuitenkin koettaa käärön paikan fiksaamista. Levittelin siveltimellä reilusti vettä käärön ja mallin pinnan väliin vartin ajan jonka jälkeen kampesin kääröä varovasti irti. Suht kivuttomasti se lähtikin. Kääröstä jäi vähän maalia kiinni ja mukanaan se vei pohjamaaliin asti osan mallinkin maalipinnasta. Onnistuin kuitenkin ensimmäisellä yrittämällä sekoittamaan sopivan värisen paikkamaalin, jolla maalasin esiin tulleet pohjamaalit piiloon, ja lopputulos olikin yllättävän hyvä - en itsekään erota, että missä kohdin on alkuperäistä maalipintaa ja missä paikkamaalaukset.

Tämän jälkeen muotoilin kääröä uusiksi siten, että se istuu reilusti korkeammalle tornin sivulle ja kiinnitin sen kiinnitysnaruja kuvaavilla metallilangoilla takaisin paikalleen. Langat pitävät sen melko hyvin paikallaan, mutta varmistin kiinnityksen myös muutamalla tipalla liimaa.
opjles 19.7.2007 11:12 Vastaa lainauksella
kuminauhapuristin… kaikenlaisia välineitä siltä Tomiltakin löytyy…
Ovatpa Italerin pojat olleet huolimattomia. Asian selvittäminen kun ei olisi vienyt kovin pitkää aikaa.

Toinen vaihtoehto on tietysti maalata / lisätä siirtokuvana tavuviiva toiselle puolelle, ja toisella puolella muuntaa O C:ksi, lisätä tavuviiva ja kolmonen + maalata C O:ksi. Vaunun kupeet ovat muuten erinomaisen hyvin onnistuneet.