Pienoismallit.net

M8 Greyhound

Rakentaminen

Tulin hankkineeksi tämäm rakennussarjan kymmenisen vuotta sitten, kun halvalla sai… Tamiyan vastaava malli olisi ollut laadukkaampi ja paremmin rakennettavissa hylätyksi avautuvien luukkujen ja paremmin detaljoitujen sisätilojen ansiosta. Mutta koska periaatteenani on ollut, että ostetut mallit myös rakennetaan, niin tähän oli tällä kertaa tyytyminen.

Pienellä lisädetaljoinnilla tästä Italerinkin mallista saa kuitenkin aivan kelvollisen. Rakensinkin mallin lähes suoraan laatikosta, ja koska osien yhteensopivuuskin oli ihan ok, ei siitä juuri tarinan aineksia löydy. Uusiksi rakensin ajovalojen suojat, antennit sekä kylkien tarviketelineet.

Kommentit

Näyttää todella hyvältä, mielenkiintoista seurata projektisi etenemistä. Toi antennivinkki on loistava, olen tuskaillut oman Shermannini kanssa uutta antennia, tuosta tulikin potkua omaankin väsäilyyn. Sisätilojen säistäminen on onnistunut sekin todella hyvin.

Meinaatko tehdä tuosta kulkupelistä tuhoutuneen vai mikä on saanut miehistön hylkäämään vehkeen tien syrjään?
Tuhoutunutta en autosta tee, vaan se on hylätty esimerkiksi moottorivian vuoksi. Miehistölle ei myöskään ole tullut äkkilähtö, koska luukutkin on laitettu kiinni sillä ajatuksella, että auto tullaan vielä myöhemmin korjaamaan. Tämä taustatarina sen vuoksi, että en halunnut alkaa tekemään mitään niin isoja muutoksia malliin, kuin mitä luukkujen auki jättäminen olisi vaatinut. Tässä Italerin mallissa kun sisäosien ja luukkujen detaljointi on tosiaan melko puutteellinen.