Pienoismallit.net

Neil Armstrong

"That`s one small step for a man, one giant leap for mankind."

Kyseessä siis hieman kookkaamman mittakaavan figuuri.

Tässä figuurissa kokeilin ensimmäistä kertaa kittausta ja se valitettavasti näkyy turhan hyvin parissa saumakohdassa, mutta sain myös joitain paikkoja paranneltua. Onnekseni figuuria ei kuitenkaan tarvinnut ihan jokakohdasta kitata, mitä siitäkin olisi tullut!?

Figuuri oli varsin helppo kasata, mutta siinä oli varsin paljon virheitä. Vertasin sarjaa varsin vähiin referensseihini, jotka netistä sain ongituksi. Kuvat jotka löysin, olivat kuitenkin niin huonoja, ettei pienemmistä yksityiskohdista saanut juuri selvää, joten tyydyin tekemään suurimmat muutokset kuumodulin jalkaan.

Sarjan kuumodulin jalka oli täysin tasainen ja sileä, kun taas referenssieni mukaan siinä oli myös epätasaisuutta, jota sitten yritin mallintaa.

Epätasaisuuden tein siten, että laitoin pieniksi palloiksi mytättyä maalarinteippiä sinne sun tänne varsin runsaasti. Tämän jälkeen kastelin talouspaperin veteen ja kiersin sen teippien ympärille. kun talouspaperi oli kuivunut muotoon teippien päälle, sivelin pensselillä vesi-puuliima -seoksen paperin päälle. Kun tämä oli hoitunut laitoin lakan, annoin kuivua ja maalasin. En tiedä, että oliko lakasta mitään kongreettista hyötyä/haittaa, mutta laitoinpa kumminkin. Samaa metodia käytin myös letkuihin, jotka tulevat repusta astronauttiin itseensä.

Ohjeissa käskettiin maalata koko kuumodulin jalka kultaiseksi, hopeisia tikkaita lukuun ottamatta, mutta jälleen kerran referenssit olivat eri mieltä, tällä kertaa jopa keskenään ristiriitaisen oloiset. Maalasin sitten lopuksi ne alueet hopeisiksi, jotka sain jotenkuten referensseistä tulkituksi, eli aikasta paljon tuli käytettyä “taiteilijan vapautta”.

Heinäkuun 20. tuli kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun kyseinen ukkeli sinne kuuhun kavereidensa kanssa meni ja tv:stä tulikin lähes luonnollisesti paljon aiheeseen liittyvää asiaa. Erityisesti painui mieleen elokuva, taisi olla nimeltään Apollo 11, jossa astronauttien sormenpäät olivat siniset ja kamerassa oli jokin kahvan tapainen. Näitä(kään) ei rakennusohje maininnut mitenkään, ja laitoin ne vahingonilon ja raivostuksen sekaisin tuntein malliini.

Mielestäni vaikein homma koko figuurissa oli ehdottomasti kasvot ja odotinkin jotain aivan kaameaa lopputulosta, mutta yllätyinkin positiivisesti, kun poistin viimeiset maskiteipit; olin onnistunut reilusti yli odotusteni! Eihän se mikään kaunokainen ole teidän PRO-maalareiden figuurien seassa, mutta siltikin…
Harmi vain, etten saanut yhtään kunnon kuvaa figuurin kasvoista enään visiirin kiinnittämisen jälkeen ja ennen sen kiinnitystä oli napsinut vain muutavan huonolaatuisen kuvan kännykällä.

Eräs asia, joka jäi aika paljon harmittamaan, on se, että kuussa kiinni oleva laatta, jonka kohokuvioinnilla kirjoitettuun legendaarisen “That`s one small step for a man, one giant leap for Mankind.” virkkeen “korostin” mustalla tussilla, meni hiukan suttaamiseksi, kun ei ollu tarpeeksi pientä tussia joka ei ensimmäisen pölynpyyhinnän jälkeen katoa.

Semmonen malli tällä kertaa. Erityisesti toivoisin, että vertaisitte tätä uusinta tuotostani toiseen tänne lisäämääni malliini, eli missä on menty enemmän ja missä vähemmän eteenpäin ym.

Kommentit

Aika mainio pikku dioraama.Muistan tän tv lähetyksen mustavalkoisena aiheesta,olin hieman yli 5 vuotias silloin,kun tuo tapahtui.
Itse olen rakentamassa samaa "kuu-ukkoa", täältä löytyy hyviä referenssikuvia ja rakennusohjeissa tuntuu olevan kyllä virheitä. Mikäköhän systeemi tuossa Eaglen folioinnissa on ollut? Folioita näyttäisi olleen kullan, hopean ja ehkä myös kuparinkin värisiä.
Löytyyköhän netistä jotakin hyvää Eaglen "Walk Around" nettisivustoa?
Olli Leinonen kirjoitti:
Itse olen rakentamassa samaa "kuu-ukkoa", täältä löytyy hyviä referenssikuvia ja rakennusohjeissa tuntuu olevan kyllä virheitä. Mikäköhän systeemi tuossa Eaglen folioinnissa on ollut? Folioita näyttäisi olleen kullan, hopean ja ehkä myös kuparinkin värisiä.
Löytyyköhän netistä jotakin hyvää Eaglen "Walk Around" nettisivustoa?
Löytyy tuolta linkit-osiosta: www.hq.nasa.gov/alsj/frame.html

Tuon folioinnin väri riippuu vähän siitä, mitä sillä on haettu, lämmön pysymistä sisällä tai ulkona, ja osittain myös suojaamaan rakenteita noiden ohjailumoottoreiden suihkulta.
Todella hieno. Olen tehnyt saman pienoismallin.