Pienoismallit.net

F-4J Phantom II

Valmis!

Siirtokuvien kanssa urakoiminen saatu päätökseen. Lisäilin runkoon ja laskutelineisiin miljoonalaatikosta ja sarjan omalta arkilta ylimääräisiä pikkutekstejä, joita referenssikuvissa näkyi. Kun viimeinenkin dekaali oli pinnassa niin laitoin päälle vielä kerroksen Johnssonia ja sitten mattalakan. Siirtokuvina tulevat pikkutekstit ovat tyypillisesti hiukan liian isoja ja silmiinpistäviä. Koetin himmentää niitä pensselöimällä päälle varovasti valkoista Tamiyan weathering setistä. Lisäisin myös jonkin verran pastelleja, lähinnä harmaata yläpuolelle ja metallipintoihin ja punaruskeaa alapuolelle.
Referenssikuvissa nämä rauhanajan vehkeet eivät useimmiten näyttäneet kovin rähjäisiltä, joten säistämisen pidin maltillisena.

Aseistukseksi laitoin Hasegawan Weapons setistä neljä sidewinderiä, kaksi sparrow-ohjusta, vatsan alle SUU-23 tykkimodulin, sekä 6 mk. 82 pommia. Lisäksi siipien alle tuli lisäpolttoainesäiliöt. Runsas varustus mielestäni auttaa jotenkin tasapainottamaan phantomin rumankaunista ulkomuotoa.

Kommentit

Mahtavaa jälkeä! Olen seuraillut koneen editymistä ja hyvältä on näyttänyt alusta loppuun.
Oliskohan seuraava viikon malli,melko isotöinen ja hyvin onnistunut malli.Ehkä pikkuisen likaisempi olisi saanut olla,mut tää onkin kait just pesusta tullut.En löydä mitään virheitä tästä,hienoa työtä.
Vai että annoin melkoisesti keskiarvoa korkeammat pisteet (5p) - ei pidä paikkaansa, minun mielestäni tämä malli on nimenomaan tuon arvoinen.
Kiitos kommenteista! Pidin tosiaan tarkoituksella rötjäämisen suht hillittynä. Niissä kuvissa, joita laivaston phantomeista 70-luvulta onnistuin löytämään, koneet näyttävät useimmiten suhteellisen siisteiltä. Ilmeisesti rauhan aikana laivaston pojilla oli paremmin aikaa jynssätä.
Tyylikäs kokonaisuus. Rakennusjälki hienoa katseltavaa, maalipinta on mukavan vivahteikas eikä liian monotoninen. Siirtokuvat huolella laitettu, kyllä sitä osaavissa käsissä syntyy kaunista jälkeä.
Todella hieno malli, tällaisia katselee mielellään. Säistämiset onnistuneet mielestäni juuri nappiin, kyllä näistä taidettiin hyvää huolta pitää aktiivikäytössä.
Joissain artikkeleissa yhtä pudonnutta Migiä kohden tippui 4 Phantom hävittäjää,mahtoi olla kallista ilmataistelua Yhdysvaltalaisille,mutta rahaa tuntui ja koneita riittävän.
Pikaisesti hakien Phantom-Mig voittosuhteesta, laivasto 73-7, ilmavoimat 107-33 eli yhteensä 180-40 voittosuhteen ollessa 4,5/1 Phantomin hyväksi. Merijalkaväen tappiot/voitot hyvin vähäiset.
Suurimmat tappiot tulivatkin kaikenlaisen IT:n toimesta mutta sehän on taas eri asia. Kallista se oli kummallekin puolelle, ei se erittäin tehokas ilmatorjuntakaan olisi ollut mahdollista ilman Kiinan ja NL:n tuntuvaa tukea.
Malli on hieno, aselastista hieman; laivasto ei tainnut käyttää gun podia (SUU-23/A) lainkaan (GBU on ohjattava pommi). Tukialuskäytössä ei suosittu siipisäiliöitä, ne saattoivat irrota katapulttilähdössä.
Kiitos kommenteista!

Phantomien pudottamista migeistä aika huomattava osa oli vanhanaikaisia mig-15 ja mig-17 koneita, joissa ei ollut ohjuksia, ja jotka eivät kyenneet yliäänennopeuteen. Mig-21:stä vastaan phantomit taistelivat huomattavasti tasaväkisemmin. Taktiikkojen ja varustuksen kehittyessä etu siirtyi aina osapuolelta toiselle. Tarkkoja lukuja f-4 vs. mig-21 tilanteista en nyt löytänyt (olen joitain kyllä joskus nähnyt) mutta kai tuo kokonaistulos silti Phantomille kallistui. Tosin USA:n ja Vietnamin ilmoittamat luvut pudonneista Mig-21:stä eroavat merkittävästi.

Eikö laivaston ilmataistelusaldo kuitenkin ollut sen oman ilmoituksen mukaan 40-7?
Raine Luotonen kirjoitti:
Malli on hieno, aselastista hieman; laivasto ei tainnut käyttää gun podia (SUU-23/A) lainkaan (GBU on ohjattava pommi). Tukialuskäytössä ei suosittu siipisäiliöitä, ne saattoivat irrota katapulttilähdössä.
Kiitos korjauksesta. Oli tullut huolimattomuusvirhe tuonne tekstiin. Tuossa varustuksen kokoonpanossa olin pitkälti Hasegawan ohjeiden varassa. J-sarjan koneista ei varmaa tietoa ole, mutta laivasto käytti kuitenkin SUU-23:sta ainakin B-sarjan Phantomeissa, joten kokoonpano lienee vähintään mahdollinen.
Paperilla Mig-15 ja -17 olivat vanhanaikaisia mutta tilanteen tasoitti vaatimus jonka mukaan US-pilotin täytyi tunnistaa vastustaja visuaalisesti. Sen jälkeen oltiinkin helposti lähitaistelussa jossa Migit olivat tasapäisempiä.
En halua mitään eipäs/juupas väittelyä mutta gun podista… itsellä työn alla sekä F-4D että F-4J ja jokainen lähde jonka olen käynyt läpi sanoo podien käyttäjiksi USAF ja US-army(XM-25 nimellä) ja ilmavoimien F-4C:n eroista laivaston malliin mm. gun podin asennusmahdollisuuden. Jos sinulla on muunlaista tietoa olisi kiva lukea siitä. Itsellä on tapana koettaa löytää mahdollisimman paljon tietoa kustakin projektista joten lisätietoa otetaan ilolla vastaan. Phantom on tosiaan rumankaunis kone ja yksi itselleni tärkeimmistä suihkukone-ajan koneista, ei tainnut lapsena olla päivää ilman Phantomia uutisissa.
Siisti maalipinta, mutta todella elävä. Loistavasti onnistunut lopputulos.
Saatat hyvin olla oikeassa tuon gun podin suhteen. Tuo tieto B-phantomien aseistuksesta on tuolta peräisin.
www.scramble.nl/wiki/index.php?title=McDonnell_Douglas_F-4_Phantom_II
En asiaa mitenkään muuten tarkistanut kun ohjeissa tuon podi oli merkitty mahdolliseksi aseistukseksi. Mallisarjojen ohjeet tosin tunnetusti eivät ole aina kaikkein tarkimpia referenssejä näissä asioissa.
Nyt tuli kaivettua lisää tietoa. Laivasto tosiaan käytti gun podeja Phantomeissa. Oikea malli olisi Mk4 joka on myös Hasen asesetissä. Oppia ikä kaikki…
ykak 27.7.2010 22:38 Vastaa lainauksella
on se upea malli! maalausjälki todela hienoa ja maltilla vanhennettu. Hyvä kokonaisuus. Toivottavasti pääsee näkemään livenä jossain näyttelyssä esim 7.8 QMA:sa