Pienoismallit.net

F-4J Phantom II

Metalliosat, litkut ja siirtokuvat

Phantomin näkyvimpiä ominaispiirteitä ovat moottorien sijoittelusta johtuvat peräpään eri sävyiset metallipaneelit. Näiden saaminen kohdalleen on tärkeää koko lopputuloksen kannalta. Lähdin tekemään metallipintoja käyttäen Humbrolin polished metal- maaleja, jotka olivat uusia tuttavuuksia. Alcadin pohjamaalilla sai hyvä tasaisen pinnan ja sitten sekoitin humbrolin teräksestä, asemetallista ja alumiinista yhden metallisävyn jonka ruiskutin. Sen kuivuttua maskasin teipillä osan paneeleista ja ruiskutin hiukan erilaisen sävyn. Lisää maskausta ja vielä muutama sävy. Lopuksi pinta kiillotettiin kankaalla metallinhohtoiseksi. Humbrollit olivat yllättävän mukavia käyttää (lukuunottamatta myrkyllisyyttä) ja olin lopputulokseen varsin tyytyväinen.

Metallisosien jälkeen seurasi litkutus. Sekoitin öljyväreistä keskiharmaan värin, jolla kävin läpi paneelilinjat. Alapinnalle laitoin myös ruskeaa. Tarkoitus oli pitää linjojen korostus melko hillittynä.

Siirtokuvien kanssa riitti pulmia. Hasegawan siirtokuvat olivat hiukan paksun puoleisia. Lisäksi osa oli hiukan hapertuneen oloisia ja repeili. Suurimmat ongelmat aiheuttivat kuitenkin jotkut yksittäiset siirtokuvat, jotka yllättäen reagoivat Micro Soliin rullautumalla irti pinnasta tiukaksi paketiksi, jonka avaaminen ei enää ollut mahdollista. Varovaisempi olisi selvästi voinut olla. Korjasin joitain vauroituneita siirtokuvia maalaamalla tai muista siirtokuvista leikatuilla palasilla (onneksi paketissa oli dekaalit moneen koneeseen). Lisäksi pikkuteksteihin käytin CAM-decalsin arkilta lainattuja kuvia.
Mallarin lasinaluset Pakkohankinta jokaiselle nestemäisiä virvokkeita nauttivalle mallarille.

Kommentit

Näyttää oikein hyvältä.
Jotenkin tulee deja-vu tunne kun näitä kuviasi katson! Juuri samanlaisia kokemuksia minulla oli Hasegawa/Aires symbioosista tuon F-8:n kanssa. Muutenkin sinulla näkyy olevan samankaltainen "perinteinen" lähestyminen rakentamiseen. Takarungon metallien sävyerot vaikuttavat lupaavilta, itse totaalisesti epäonnistuin niissä Alcladin kanssa äheltäessäni mutta syy kyllä oli ruiskun takana eikä sen säiliön sisällössä.

Mielenkiinnolla odotan lopputulosta. Alkoi itseäkin houkuttaa taas hairahtua 1:48 mittakaavaan. Vaikkapa Skyraideriin tai Vigilanteen, aaarghh!
Itselläkin oli jo yksi purkki alcladia hankittuna, mutta sitten bongasin jostain nuo humbrolit. Maksavat vain murto-osan siitä mitä alclad, ovat melko helppoja käsitellä ja niillä syntyy oikein kiva metallipinta kunhan jaksaa kiillottaa (paitsi tuota alumiinia en ihan täysin vielä ole saanut toimimaan). Eli sillä tavalla uskoisin niitten olevan helpompi vaihtoehto ainakin tummempia metalleja tehtäessä.

Seuraavaksi kaapissa odottaa A-7 samassa mittakaavassa ja tällä kertaa olen pyhästi päättänyt tulla toimeen ilman Airesin ohjaamoa…