Pienoismallit.net

F-4J Phantom II

Maalausta

Phantom on nyt saanut väriä pintaan. Ennen maalausta kaiversin uusiksi paneeliuria kohdissa, joissa ne olivat kadonneet hiomisen seuraksena tai muuten heikkoja. Lisäksi porasin 0,30 mm sormiporalla niittejä hiukan näkyvämmäksi. Hasegawan sarjan osat ovat eri aikakausilta, ja esim. ripustimet ovat huomattavan vanhaa valua vähine yksityiskohtineen ja kohokuvioituine paanelilinjoineen. Niihin sai huomattavasti lisää eloa poraamalla niitinreikiä sinne tänne.

Alotin maalaamalla rungon vallejon air model sarjan US light greyllä. Maalaus toi esiin useita pieniä epätasaisuuksia ja virheitä joiden poistaminen vei aikaa. Kun perusvärin oli vihdoin saatu kohdalleen maalasin varjostuksia vahvasti ohennetulla medium sea greyllä. Sitten korostin joitan kohtia valkoisella ja vielä päälle ohut kerros perusväriä tasoittamaan pintaa ja korjaamaan liian tummia ja vaaleita kohtia. Tarkoituksena oli maalipinta, joka vastaisi ankarissa meriolosuhteissa kohtuullisesti säistynyttä konetta.

Rungon alaosan ja keulan maalasin valkoisella. Tämän alla käysin perinteistä esivarjostusta tummalla harmaalla. Viimeiseksi sivuvakaaja ja ohjaamon edusta mustalla ja yksityiskohtia keltaisella. Enimmäkseen maalaaminen sujui ihan teippimaskia käyttäen (ja kiroillen kun se repi rikki valkoista maalipintaa), mutta harmaan ja valkoisen rajan tein sinitarramaskilla.

Kommentit

Lauri K. 22.2.2010 16:13 Vastaa lainauksella
Kuten kaikki edellisetkin mallisi, olen myös tämän kohdalla varma että tämä tulee olemaan upea valmiina.
Erittäin hyvää jälkeä, seuraan tätä mielenkiinnolla.