Pienoismallit.net

BT-42

VTT:n suunnittelema BT-42 rynnäkkötykki. Vaunun alustana oli BT-7 m 1937. BT-7:n tornin "ympärille" rakennettiin uusi torni ja aseeksi valittiin englantilainen 114 mm haupitsi. Vihollisen vaunuja vastaan BT-42 oli suhteellisen avuton johtuen lähinnä ampumatarvikkeista, joita oli saatavilla vain kartussilaukauksina ja lisäksi panssaritorjuntaan tarkoitettujen ammusten läpäisykyky oli heikko. Kenties BT-42:n käyttäminen enemmän telatykin roolissa, olisi ollut hyödyllisempää? Malli on rakennettu noin vuonna 1993 - 1995 ja mallin alustana on Accurate Armourin BT-7, johon kaikki detaljit (kuten ajajan luukku, moottoritilan kannen rakenteet, niitit jne.) on rakennettu uudestaan lähinnä heikon valujäljen takia. Lokasuojat ovat offsetpeltiä. Torni, lokasuojilla olevat varustelaatikot ja tunkit ovat JS-Modelsin, telapyörät taas ovat Zvezdan BT-5 sarjasta ja telat ovat Model Kastenin kun taas johto- ja vetopyörät ovat Accurate Armourin BT-7 sarjasta. Johtopyörien ripustusten masterit, kuten myös telapyörästön säätöön liittyvät masterit kansirakenteissa sekä vetokoukujen ja vetokorvakkeiden masterit ovat Jukka Purhosen käsialaa. Malli on maalattu pensselillä ja maaleina on käytetty Xtra Colorin "suomi" värejä.

Kommentit

Tupe 21.8.2009 17:14 Vastaa lainauksella
Todella nättiä jälkeä, maalaus on ensiluokkaista ja säistäminen on tehty maltilla. Olet ilmeisesti käyttänyt tässä maalauksessa pohjaväri ruiskulla + kaavio pensselillä tekniikkaa?
No onpa perhanan kaunis malli! Todella viimeisen päälle hienoa työtä. Kestää katsoa vaikka kuinka läheltä.
vaivannäkö on kyllä kannattanut. tämä on upea.
Moi,

Kiitokset. Maalaus on tosiaan tehty niin, että ruiskulla ensin sammaleenvihreä, joka toimi pohjavärinä ja sen päälle naamari sitten pensselillä.

t. Jake
OH 22.8.2009 10:05 Vastaa lainauksella
Moi!

Pakko kysyä, että miten monta kerrosta maalasit (pensselillä) noita naamiomaaleja? Teitkö välihiontoja? Pinta näyttää sen verran mahtavalta, että haluaisin itsekin joskus kokeilla mikäli hiukan valaiset minua…kiitos.
Terve OH ja kiitos. Mitä muistelen yleensäkin Xtran emalimaaleista ja pensselillä maalaamisesta, niin ohuita maalauskerroksia on tarvittu 2 -3 kappaletta ja joskus ehkä enemmänkin. Tärkeää on myös se, että uutta kerrosta ei maalata ennen kuin entinen kerros on varmasti kuivunut. Sen jälkeen kun maalilla on saatu riittävä peittävyys, niin välihionta hienolla vesihiontapaperilla on ollut tarpeen (toki hiekkapaperia voi käyttää tarvittavissa kohdissa jo heti ensimmäisen maalikerroksen jälkeen). Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että koko mallille on tarpeen tehdä välihionta. Hionta on tehty vain niihin kohtiin, joissa on ollut havaittavissa epätasaisuutta maalipinnassa. Xtran maalit kuitenkin myös pensselillä maalatessa kuivuvat lopulta suhteellisen tasaisiksi vaikka tuoreena maalipinta voikin näyttää epätasaiselta. Lisäksi pensseliä pitää puhdistaa suhteellisen usein maalaussession aikana. Melkeimpä niin, että pensseli puhdistetaan / käytetään liuottimessa lähes jokaisen maalaushetken jälkeen. Hionnan jälkeinen korjaava maalikerros ei oikeastaan enää sitten olekkaan peittävä, vaan pikemminkin sillä vain vahvistetaan jo alla olevaa väriä. Välihiontahan ei mitenkään puhko maalia hiottavasta kohdasta, vaan ainoastaan tasoittaa pintaa.

Nykyisinhän noita Xtran "suomi" värejä ei enää ole saatavissa, mutta se ei mielestäni ole ongelma. Sodan aikaisen kolmivärinaamarin voi tehdä esim. seuraavalla tavalla. Ensin malli maalataan vaikkapa Humbrolin 117 vihreällä, joka toimii samalla pohjavärinä. Toki pohjavärinä voi käyttää mitä muuta tahansa maalia ja sävyä. Tärkeää on kuitenkin, että kun naamari maalataan pensselillä ja Vallejon maaleilla, niin pohjalla on maali johon Vallejo tarttuu kiinni. Tämän päälle maalataan pensselillä naamari Vallejon maaleilla. Sammaleen vihreä on 892 Yellow Olive, Hiekan ruskea on 941 Burnt Umber ja Harmaa on 821 German WW II Beige Camouflage. Tarvittessa ja halutessa 821 Harmaata voi sävyttää hieman punertavaksi tipalla 941 Burnt Umber. Vallejonkin maaleilla on tarpeen maalata useita ohuita kerroksia (3 - 5), mutta nuo useat kerrokset eivät ole ongelma maalilla saatavan tasaisen maalipinnan ansiosta.

t. Jake
JJ Hilska 22.8.2009 11:31 Vastaa lainauksella
Erittäin hieno malli kaikilta osiltaan. Erityistä arvostusta tulee esikuvan valinnasta. Mallin teko on vaatinut erityistä esikuvan tutkimista. Itse rakennussarja on sitten vielä pitänyt koota osista ja palasista sieltä sun täältä.
Tässä kuva kyseisestä vaunutyypistä Viipurissa 20.6.1944.
2.bp.blogspot.com…jM/R9P45Zh7_2I/AAAAAAAAAEM/ziSbzdVWLjo/s1600-h/Panssari200801_kuva_56.jpg
OH 22.8.2009 13:11 Vastaa lainauksella
Kiitos valaisevasta maalauskertomuksesta, tämän avulla saatan joskus kokeilla jotain vastaavaa :)
Moi JJ ja kiitos, myös tämä mallini Ps.511-20 esittää Er.Ps.K:n I joukkueen vaunua Viipurin taistelun aikoihin.

t. Jake
Nordu 31.10.2009 10:54 Vastaa lainauksella
Komia on!!!!
eikun nettikaupoille - - haluun samallaisen kirjahyllyyn.
Pasi Kiiski 30.10.2010 11:39 Vastaa lainauksella
No niin. Nyt sitten haksahdin heräteostokseen ja ostin Tamiyan uuden BT-7:n ja JS-modelsin BT-42 tornin. Niistä ehkä syntynee BT-42 pienemmällä vaivalla kuin tästä accuraten konversiosta.
Paremmaksi kuin tämä malli on silti paha laittaa. Kiitoksia JS-modelsille laadukkaasta resiinitornista ja selkeistä referenssikuvista.
PhantomII 31.10.2010 12:53 Vastaa lainauksella
Komia Suomi-vaunu! Turha tässä nyt on enää ylistellä, mutta maalauksesta haluaisin vielä jotain kommentoida: sen lisäksi, että värien sävyt ovat sellaiset, joihin olen ammoisna aikoina leimautunut - eli siis silmääni just eikä melkein - on maalaustyö viimeisen päälle kaikinpuolin, varsinkin kun kysymyksessä on Xtracolorin maalit.

Muistaakseni Humbrolin sävyilläkin pääsee lähelle? Ja maalaaminen on hiukan helpompaa. Tosin tällaisessa "viimeisen päälle" maalaustyössä tarvitaan kai lähes aina noita kiusallisia välivaiheita, olipa kysymyksessä minkä tahansa valmistajan maalit?