Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-2

JG54 Majuri Hannes Trautloft Kesä 1942 Venäjä.

Messerschimitin G-sarjan tuotanto aloittettin etulinjan pilottien toivomuksesta saada enemmän pilotille suojaa, enemmän tulivoimaa ja lisää nopeutta. Niin Messershcmitt-yhtiö lisäsi luodinkestävän tuulilasin ja vaihtoivat moottorin DB605A:ksi saadakseen lisää nopeutta. Aseistus vaihdettiin kahdeksi MG17 7.92mm konekivääriksi ja potkurin läpi ampumaan 20mm tykki. Bf 109 G-2 pääsi operoimaan etulinjassa Huhtikuusta 1942 lähtien.
Tämän koneyksilön pilottina toimi Majuri Hannes Trautloft kesällä 1942. Hannes Trautloft oli JG54 "grünhertzin" perustaja.
Rakennussarja on Hasegawan laadukas sarja, jonka ainoa lisäys oli maskiteipistä tehdyt turvavyöt. Parissa kohdassa piti käyttää puukkoa ja liimaa:D (koska en omista kittiä). Siirtokuvavaihtoehdoista tämä Trautloftin kone oli ehdottomasti värikkäin koska kaikki muut olivat Luftwaffen kolmen harmaan kaaviossa. Siirtokuvia piti liottaa ainakin 3 minuuttia jotta siirtokuva edes liikahtaisi arkilla.
Kaikista sanallisista kommenteista erityiskiitos, jotta tietäisi miten parantaa työn jälkeä.

Kommentit

Jokainen uusi malli on vanhaa parempi. Hienoa!

Malli on ikääsi nähden todella hyvin tehty. Tosin alapuolella näkyy pahasti rungon välinen sauma ja pakoputet ovat taitaneet jäädä maalaamatta. Pientä siistimistä värirajoihin seuraavalla kerralla. Nyt ne ovat aika rosoiset. Kannattaa maalata rajakohdat ohuella, pyöreäpäisellä siveltimellä, jonka harjakset ovat mahdollisimman kiinni toisissaan ja ohuella maalilla. Silloin värirajasta saa tarkan ja siistin. Vielä, kun ohennat maalia seuraavalla kerralla vähän enemmän, niin avot!

Se on hyvä, ettet säistänyt konetta lainkaan. Ensin perusasiat kuntoon ja sitten vasta alkaa pikkuhiljaa vanhentamaan. Tuossa olisi monella oppimista (kuten myös allekirjoittaneella…), mutta olet itse näyttänyt jo ymmärtäneen sen. :)

Siirtokuvien hopeointi on valitettavaa - niin vain joskus käy. Kannattaa leikata tuo ylimääräinen kalvo siirtokuvien ympäriltä pois terävällä askarteluveitsellä ennen kuin sen irrottaa arkilta. Annoitko kiiltävän lakan kuivua tarpeeksi kauan ennen siirtokuvien asettamista?
Pakoputket on maalattu humbrol 191 hopealla. Voi olla että kyseinen maali oli huonosti sekoitettu ja näyttää kun se olisi muovia. Kyllä kiiltolakka siinä 8 tuntia kuivui. Kimmolle: laitoin kiiltolakan siirtokuvienkin päälle, mutta en maininnut siitä.
KimmoR 19.8.2009 18:03 Vastaa lainauksella
Mattalakan sijasta siirtokuvien päälle olisi ensin pitänyt laittaa kirkaslakkaa.
Otto Suntioinen kirjoitti:
Pakoputket on maalattu humbrol 191 hopealla. Voi olla että kyseinen maali oli huonosti sekoitettu ja näyttää kun se olisi muovia.
Okei. No sitten niissä näkyy valusauma ;). Tai… Oikeastaan myös oikeassa koneessa voisi olla tuossa kohdin sauma. Mene ja tiedä oliko juuri tässä konetyypissä. Oikeampi sävy pakoputkien maalaamiseen olisi ennemminkin ruosteenruskea.
Oikein hienosti olet saanut mersun kasaan, maalipinta on tasainen eikä siveltimen jälkiä juuri näy.
Hasegawan siirtokuvat ovat joskus kinkkisiä, varsinkin jos on kyse vanhemmasta paketoinnista. Kirkaslakkapinta pitää olla aivan kiiltävä, ettei hopeoitumista tule, joskus yksi kerros ei riitä. Kannattaa myös hommata siirtokuvan pehmennintä. Siirtokuvien päälle ei välttämättä tarvitse enää kirkaslakkaa laittaa. Mersun pakoputkissa on juuri tuossa kohtaa hitsisauma, joten sitä ei kannata hioa pois. Hopea on turhan vaalea sävy pakoputkiin, tummempi metallinsävy tai litkutus mustalla voi auttaa. Ruostetta voi lisätä pigmenteillä tai vaikka kuivaharjaamalla ruosteen sävyllä. Humbrolin gunmetal 53 onko melko hyvä perussävy.
Hienon näköinen mersu,

Vain pientä tarkuutta värirajoihin niin hyvä.
Nuo siirtokuvat ei kannata lioitta liian kauan vaan kastele 10-20 sekuntia ja anna vetäytä pödällä kunnes siirtokuva irtoaa pohja paperista. Jos liottaa liian kauan niin voi olla että iso osa siirtokuvan liima on liuennut veteen. Välillä törmää tosi sitkeisiin siirtokuviin ihan jo hasegawa/tamiya malleissakin.
Samuli Suonenvirta kirjoitti:
Tosin alapuolella näkyy pahasti rungon välinen sauma ja pakoputet ovat taitaneet jäädä maalaamatta.
Oikeassa koneessahan tuo rungonpuoliskoiden sauma on aika näkyvä tuolla pohjassa.
Nätisti onnistunut mersu, ainoastaan siirtokuvien hopeointi vähän pistää silmään. Tästä on oikein hyvä jatkaa.
Antennilanka kanssa kiva lisä. Seuraaviin mersuihin kannattaa tehdä myös se takarunkoon menevä osuus.

Oliko tämä se paketointi mistä olisi saanut myös suomalaisen koneen? Taisi sattua minulle yhtä vanha sarja, nimittäin suomi-G2:ni siirtokuvia laittaessa yllätyin kuinka kauan niitä sai seisottaa ennenkuin dekaalit irtosivat arkilta. Veikkaisin iän myötä piloille menneiksi, normaalisti Hasegawan siirtokuvat ovat skulanneet ihan normaalisti.

Yläpintojen värit sointuvat yhteen kivasti. Millä muuten maalasit laskutelineet ja kuilut? Näyttää aika tummalta RLM02:ksi.
Pakoputkien väriksi suosittelisin jotain tummempaa, pakokaasujen ja kuumuuden ansiosta tummenivat todennäköisesti äkkiä.

Jep, mersuissa oli takarungossa sauma. Sellainen kutina minulla on että kutakuinkin kaikissa tyypeissä olisi se. Kuka tietää varmasti?
Eetulle: paketissa oli siirtokuvat MT-201:lle Eino Luukkasen käytössä. Ohjaamon ja laskutelineitten väri Humbrol 32. Omaan silmääni kaikista sopivin väri. (Käynyt katsomassa MT-507 ohjaamoa Tikkakoskella. Siis ihan luvallakin).
Kelpo Mersun olet rakentanut.Nuo siirtokuvat ovat joskus hankalia,yllä jo tulikin ohjeita mukavasti niihin.
Otto Suntioinen kirjoitti:
Eetulle: paketissa oli siirtokuvat MT-201:lle Eino Luukkasen käytössä. Ohjaamon ja laskutelineitten väri Humbrol 32. Omaan silmääni kaikista sopivin väri. (Käynyt katsomassa MT-507 ohjaamoa Tikkakoskella. Siis ihan luvallakin).
Jep, ohjaamon väriksi tuo vaikuttaakin hyvältä, mutta laskutelineiden ja kuilujen värinä oli yleensä RLM02.
Lukuisiin poikkeuksiin lukeutuivat tosin tämän artikkelin mukaan mm. koneen muun alapinnan väri, RLM76, sekä RLM66.

109lair.comissa on muuten juuri MT-507:sta näpsäkkä walkaround-galleria. Urpon sivujen toteutustavan takia suoraa linkkiä en pystynyt tekemään. Löytyy kohdasta walkarounds -> Bf09G -> G6 jne. -> WNr. 167271
RLM02:sta näkösällä. Päälaskutelinevarret taas maalattu jollain boheemilla rysyturkoosin näköisellä sävyllä… Entisöijien moka kenties?
MT-507:aan kannattaa suhtautua varauksella referenssimielessä. Kone on entisöity joskus 70-luvulla ja sen aikaiset tiedot ja käsitykset mm. värisävyistä saattavat olla pielessä.
Takarungon ylä- ja alaosassa kuuluukin olla keskellä sauma kaikissa 109:ssä.
PhantomII 19.8.2009 21:02 Vastaa lainauksella
Tuota, ihmettelen semmoista kun laskutelinevarsien väriksi annetaan lähes aina RLM02. Kuitenkin vanhoissa värikuvissa näyttäisi varsien väri näyttäisi usein olevan kuitenkin enemminkin sinertävän harmaa, tai alapuolen väri. Ilmeisesti on käytetty sekä että värejä? Ainakin myöhäisemmissä alatyypeissä?

Malli itsessään on oikein mukava ja kiva nähdä näitä erilaisia kaavioita.
^ jeps, tuota juuri mainittiin tuossa linkittämässäni swannysmodels.comin artikkelissa. Valokuvissa näkyy monia eri värejä, aina punaisesta lähtien (100-oktaanista polttoainetta käyttäneiden koneiden erottamiseksi).
Kosander 20.8.2009 12:15 Vastaa lainauksella
Ei tuo alapuolen runkosauma mielestäni ole liian iso, mutta sen kuuluu olla vain ohjaamoalueesta taaksepäin ja myös selkäpuolella.
Maalauskaavio on ihan onnistuneen näköinen. Olen aina pitänyt tuosta Trautloftin G-2:n maalauksesta.
Ihan hieno mersu. Päätit sitten rakentaa saman kuin itelläni. Eihän tässä ole paljon muita
vikoja kuin hopeoivat siirtokuvat ja pako putkien väri. Mielestäni melko yhtä hyvin
onnistunut kuin omani.
Sen takiahan kysyin siirtokuvien kestävyydestä. Joo, hopeoivat siirtokuvat ottavat päähän minua itseäkin.
No sitten mietityttääkin,että miten minä olen saannut ne kestämään (Jollakin oudolla sattumalla)
Eppu 20.8.2009 17:26 Vastaa lainauksella
Hieno malli vaikka et vanhennuksia tehnytkään. Vähän ilmakuplia näkyy, mutta ne ei paljoa minua vaivaa. Jatka samaan malliin vaan.
Tere! Komeen mersun oot rakentanut.Pikkuvipoista huolimatta pirskatin hieno;)