Pienoismallit.net

mt-431

At utti, september 1944

Käyttö Suomessa

Suomen ilmavoimille hankittiin vuodesta 1943 lähtien yhteensä 162 G-sarjan Messerschmitt Bf 109 -konetta. Hankituista koneista oli ilmavoimien käytössä kaikkiaan 159 kappaletta kolmen koneen tuhouduttua siirtolennoilla.Koneista 48 kpl oli tyyppiä G-2, 109 kpl tyyppiä G-6 ja 2 kpl tyyppiä G-8. Lentokoneen lempinimi Suomessa oli "Mersu" ja tunnus MT. Kone korjasi Suomen ilmavoimien kaluston venäläisten käyttämien koneiden tasolle. Suomessa yleisesti käytössä olleiden hiekkakiitoratojen takia koneisiin hankittiin lisävarusteena hiekkasuodatin ahtimen ilmanottoskuuppiin.
Tiedot: Wikipedia

Kone oli aika helppo rakentaa ainoa ongelma tuli perän kanssa taka siivet ovat edestä katsottuna vasemmalle vinossa asialle en voinut mitään. Alun perin koneesta olisi pitänyt tulla Saksalainen ja ajattelin rakentaa sen suoraan laatikosta, mutta eräänä päivänä tulikin mieleen tehdä siitä sodan aikainen suomalainen kone, ja siitä, se sitten lähti. Kuivalaiselta ostin sopivat siirtokuvat ja etsit-arkin. Ajattelin tehdä tähän malliin jonkun hienon detaljin. Sitten alkoikin moottorin väsäys moottorin rungon tein fimosta ja yksityiskohdat kitistä ja muovilevystä
Maalaus tässä mallissa ei ollut mikään helpoin.
-pohjamaalaus uudella ala-kupillisella biltema ruiskulla
-peitto maalauksen jälkeen huomasi että pinta olikin kirkas vaikka kaikki maalit olivat matta-maaleja.asia kuitenkin hoitui humbrollin matta-lakalla (osittain.)

Kommentit

veikka 17.8.2009 19:29 Vastaa lainauksella
Harmi en voinut lisätä enempää kuvia mutta kai näistäkin jotain selvää saa.
Lainaus:
Maalaus periaate oikeaan suuntaan mutta värit väärät ja kuvio väärä. Mutta yritys hyvä 10. Etsi oikeat sävyt ja kaava niin hyvä tulee.Tosta palkki rististä pisteitä. TV Tave :-).
Kyllä tuossa on oikeaan suuntaan menty, MT-431:ssä oli suomikaavion mustat kohdat maalattu saksalaiskaavion päälle ;)
veikka 17.8.2009 19:59 Vastaa lainauksella
Lainaus:
Maalaus periaate oikeaan suuntaan mutta värit väärät ja kuvio väärä. Mutta yritys hyvä 10. Etsi oikeat sävyt ja kaava niin hyvä tulee.Tosta palkki rististä pisteitä. TV Tave :-).
Maalauskaavio on ainakin ohjeiden mukaan oikea ohjeet tulivat siirtokuvien mukana.
No tuota noin.Mersuhan se siinä aivan mukiinmenevä leko ,alusta on minun mielestä onnistunut hyvin hieno yksityiskohta noi öljyläikät.Mut asiaan maalia kannattaa ohentaa riittävästi maalirajat olis hyvä saaha siistimmiksi ja noi taiston mainitsemat seikat huomioida myös,mut plussaa historiikistä suunta on oikea ei muuta kuin tarkkuutta ja kärsivällisyyttä niin kyllä se siitä rupiaa onnistuun joka tapauksessa hieno ja asiallinen;)
Hyvää yritystä ja siitä uutta konetta rakentamaan.Vain rakentamalla lisää oppii.Ja hienoa,kun olet tehnyt tuon alustankin koneelle.
Tero Tyni 18.8.2009 12:04 Vastaa lainauksella
Tässä on asennetta, plussat siitä. Taidothan kehittyvät vain rakentamalla ja rakentamalla, mutta jos asenne on pielessä (eli nopeasti, äkkiä ja vaivaa näkemättä tekee) niin sen korjaaminen on hankalampaa. Tietysti malli rakennetaan itselle, mutta tänne forumille laittamalla sitoutuu vastaanottamaan rakentavaa palautetta.

Eli lyhyesti sanottuna pidän siitä että olet pyrkinyt tekemään esikuvan mukaisen. Se on vaikeampaa kuin "what if" (ainakin ns. "hutastu what-if"). Rakennus- ja maalausjälkeen tulee parannusta rakentamisen myötä. Hyvä!

Se mistä vähän rutisen on tuo englanninkieli alaotsikossa. Se on melkein pyhäinhäväistys Suomi-Mersun kohdalla ;) Kaiken kaikkiaan pidän mallista.
Perhana, Veikka, siittä se lähtee. Ei kun uutta putkeen. Alustan laitosta ja kuomusta vielä lisäbonusta.
veikka 18.8.2009 18:15 Vastaa lainauksella
Seppo Valjakka kirjoitti:
Perhana, Veikka, siittä se lähtee. Ei kun uutta putkeen. Alustan laitosta ja kuomusta vielä lisäbonusta.
Kiitos.